Opublikowano 2 Stycznia 201412 l nie wiem czy to mozliwe ale po 7 miesiącach od wymiany znów słysze napinacz masakra.
Opublikowano 2 Stycznia 201412 l napinacz, i do tego może być jeszcze słabe ciśnienie oleju, koszt nowej pompy oleju to 200zł, a warto to zmienić, napinacz to troche droższa sprawa
Opublikowano 9 Stycznia 201412 l tzn winna pompa oleju??? Tak jak napisał Ci wcześniej soul87, najpierw sprawdź ciśnienie. Niedawno miałem coś podobnego tylko na zimnym silniku, dodatkowo wyskakiwał błąd z napinacza. Zaczęło się po około 10 tys. km od wymiany oleju (Motul 5w/40 x-cess). Ja u siebie zdemontowałem miskę i okazało się że w smoku jest pełno zabrudzeń (resztki plastikowej odmy którą wymieniałem jakieś 2 lata wcześniej;) Po przepłukaniu układu płukanką i zalaniu świeżego oleju narazie jest spokój, tzn brak błędu tylko raz na jakiś czas odezwie się łańcuch przy rozruchu na zimnym silniku ale bardzo rzadko.
Opublikowano 9 Stycznia 201412 l A robiles sobie logi i sprawdzales kanal 20 czy nie cofania zapłonu albo kanały 90 czy tez 91? Poprawcie mnie co do numerów kanałów.
Opublikowano 27 Stycznia 201412 l Autor myślicie, że zmiana oleju na 10W40 może zmniejszyć te stuki lub je wyeliminować? W tej chwili u mnie na 5W30 stuka tylko na mocno rozgrzanym oleju. I mechanik powiedział, żeby spróbować zmienić na 10W40 bo będzie bardziej gęsty na rozgrzanym. W tej chwili na zimnym jeśli syntetyk jest gęsty to też nie stuka więc może coś w tym jest?
Opublikowano 28 Stycznia 201412 l Co za durny mechanik, !!! Sobie niech naleje 15W i jeździ. Powiedz nawet jeśli na ile to Ci pomoże ?? 1000/2000 tyś km i tak nie ominie Cię wymiana niestety, a olej 10W40 nadawał się do do fiatów 125p itp. Olej pomoże na napinacz, ale nie pomoże na pozostałe elementy silnika, głowica, hydraulika (popychacze) itp a więc nie ma żadnego sensu. Zamiast wydawać na zmianę oleju, zbieraj kasę na napinacz. Sprzedawałem takie zabawki już kilka razy i jak na obecną chwilę spełniają się, no chyba że OE i wykładać trzeba będzie prawie 2 koła.
Opublikowano 28 Stycznia 201412 l witam mam taki błąd rzad cylindrów 1 przestawienie przyspieszające otwarcie zaworów wymagana wartość nie została osiągnienta prawdopodobnie to znów napinacz i moje pytanie czy można tak jeździć?
Opublikowano 29 Stycznia 201412 l Zmierz cisnienie oleju, napinacz allegrowy made in czajna tałn za 500 ?
Opublikowano 29 Stycznia 201412 l ciśnienie sprawdzone jest ok. co do nastawnika mechanik twierdzi ze oryginał .
Opublikowano 29 Stycznia 201412 l co do nastawnika mechanik twierdzi ze oryginał To ile PLN kosztował ten nastawnik ? co wraził Ci go mechanik.
Opublikowano 29 Stycznia 201412 l a co to znaczy cisnienie ok? konkretne wartosci... orginal kosztuje 1500-2000 zł
Opublikowano 29 Stycznia 201412 l mechanik sprawdził ciśnienie i stwierdził ze jest ok nie podał konkretnych wartości . wymiana nastawnika z nim samym kosztowała 950 zł. twierdzi ze oryginał ze znakami audi.
Opublikowano 29 Stycznia 201412 l te z allegro chinskie tez sa ze znakami audi ... ale dla wprawnego oka mozna odroznic, zamienniki maja "grubsze" kolka logo audi niz orginaly. masz chinola i tyle, nastawnik 600 , 300 zl wymiana
Opublikowano 29 Stycznia 201412 l te z allegro chinskie tez sa ze znakami audi ... ale dla wprawnego oka mozna odroznic, zamienniki maja "grubsze" kolka logo audi niz orginaly.masz chinola i tyle, nastawnik 600 , 300 zl wymiana czyli ponownie muszę go wymienić czy przez jakiś czas można tak jeździć?teraz czas kupić oryginał czy możne są jakieś dobre zamienniki?
Opublikowano 30 Stycznia 201412 l Mozna sprobowac czy ktorens ze sklepow moto sprowadzi febi 37119... lepsze febi niz chinskie.. cena chyba okolo 1000 zł