Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycinanie katalizatora w dieslu - czy nie będzie kopcił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam takie pytanie: co powiedzą panowie na stacji diagnostycznej przy przeglądzie jeśli zamiast kata zobaczą kawałek wstawionej rury??? Czy w dizlu też się bada spaliny? Czy nie będzie problemów na przeglądzie? Proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Ja mam tłumik wspawany wygląda jak katalizator uniwersalny :naughty: i przeglad przechodze. Njalepiej to wspawaj rurke w obudowie kata :good:

Opublikowano

Właśnie tak mam ale po pewnym czasie coś się tam stało i w pewnym zakresie obrotów brzęczy :kwasny:

Teraz nie wiem co zrobić???

Opublikowano

U mnie też w pewnym zakresie jest wyraźniej głosno ale nic nie robie z tym :disgust:

Opublikowano

Niech się wypowie ktoś kto ma zamiast puchy rure i był już na przeglądzie :przebiegly:

Opublikowano

Niech się wypowie ktoś kto ma zamiast puchy rure i był już na przeglądzie :przebiegly:

no ale zależy jakim przeglądzie :przebiegly:

Opublikowano

ja wywaliłem kata 2 tyg temu i nie zauważyłem żeby bylo głosniej i żeby bardziej kopcił :gwizdanie:

Opublikowano

ja wywaliłem kata 2 tyg temu i nie zauważyłem żeby bylo głosniej i żeby bardziej kopcił :gwizdanie:

a ja go nie będę miał za 2 tygodnie, zobaczymy jak będzie, al z tego co było na forum napisane, to raczej ujemnych stron tego modu, nikt nie zauważył :gwizdanie:

Opublikowano

tak sobie poczytałem i chyba tez zdecyduje się wywalić kata bo autko mi słabo idzie od "dołu" :no:

może ktoś podpowie gdzie można to zrobić w warszawie tak aby to miało "ręce i nogi"??[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 23:31_________________________________________________przy okazji muszę wymienić plecionka bo coś mi się autko trzęsie na "luzie" a chyba to będzie przyczyna[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 23:33_________________________________________________jestem dzisiaj po usunieciu katalozatora i autko zachowuje sie jakby dostalo :bicz: lepiej reaguje na dotyk gazu no i ten swist turbawki :thumbup:

Opublikowano

panowie dzisiaj byłem na przeglądzie i zagadałem gościa odnośnie wycięcia kata, Powiedział że w Polsce są wysokie normy dla TDI i że nawet bez kata ich się nie przekroczy, a jeśli samochód nie kopci to nawet nie podłączają maszyny do sprawdzania spalin, więc tylko wycinać :naughty:

Opublikowano

również mam wycięty, wstawiona zwykła przelotka (rura)

nie jest wcale głośniej ani nie dymi

więc śmiało możesz wywalać

Opublikowano

jeśli chodzi o mnie to różnicy w spalaniu nie ma albo jest niezauważalna jedyna różnica to taka ze autko ożyło

Opublikowano

To zapytam jeszcze tak :)

Czy ktoś wstawiał przelotkę? Znalazłem na al.. takie coś http://allegro.pl/item616353642_tlumik_ob_katalizator_seat_skoda_audi_vw_honda.html

i zastanawiam się czy podejdzie>?

Czy ktoś stosował przelotowe tłumiki a jeżeli tak to może coś poleci co podchodzi do A4 AFN? Jutro chciałbym wywalić kata ale świst turbiny aż tak mnie nie kręci dlatego chciałbym cos tak wstawić żeby było " normalnie" a wyglada to jak katalizator i może "ułatwić" a raczej nie przyciagnie oka na przegladzie jakiegoś niemiłego cwaniaczka na stacji diagnostycznej :)

Opublikowano

To zapytam jeszcze tak :)

Czy ktoś wstawiał przelotkę? Znalazłem na al.. takie coś http://allegro.pl/item616353642_tlumik_ob_katalizator_seat_skoda_audi_vw_honda.html

i zastanawiam się czy podejdzie>?

Czy ktoś stosował przelotowe tłumiki a jeżeli tak to może coś poleci co podchodzi do A4 AFN? Jutro chciałbym wywalić kata ale świst turbiny aż tak mnie nie kręci dlatego chciałbym cos tak wstawić żeby było " normalnie" a wyglada to jak katalizator i może "ułatwić" a raczej nie przyciagnie oka na przegladzie jakiegoś niemiłego cwaniaczka na stacji diagnostycznej :)

Coś takiego nie podejdzie. Szkoda kasy, po prostu wspawaj rurkę w środek kata, wymień przy okazji plecionkę na nową i będzie ok, na przeglądzie nikt się nie połapie a świstu turbiny się nie obawiaj :)

Opublikowano

Podejdzie podejdzie :good: sam mam takie ustrojstwo wspawane, ale nie powiem Ci czy jest róznica między tym a rurką jeśli chodzi o nadmierny hałas, poprostu z rurką wspawana nie miałem do czynienia :gwizdanie:

Opublikowano

Ja mam wycietego katra i zostawilem jedynie sama puche mowie tu o moim AFN-E 1.9 TDI 110KM

I bez tej rury przelotowej jedynie gdy fest wkrecam fure na obroty wystepuje taki swist z tlumika ..ala start odrzutowca.. ale nie jest to uciarzliwe ani nazbyd glosne. :hi:

Opublikowano

Albo zrób tak jak ja, wyciągnij kata, przetnij go i wyciągnij wnętrze, zaspawaj i załóż. Moim zdaniem najlepsza opcja.

Opublikowano

Czyli kolego Gik masz tak samo jak ja

Pusta puszke po katalizatorze!?

I jak slyszysz taki gwizd przy wyrzszych obrotach.?? :shocked:

Opublikowano

od dłuższego czasu myślę o wycięciu katalizatora i w najbliższym czasie to wykonam , mam pytanie gdzie kupię nową plecionkę której wymianę proponował ktoś wcześniej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...