JawoR36 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam, posiadam B6 z 2003 roku. W dowodze 190Hp, w wszelkich papierach takze. Oslona silnika BEXa, oznaczenia na klapie czerwone, a na glowicy zamiast BEX jest oznaczenie AGU. O co chodzi? AGU z tego co mi wiadomo to silnik Golfa. Silnik jednak 150Hp czy wymieniana glowica, a jesli tak, to czemu? Jak sie upewnic o BEXie? Turbo k03s?
cocoo24 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 poprostu był bex, poszła głowica i ktoś zeby oszczędzić założył agu, wtopa na maxa, kumpel to tez przerabiał, miał być bfb był agu ---------- Post dopisany at 07:53 ---------- Poprzedni post napisany at 07:52 ---------- sprawdź po nr głowicy wybitym z boku 1
soul87 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 jak kupowalem swoje 1.8t to jakimś takim dziwnym trafem w 50% przypadkach oznaczenie na głowicy nie zgadzało sie z tym co ma byc w aucie... byly AWT, AGU, i inne wymysly, nawet niektorzy scierali papierem sciernym oznaczenie glowicy...
JawoR36 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Opublikowano 15 Listopada 2013 Na wlepce pod kanapa to samo, a zna ktoś dokladne umiejscowienie oznaczenia silnika na bloku? Da się z czytac na kanale? 1
cocoo24 Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 czy ktoś moze sprawdzić głowice o nr 06a103373as 1.8T, jaki to typ silnika?
jacek70 Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Podmieniona tylko głowica a reszta gratów została z BEX-a. W czym problem ? W braku napisu BEX. Zeszlifuj to co tam masz i wybij punktakiem BEX.
Kevinass Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witam! moje pytanie wygląda tak, czy wszystkie głowice w 1.8T były takie same? przeglądając głowice na allegro: AEB, AWT a AVJ i BEX jest spora różnica cenowa
pioteros Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 same glowice pasuja zamiennie, najlepsza z nich to AEB/AJL bo ma szerokie kanały dolotowe od strony kolektora ssacego, kup taką od AEBa, przełóż wszystko, wałki, napinacz, pokrywe zaworow od swojego AMB, i pamietaj tez przy skladaniu zeby kupic uszczelke kolektora ssacego od AEBa - tylko nie wiem czy kolektory ssace od AEBa i AMB sie tez roznily szerokoscia kanalow ale jak nei chcesz kombinowac, to kazda inna glowica procz AEB/AJL sama w sobie bedzie tak naprawde taka sama jak ta z AMB
JawoR36 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2013 A ja jestem prawie pewien ze nie zlozysz silnika 1.8t z B6 na glowicy z B5. Prawie na pewno ma inne wyjscie na krociec wody z tylu i nie ma z tylu wyjscia na cos, nie pamietam na co, klient mi tlumaczyl roznice jakis czas temu,
pioteros Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zależy pod jaka b5, było 5 różnych 1.8t w b5
Rekomendowane odpowiedzi