Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tryb Sport czyli przełaczanie map w sterowniku po guziku:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
ja mam chyba z koncowka 18S albo 18P

W tej chwili nie opracowałem modułu ale mysle ze znajdzie sie wena na zaprojektowanie płytki i cos damy radę:) Szczęśliwego Nowego Roku. Następnego dnia odpowiem na pytania. Pozdrawiam

---------- Post dopisany 01-01-2014 at 11:03 ---------- Poprzedni post napisany 31-12-2013 at 21:47 ----------

Dzięki już rozumiem. Przełącznik jest podpinany bezpośrednio pod jakiś pin w sterowniku(ustawia tylko stan logiczny wysoki, niski itp)? Czy potrzebne jest jeszcze jakieś urządzenie pomiędzy sterownikiem a przyciskiem?

To akurat to już tajemnica jak zostało zrobione. Wiele godzin i kasy poszło żeby to rozkminic:)

Opublikowano

Dałeś rade Adrian, gratki :thumbup:

Opublikowano

Good bebe

Opublikowano
  • Autor

A no jest dobre z Wyszkowa masz nie daleko do mnie:) zeby zobaczyc jak to jedzie

---------- Post dopisany at 00:18 ---------- Poprzedni post napisany at 00:17 ----------

Dałeś rade Adrian, gratki :thumbup:

Karol co miałem nie dać rady mówiłem że będę walczył do końca żeby wykorzystać tego guzika;)

---------- Post dopisany at 00:18 ---------- Poprzedni post napisany at 00:18 ----------

Good bebe

Marcin a Ty jeszcze nie chcesz?:P

---------- Post dopisany at 00:27 ---------- Poprzedni post napisany at 00:18 ----------

do 1.8T me7.5 nie trzeba modulu mozna porezać soft w taki sposob ze bedzie sie dalo tempomatem przelaczać mapki ;) nie pamietam jak w edc15 ale mod uzyteczny...

Mam u siebie w okolicy AVJ-kę więc może porezam w 1.8T. Fakt przerabiajac w sofcie tempomatu juz chyba wtedy nie miałbyś??

Opublikowano

rezaj Adrian w tym avj,rezaj:naughty:

Opublikowano

Jesli juz mam program to dal bys rade dolozyc LC i ten przelacznik map ?

Opublikowano
  • Autor
Jesli juz mam program to dal bys rade dolozyc LC i ten przelacznik map ?

Czesc przelaczanie map jak rozkminie a avj to bedzie banglac i ten program co masz bedzie. Jesli chodzi o lc w 1.8t to jeszcze nie rozkminilem z powodu braku czasu. Bedzie na pewno info jak i filmik z 1.8t z przelaczaniem jak rozkminie:-) kwestia czasu

Opublikowano

A potrafisz ogarnąć EDC16 z 3.0TDI? Podaj numer fabr guzika sport ??

Opublikowano
  • Autor

EDC16 narazie się nie bawiłem. Musiałbym mieć u siebie na stanie żeby sie pobawić, a dokładnie jaki numer sterownika??

Opublikowano
  • Autor

Żaden problem do zrobienia kilka mapek, koszta pójdą w górę ale wszystko jest do ogarnięcia. U mnie masz 2 mapki po przycisku i 4 mapki bądz 2 po zmianie kodowania sterownika. Tutaj użył sterownika do którego napisał program z przełączaniem i tyle. Ciekawi mnie to czemu podczas jazdy nie zmieniał jak przyspieszał..

Opublikowano

Sterownik: 8E0 910 401 K

Pytanko nr1: Mam LC na 3800 jednak chciałbym uzyskać taki przerywany efekt jak u Ciebie jest, jest opcja ogarniecia takiego czegos?

Pytanko nr2: Daj numer fabryczny guzika sport pochodzacego z RS4, lub gdzie takowy nabyłeś/za ile?

Opublikowano
  • Autor

O numeru w tej chwili Ci nie powiem. Kupilem jego tutaj na forum. No LC do ogarniecia w sofcie. Jak narazie EDC16 nie testowałem wiec nie powiem Tobie.

Opublikowano

a czy LC moze w jakis sposob negatywnie wplywac na silnik badz turbo ?

Opublikowano

Nie, po prostu odcina paliwo i puszcza bądz zaplon nie ma jak zaszkodzic :-)

Ciekawi mnie tylko czy turbo juz wtedy wstaje czy dopiero po starcie ?

Opublikowano
Nie, po prostu odcina paliwo i puszcza bądz zaplon nie ma jak zaszkodzic :-)

Ciekawi mnie tylko czy turbo juz wtedy wstaje czy dopiero po starcie ?

Wstaje to jest idea LC ze startujesz już z jakieś mocy w doładowanym silniku.

Opublikowano
  • Autor

Nagram filmik z vagiem jak wstaje na LC

Opublikowano

Czy seryjne sprzeglo w B6 utrzyma LC w 1.8T Quattro?

Opublikowano
Czy seryjne sprzeglo w B6 utrzyma LC w 1.8T Quattro?

na pare strzalow tak, tez mam ochote na LC ale dlugo tak nie pojezdzisz ;)

Opublikowano

Bez przesadybze pare strzalow :-) nie uzywa sie tego dzien w dzien :-) mialem lc w civicu dwa lata katowalem nie tylko ulica 1/4 mili i inne kreski :-) sprzeglo u nowego wlasciciela auta nadal lata a bylo seryjne :-)

Opublikowano

z tym ze przy Q ucierpi bardziej sprzeglo... tu sie na kole nie poslizgnie pojdzie na sprzeglo... cos o tym wiem :)