krzysiekvtec Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Panowie czy to normalnie że po odpaleniu przez 2 sek silnik klekocze tak jak by olej do głowicy dochodził i jest cisza... http://www.youtube.com/watch?v=FVkg4toR6TI&feature=youtu.be
pioteros Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 tak chyba jest, jaki masz olej? chyba nie za dobry albo wymiana juz cie czeka?
krzysiekvtec Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2013 wymieniony jakieś 3 tyg temu, Valvoline pełen syntetyk z filtrem oleju...
pioteros Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jaki valvo dokładnie, z pewnego źródła?
krzysiekvtec Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2013 sorry to nie w tym aucie tu zalałem motul 5w40 czy pewne źródlo kto to wie, kupiony w sklepie
pioteros Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 nie zaszkodzi jak sprawdzisz cisnienie oleju, bo w 1.8t to podstawa a bedziesz wiedzial czy to pompa zuzyta badz zapchana czy napinacz walkow z lancuszkiem
krzysiekvtec Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2013 Lampka cisnienia gasnie od razu
pioteros Opublikowano 19 Grudnia 2013 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Lampka ciśnienia pali się dopiero przy bardzo niskim ciśnieniu w prawie ekstremalnym dla silnika momencie, ogólnie ciśnienie może być słabe stąd taki a nie inny start, zresztą raz na jakiś czas nawet profilaktycznie dobrze jest sprawdzić ciśnienie
krzysiekvtec Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2013 Chodzi mi ze od razu gasnie po odpaleniu czyli szybko olej dobija do czujnika zaraz podzwonie kto mi to sprawdzi dzieki za info :-)
Łukasz13 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Normalny odgłos w wiekszości 1.8t, zanim dojdzie olej do napinacza łancuszka grzechocze 1,2 sek. spróbuj kiedyś odpalic go na chwile np. wieczorem jak silnik będzie juz zimny, a rano przy odpalaniu juz dzwięku nie będzie.
toman Opublikowano 19 Grudnia 2013 Opublikowano 19 Grudnia 2013 - 1.8 t - wymiana napinacza i łancucha faz rozrządu-fotostory • .: AUDI KLUB POLSKA :. • za link chyba nikt mnie nie zbanuje?
pioteros Opublikowano 19 Grudnia 2013 Opublikowano 19 Grudnia 2013 u nas jest tez tutorial co prawda w wolnossaku 1.8 ale wszystko to samo ---------- Post dopisany at 23:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:58 ---------- z tym kolem to sprytny sposob, ale jak ktos juz ogarnai troche rozrzad to da rade poluzowac napinacz i zdjac pasek bez zdejmowania przodu, a jak sie poluzuje tylko caly pas przedni i wysunie nieco do przodu to juz w ogole bajka, raptem 20 minut wiecej roboty przy odkreceniu kilku srub a ma sie normalny dostep do prawie calego rozrzadu, i tez nie trzeba rozpinac chlodnic itd
krzysiekvtec Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2013 Wiec czego to wina ze przez 1,5 sek glosno chodzi? Czy do wiosny moge tak latac ?
Łukasz13 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Spokojnie mozna jezdzic, mozna sie dopiero zastanawiac nad wymiana jak na rozgrzanym silniku tez zaczyna byc slychac. Wysłane z mojego S750L przy użyciu Tapatalka
KubaMpakiet Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Wiec czego to wina ze przez 1,5 sek glosno chodzi? Czy do wiosny moge tak latac ? zapewne oleju sprawdzales odme? robiles mu plukanie przed wymiana?
krzysiekvtec Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2013 Odme korbowa wymienialem, trujnik za pokrywa zaworow tez wymieniony w starym peknietym syfu bylo... Co masz na mysli plukanie ? Odmy, silnika ? Ten glos jest tylko jak odpalam po dniu postoju w ciagu dnia nawet jak ostygnie nie ma tego
tomekSSK Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Odme korbowa wymienialem, trujnik za pokrywa zaworow tez wymieniony w starym peknietym syfu bylo... Co masz na mysli plukanie ? Odmy, silnika ? Ten glos jest tylko jak odpalam po dniu postoju w ciagu dnia nawet jak ostygnie nie ma tego dokładnie to samo i u mnie występuje:eusathink:
pioteros Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 jesli tylko wtedy to jest to normalne tak naprawde co innego jakby przy kazdym uruchomieniu tak bylo albo jakby to trwalo nie 2 a np 5 sekund wtedy mozna by bylo pomyslec ze cisnienie jest slabe albo napinacz przepuszcza olej a o plukanke to chodzilo do oleju przy jego wymianie aby wyplukac stary syf w obiegu oleju, moze to minimalnie zwiekszyc cisnienie oleju jesli cos gdzies jest przytkane po drodze
KubaMpakiet Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Odme korbowa wymienialem, trujnik za pokrywa zaworow tez wymieniony w starym peknietym syfu bylo... Co masz na mysli plukanie ? Odmy, silnika ? Ten glos jest tylko jak odpalam po dniu postoju w ciagu dnia nawet jak ostygnie nie ma tego czysciles rurki od odmy? ( wg etki 2 i 9) jak wygladala ta przy chlodnicy oleju? i takie odpalanie z rana to raczej nie jest w normie, u mnie pomogla zmiana oleju na inna lepkosc, ladnie pali nawet w mrozy niedlugo w audikach wszystko bedzie normalne, nawet jak nie odpali ...........
toman Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Kuba, z jakiego oleju na jaki zmieniłeś? U mnie słyszę podobny odgłos, a ktoś zalał 10w40 i zamierzam przejść na dedykowany.. Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi