Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] < Skromny Avantador > by xBLADEx - Recaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki mają rację co do markowej używki. Ja kupiłem ten zestaw mtsa co mam za grosze i pewnie pojezdze na nim chwilę i będę szukał kw. Trzeba cierpliwie wyczekiwac. Albo szukaj na początku przodu bo pasuje też z passata b5 i audi a6, a na tył załóż coś innego.

Opublikowano

Też oglądałem tego KW, ale za tą cene to przesada, a nic nie opuści bo pytałem..

Edytowane przez Docki95

Opublikowano
Dnia 26.03.2017 o 07:20, misiek95 napisał:

Ja uważam że powinieneś słuchać tylko i wyłącznie opinii ludzi którzy swoimi autami jeżdżą na co dzień a nie trzymają w garażu 350dni roku i jadą czasami je pooglądać. Szukaj cierpliwie czegoś z górnej półki i nie kupuj byle gówna emoji4.png

Kupisz kw za 1500 pojeździsz parę lat i sprzedasz za 1200. A jak kupisz jakieś gówno za tysiąc to pojeździsz chwile i będzie warte tyle co złom :)

Jeżdżę swoim jako daily na mtsie i sporej glebie, jest za miękki koniec kropka :) Gdybym drugi raz podchodził do zakupu wolałbym poczekać, dołozyć do kw i się cieszyć z odpowiedniego zakupu. No chyba, że ma być spas na piczy kłak i będzie robiony beton to bez różnicy czy kw,mts,fk..

Opublikowano
  • Autor

To trochę lipa że ten kw kiepski z Allegro.. raczej już się zdecydowałem na gwint i poczekam hajs się odłoży i kupie Kw..

Opublikowano
3 godziny temu, xBladex napisał:

To trochę lipa że ten kw kiepski z Allegro.. raczej już się zdecydowałem na gwint i poczekam hajs się odłoży i kupie Kw..

Mądra decyzja :)

Opublikowano
  • Autor

Bo tak sobie myślę że nie ma sensu kupownia czegoś tańszego i żałowania potem zakupu, także posłucham was i kupię raz a dobrze..W między czasie i jak będzie czas to wpadną inne mody , które czekają już bardzo długo.. lecz nie będzie wszystko za jedynym razem [emoji6]..

Opublikowano
Dnia 27.03.2017 o 22:05, xBladex napisał:

Powiem Ci tak co do KW to zrobiłem na nim już ok 60 tyś z czego zestaw był jeszcze używany od kogoś bo był na aucie. 
Miałem MTSa, i FK ( przejściowo na czas dorabiania nakrętek itp)  różnica ? kolosalna.  Chociażby z uwagi na fakt jakie jest przebieg na amortyzatorach!
KW mam już ponad 5 lat - jest to jeszcze wersja bez inox'u.

KW wybiera bardzo dobrze dziury i co najdziwniejsze jest bardzo sztywne w zakrętach na żadnej zawieszce nie wchodziłem tak w zakręty.
MTS i FK radziły sobie powiem szczerze w moim odczuciu źle przy obniżeniu o ile przy 65cm było ok to przy 61cm trzeba by było napchać odboju na maxa by dało się jeździć.

W KW czy mam 63 czy 60cm jeżdzę bez obaw.

Co do tego stanu ? Ja bym wziął, dlatego że malowanie proszkowe sprężyn kosztowało by mnie tyle ile 4pak piwa a dorobienie ewentualnych nakrętek tyle co dobra flaszka.

Opublikowano
  • Autor

Ten z ogłoszenia już sprzedany..

Pany a macie jakieś pomysły jak w miarę tanio wygłuszyć drzwi?

Opublikowano
Dnia 29.03.2017 o 10:21, xBladex napisał:

Ten z ogłoszenia już sprzedany..

Pany a macie jakieś pomysły jak w miarę tanio wygłuszyć drzwi?

Jedziesz do kogos kto ma b5tki na manel albo szrot i wyciagasz wygluszenia drzwi. Pozniej w swoim aucie po prostu dokladasz drugą pianke w każdy boczek.

Opublikowano

Daje coś taki zabieg?

Opublikowano
  • Autor

Hmmm ciekawe.. coś się pokominuje w wolnym czasie.. ale właśnie czy to coś daje.

Opublikowano

Najlepiej dynamaty, ale trochę ksoztowy zabieg. Dać cos daje, ale jeśli Ci szumi to raczej kombinowałbym z ustawieniem drzwi, a nie wygłuszaniem auta :D Ot tak, taki mój domysł

Opublikowano
  • Autor

Szumic to nie szumi.. tylko chcę trochę dźwięk bose poprawić i suba.

Opublikowano

Najtaniej matą dekarską, są w różnych szerokościach rolki.
Niestety trochę upierdliwe w montowaniu, no i waży sporo, ale cenowo nie do pobicia w porównaniu z matami pro, które też swoje ważą.
W poprzednim aucie robiłem część matą pro a cześćdekarską i nie widzę różnicy.
W b5 jeszcze nie robiłem, ale mata już czeka w garażu rok czasu :D

Opublikowano

Gdzieś na jakimś forum car audio czytałem że te maty dekarskie przy wysokiej temperaturze lubią sobie popłynąć, puścić klej i zrobić bałagan

Opublikowano
  • Autor

Ktoś kiedyś pisał że ten wynalazek z Castoramy jest też dobry.95b5ea813548439ba2ac4615e39ee205.jpg

Opublikowano

To pewnie ja. Nic nie płynie przy wysokich temperaturach. 3 lata w czarnym aucie zero problemów a zaglądałem do drzwi kilka razy :) Jako budżetowe rozwiązanie daje rade.

Ale b5 ma tragiczną konstrukcje drzwi i jeżeli chcesz żeby coś tam zagrało to w przypadku ori głośnika musisz konkretnie usztywnić boczek i blache a w przypadku głośnika przykręconego do ramy drzwi musisz mu zrobić blachami alu albo cienkimi stalowymi zamkniętą przestrzeń.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie chcę to robić na ori Bose. Więc chyba dużo roboty z tym?

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kiedyś znalazłem takie oto foty, które mam w planach odwzorować u siebie. Jakiś pro ziomek to robił. Może i Ciebie zainspirują [emoji6]96a0b453bf928f1673f71b286d881ed9.jpg3ad7c9da792699ed6508294aba771e26.jpg9ab4bc2c802b33bcde41ac993b0903dc.jpg