Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l WItam, mam również problem i nie wiem co to może być. Dziwne cykanie (ale nie jakoś głośne) które słychać i na zimnym i na ciepłym silniku z tylnej części silnika. Od razu mówię, że przy odpalaniu zimnego silnika nie słyszę żadnych dziwnych dźwięków 1-3 sekundowych. Kontrolki mi się nie święcą. przebieg oryginalny 165tys. Ja to słyszę tak " cyk cyk cyk.... cyk cyk cyk....cyk cyk cyk....cyk cyk cyk...." nagrałem filmik przy okazji. I teraz pytanie: czy jest we wrocławiu jakiś DOBRY mechanik który ogarnia temat 1.8t avj ? https://www.youtube.com/watch?v=-xdMAlw0TNA
Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l WItam, mam również problem i nie wiem co to może być. Dziwne cykanie (ale nie jakoś głośne) które słychać i na zimnym i na ciepłym silniku z tylnej części silnika. Od razu mówię, że przy odpalaniu zimnego silnika nie słyszę żadnych dziwnych dźwięków 1-3 sekundowych. Kontrolki mi się nie święcą. przebieg oryginalny 165tys. Ja to słyszę tak " cyk cyk cyk.... cyk cyk cyk....cyk cyk cyk....cyk cyk cyk...." nagrałem filmik przy okazji. I teraz pytanie: czy jest we wrocławiu jakiś DOBRY mechanik który ogarnia temat 1.8t avj ? https://www.youtube.com/watch?v=-xdMAlw0TNA Na mój gust to "hydro" cykają Nie żałuj i kup zestaw 20szt np INA w PL kosztują ok 500zł (kpl) + wymiana Nie pchaj tam niczego "po taniości"
Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l WItam, mam również problem i nie wiem co to może być. Dziwne cykanie (ale nie jakoś głośne) które słychać i na zimnym i na ciepłym silniku z tylnej części silnika. Od razu mówię, że przy odpalaniu zimnego silnika nie słyszę żadnych dziwnych dźwięków 1-3 sekundowych. Kontrolki mi się nie święcą. przebieg oryginalny 165tys. Ja to słyszę tak " cyk cyk cyk.... cyk cyk cyk....cyk cyk cyk....cyk cyk cyk...." nagrałem filmik przy okazji. I teraz pytanie: czy jest we wrocławiu jakiś DOBRY mechanik który ogarnia temat 1.8t avj ? https://www.youtube.com/watch?v=-xdMAlw0TNA Na mój gust to "hydro" cykająNie żałuj i kup zestaw 20szt np INA w PL kosztują ok 500zł (kpl) + wymiana Nie pchaj tam niczego "po taniości" WItam, mam również problem i nie wiem co to może być. Dziwne cykanie (ale nie jakoś głośne) które słychać i na zimnym i na ciepłym silniku z tylnej części silnika. Od razu mówię, że przy odpalaniu zimnego silnika nie słyszę żadnych dziwnych dźwięków 1-3 sekundowych. Kontrolki mi się nie święcą. przebieg oryginalny 165tys. Ja to słyszę tak " cyk cyk cyk.... cyk cyk cyk....cyk cyk cyk....cyk cyk cyk...." nagrałem filmik przy okazji. I teraz pytanie: czy jest we wrocławiu jakiś DOBRY mechanik który ogarnia temat 1.8t avj ? https://www.youtube.com/watch?v=-xdMAlw0TNA Na mój gust to "hydro" cykająNie żałuj i kup zestaw 20szt np INA w PL kosztują ok 500zł (kpl) + wymiana Nie pchaj tam niczego "po taniości" Cykalo przed wymiana kompletnegi rozrzadu i po wymiania. Ale to cyka z tylu silnika WItam, mam również problem i nie wiem co to może być. Dziwne cykanie (ale nie jakoś głośne) które słychać i na zimnym i na ciepłym silniku z tylnej części silnika. Od razu mówię, że przy odpalaniu zimnego silnika nie słyszę żadnych dziwnych dźwięków 1-3 sekundowych. Kontrolki mi się nie święcą. przebieg oryginalny 165tys. Ja to słyszę tak " cyk cyk cyk.... cyk cyk cyk....cyk cyk cyk....cyk cyk cyk...." nagrałem filmik przy okazji. I teraz pytanie: czy jest we wrocławiu jakiś DOBRY mechanik który ogarnia temat 1.8t avj ? https://www.youtube.com/watch?v=-xdMAlw0TNA Na mój gust to "hydro" cykająNie żałuj i kup zestaw 20szt np INA w PL kosztują ok 500zł (kpl) + wymiana Nie pchaj tam niczego "po taniości" Aha Tobie chodzi o popychacze zaworow.nie sadze ze to to bo dzwiek na zimnym i cieplym silniku tego cykania jest taki sam
Opublikowano 22 Sierpnia 20169 l A ja... tak właśnie "sądzę" bo... wymieniłem przed kilkoma tygodniami i właśnie "tak to, to , to to tak to to" cytując Tuwima cykało i na zimnym i na ciepłym. Tyle moich uwag... (Możliwe że oliwę by trzeba... zmienić na jakąś bardziej syntetyczno... pulpetyczną czy jakoś tak... ale to już inna bajka i są lepsi fachofffcy. Tam zaraz może napiszą Pozdro
Opublikowano 22 Sierpnia 20169 l A ja... tak właśnie "sądzę" bo... wymieniłem przed kilkoma tygodniami i właśnie "tak to, to , to to tak to to" cytując Tuwima cykało i na zimnym i na ciepłym. Tyle moich uwag... (Możliwe że oliwę by trzeba... zmienić na jakąś bardziej syntetyczno... pulpetyczną czy jakoś tak... ale to już inna bajka i są lepsi fachofffcy. Tam zaraz może napiszą Pozdro Hmm wczesniej auto jezdzilo w niemczech na jakis long lifach z aso audi i jak kupilem to cykalo. Zmienilem olej i dalej cyka:) (niestety mechanik zalal mi castrola 5w40. Po fakcie wyczytalem ze motul lepszy -nast razem nim zaleje) a jak tych popychaczy nie wymienie w najblizszym czasie to czyms to grozi? i fajnie jakby ktos polecil z wroclawia kogos kto ogarnia ten silnik:)
Opublikowano 22 Sierpnia 20169 l A ja... tak właśnie "sądzę" bo... wymieniłem przed kilkoma tygodniami i właśnie "tak to, to , to to tak to to" cytując Tuwima cykało i na zimnym i na ciepłym. Tyle moich uwag... (Możliwe że oliwę by trzeba... zmienić na jakąś bardziej syntetyczno... pulpetyczną czy jakoś tak... ale to już inna bajka i są lepsi fachofffcy. Tam zaraz może napiszą Pozdro Hmm wczesniej auto jezdzilo w niemczech na jakis long lifach z aso audi i jak kupilem to cykalo. Zmienilem olej i dalej cyka:) (niestety mechanik zalal mi castrola 5w40. Po fakcie wyczytalem ze motul lepszy -nast razem nim zaleje) a jak tych popychaczy nie wymienie w najblizszym czasie to czyms to grozi? i fajnie jakby ktos polecil z wroclawia kogos kto ogarnia ten silnik:) Powiem - tak... W największym skrócie "Olej - olej" to był żart. Żaden olej nie pomoże. A cykaniem, o ile idzie to z hydropopychaczy też się nie musisz zbytnio przejmować. Tak naprawdę, miałoby to znaczenie gdybyś eksploatował silnik w sposób nazywany przez niektórych - "upalniem" Czyli jazda w b wysokich zakresach obrotów z dużymi momentami. Tam, owe "cykady" przeradzałby się już w coś zgoła innego i mogłoby już robić "krzywdę" silnikowi... Zwykła codzienna eksploatacja auta z tym "świerszczem" (wg mnie) nie jest groźna. A fachowców z Wrocka pewnie zaraz ktoś Ci poleci na priv Pozdr Edytowane 22 Sierpnia 20169 l przez Wylye
Opublikowano 22 Sierpnia 20169 l A ja... tak właśnie "sądzę" bo... wymieniłem przed kilkoma tygodniami i właśnie "tak to, to , to to tak to to" cytując Tuwima cykało i na zimnym i na ciepłym. Tyle moich uwag... (Możliwe że oliwę by trzeba... zmienić na jakąś bardziej syntetyczno... pulpetyczną czy jakoś tak... ale to już inna bajka i są lepsi fachofffcy. Tam zaraz może napiszą Pozdro Hmm wczesniej auto jezdzilo w niemczech na jakis long lifach z aso audi i jak kupilem to cykalo. Zmienilem olej i dalej cyka:) (niestety mechanik zalal mi castrola 5w40. Po fakcie wyczytalem ze motul lepszy -nast razem nim zaleje) a jak tych popychaczy nie wymienie w najblizszym czasie to czyms to grozi? i fajnie jakby ktos polecil z wroclawia kogos kto ogarnia ten silnik:) Powiem - tak... W największym skrócie "Olej - olej" to był żart. Żaden olej nie pomoże. A cykaniem, o ile idzie to z hydropopychaczy też się nie musisz zbytnio przejmować. Tak naprawdę, miałoby to znaczenie gdybyś eksploatował silnik w sposób nazywany przez niektórych - "upalniem" Czyli jazda w b wysokich zakresach obrotów z dużymi momentami. Tam, owe "cykady" przeradzałby się już w coś zgoła innego i mogłoby już robić "krzywdę" silnikowi... Zwykła codzienna eksploatacja auta z tym "świerszczem" (wg mnie) nie jest groźna. A fachowców z Wrocka pewnie zaraz ktoś Ci poleci na priv Pozdr Ok, czekam priv na namiary na mechanika:)
Opublikowano 1 Września 20169 l Czesc, ostatnio pojawil mi sie bład "przestawienie walka rozrzadu, opoznienie Nieosiagnieta wartosc minimalna". Przy okazji zmiany rozrzadu postanowilem zerknac na walki i zastałem taki stan rzeczy jak na filmie. Chyba lekko nie zgrywa sie ze znakami :/ co o tym sadzicie? Łancuch do zmiany? ( wyglada na sztywny), slizgi ładne, micha i smok czyste i zalany LM 5W40. Ogolnie z autem wszystko OK, tylko ten bład sie pokazuje caly czas - musi byc jakis powod. Czytalem rozne tematy i raz mowia ze maja byc na znakach a raz ze nie muszą sie pokrywac bo sa zmienne fazy prosze o pomoc! Edytowane 1 Września 20169 l przez tom5151
Opublikowano 9 Września 20169 l siema, wymienialem rozrzad zajrzalem pod pokrywe wymienilem uszczelki bo troszke cieklo, sprawdzilem napinacz dosc ciezko sie go wciska, zastanawialem sie nad jego wymiana ale 2200 wywalic troche zal, mam glosniejszy stukot z silnika przez pierwsze 30 sekund po odpaleniu rano, jak silnik juz zlapie normalne obroty stukanie ustaje, mam ten dzwiek tylko rano, kazdy mechazord mowi ze Panie na bank napinacz, a wy co o tym myslicie?
Opublikowano 9 Września 20169 l Michę i smok czyściłeś? bez kanalu albo podnosnika sie za to nie bede zabieral, a w irl zadnemu cymbalowi nie dam tego robic bo tu co drugi mechanik nic nie wie, (przynajmniej na temat 1.8t) i i papraja robote i to za 200e za sciagniecie, moze to byc smok tym bardziej ze micha nie ruszana Edytowane 9 Września 20169 l przez maciek23ms
Opublikowano 9 Września 20169 l Sprawdź miskę i smok a jak będzie z tym dobrze to pompa oleju, przechodziłem to samo tylko bez Turbo
Opublikowano 12 Września 20169 l Panowie ,wiem że może nie w temacie. Jest mi na gwałt potrzebny numer łańcucha do tego napinacza oraz wałka.
Opublikowano 12 Września 20169 l Sprawdź miskę i smok a jak będzie z tym dobrze to pompa oleju, przechodziłem to samo tylko bez Turbo polatam na tym jeszcze jakis czas? czy to pilna robota, dziwek po 23-30 ustaje nie zawsze to mam, troche bedzie kiepsko jak pompa siadzie, ale jak bedzie siadac to dziwek bedzie sie nasilal i bedzie dluzej niz te 20-30s?
Opublikowano 12 Września 20169 l 20-30 sekund to długo strasznie. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 12 Września 20169 l 058 109 229 B Łańcuch nastawnika rozrządu 058 109 021 M wałek rozrządu wlot 058 109 022 B wałek rozrządu wylot 1.8T AVJ,AMB,BFB,BEX
Opublikowano 13 Września 20169 l Ja tak jeździłem rok czasu ze słabym ciśnieniem oleju, nic się z autem nie działo i nic się nie stało, pompę zmieniłem i jeżdżę, głupota ale ile przez ten czas się nauczyłem 30 sekund to już jest porażka jak dla mnie, mi stukało przy odpaleniu max 3 sekundy.
Opublikowano 13 Września 20169 l Taaa tylko nie zapominajcie, że jak przez niskie ciśnienie przytrą się wałki, szklanki albo turbosprężarka to będzie przykro.. Edytowane 13 Września 20169 l przez toman
Opublikowano 13 Września 20169 l Ja tak jeździłem rok czasu ze słabym ciśnieniem oleju, nic się z autem nie działo i nic się nie stało, pompę zmieniłem i jeżdżę, głupota ale ile przez ten czas się nauczyłem 30 sekund to już jest porażka jak dla mnie, mi stukało przy odpaleniu max 3 sekundy. Jakas dokładna firma pompy, bo mam tez ze 3 sekundy tego klekotu ale jezdze juz z 1,5 roku z tym