rollek Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Sprawdź czy osłona rozrządu nie trze o napinacz
bajowsado Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Jak mamy być dokładni to napinacz o osłonę, bo odwrotnie to ciężko by było. ;p
m3e30 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 klima tak chuczy zobacz czy za mocno nie naciągłeś paska
Tooomi Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 klima tak chuczy zobacz czy za mocno nie naciągłeś paska Właśnie pasek ma być mocno naciągnięty,bo jak nie będzie to wtedy będzie piszczał,nie wprowadzaj kolegi w błąd,a jak klima huczy to łożysko najprawdopodobniej siedzi.
asterixs Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 U mnie po Nowym Roku 04.01 jadac do pracy i słyszac ten pisk po ok 4-5km ucichło ale na moment a po chwili poczyłem jak pasek klinowy pęka - przyczyna napinacz miał luz i wykrzywił się ocierając o obudowę rozrzadu w taki sposób pekł. Tak wiec lepiej zapobiegać a nie leczyć piszczy wiec napinacz do wymiany moze byc tak jak w moim przypadku Napinacz firmy INA Paski 4PK i 5PK firmy BOSH Oraz przy okazji rozrzad firmy INA- poniewaz i tak był do wymiany a auto miało przód rozebrany już do wymiany napinacza i pasków.. Teraz wszystko tak jak fabryka dała pozdrawiem
Tooomi Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Napinacz można gołym okiem ocenić,ma iść równolegle z paskami jak idzie z kąta czyli kładzie się w strone chłodnicy to już swoje wysłużył,mnie na dniach czeka taka operacja bo już tragicznie się kładzie
bajowsado Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Gdybym to ja pytał o te odgłosy i nie miał zielonego pojęcia o samochodach. To aktualnie wymieniłbym pół układu napędowego alternatora, o ile nie cały. Każdy z góry wie co się zepsuło.
Rekomendowane odpowiedzi