grusznik86 Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam na załączonym zdjęciu widać wydobywający sie olej silnikowy skąd to jest, na zdjęciu widać czarną krople w górnej części zdjęcie robione od dołu zaznaczyłem czerwony kólkiem, w autko a4 b6 1.8T avj, instalacja gazowa brc Jeszcze jedna sprawa, mam wyświetlony check od dawna vag pokazuje ubogą mieszanke jak i na benzynie i na gazie przejechane po 1000 km, to samo co może być przyczyną. Autko ma przejechane 250 000km
grusznik86 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 Jakie koszta wymiany + uszczelka?
Dev Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 uszczelka jakies 80 zł, składa sie z dwóch czesci spokojnie wymienisz sam
grusznik86 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 A jakie mogą być ubytki oleju mogą być spowodowane ta uszczelka czy jest sens ją wymienić, bo nie ukrywam ,że na gazie oleju ubywa mi ostatnio dosyć sporo Rozumiem ,że chodzi o uszczelke pokrywy głowicy cylindrów tak?
Dev Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 jak ubywa przez uszczelke to chyba dobry powód aby ja wymienic, co ?
edekxp Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 Proponuję umyć silnik, wytrzeć do sucha i dopiero zobaczyć skąd się wydobywa olej. Może to też być któryś z uszczelniaczy wału lub wałka rozrządu Od góry przecież można zobaczyć czy uszczelka nie jest mokra od pokrywy zaworów
kiko79 Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 wszystko dookoła wydaje się być zachlapane. U mnie też podciekała uszczelka pokrywy zaworów ale olej gromadził się głównie wzdłuż uszczelki, a tutaj wszystko w oleju od góry do dołu
grusznik86 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Opublikowano 11 Listopada 2013 Dokładnie od góry było widać mokrą całą uszczelkę od lewej strony silnika niewiem co to może być zaraz pod świecami i zaraz nad tą widoczną kropelką czarna na zdjęciu. Silnik wyczyściłem oczywiście dzisiaj będę patrzył
jacek70 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Tak czy owak umyć nie zawadzi.Zobaczysz skąd jeszcze cienkie.
undek Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Proponuję umyć silnik, wytrzeć do sucha i dopiero zobaczyć skąd się wydobywa olej.Może to też być któryś z uszczelniaczy wału lub wałka rozrządu Od góry przecież można zobaczyć czy uszczelka nie jest mokra od pokrywy zaworów Miałem bardzo podobny wyciek w okolicach osłony rozrządu. Powietrze rozciągało po całym silniku olej. Już się bałem, że to uszczelka pod głowicą ale na szczęście okazało się - jak kolega wyżej wspomniał, że lał bodajże pierścień uszczelniający wałka. Diagnoza i naprawa niewielkim kosztem w Krakowie na Mokrej(Polecam). Od tamtej pory silnik suchutki.
undek Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 http://a4-klub.pl/malopolskie-42/all-nowy-warsztat-janusza-wojtka-47756/
Hopek_a4 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Jaka był ostateczny powód wycieku? Mam ten sam problem w swoim dokładnie w tym samym miejscu.
wodi87 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 uszczelka 50zl ale moze byc tez uszczelniacz wlaka rozrządu niskie koszta
Rekomendowane odpowiedzi