Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kody climatronika Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co jest grane,ale u mnie to nie działa :no:. Chyba,że coś źle robię.....

Opublikowano

A umiesz czytac? :> Nie wiem ile razy juz tu bylo pisane , ze kody dzialaja TYLKO W B5.

Opublikowano

kurde u mnie spoko zmieniam jednostki temperatury, ale nie mogę wejść w kody diagnostyczne. Co robię źle?? Recyrkulacja+górny nawiew i nie pojawia mi się 1C

bardzo prosze o pomoc tak mnie to ciekawi dlaczego nie moge wejść w kody diagnostyczne?????pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Po tym jak pojawia sie 1C naciskasz ponownie przycisk recylkulacji o powinny sie pojawic kody . Jesli tak nie jest to.... :embarrassed: . chyba wszystkie B5 z klimatronikem to maja, wiec musisz miec cos uszkodzone, ale wiecej to ja juz Ci nie dam rady pomoc.

Opublikowano

mi na kanale 49 i 51 nie pokazuje faktycznej temperatur

to znaczy temeratura silnika na maksa dochodzi do 10 chyba to jest w Celsjuszach,dodam ze termostat jest nowy,

Opublikowano

a w mojej czerwoniutkiej, landrynce z 96-tego, tez zadzialaja te wszystkie kody? pytam bo jutro dopiero bede mogl sprzawdzic

Opublikowano

tez

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie pięknie działa.. Tylko ze ja mam do 87c aż i nie wszystko się zgadza... Na 86 mam np sprawdzanie wyświetlacza ... Ale ogólnie fajna zabawa ;)

Opublikowano

u mnie po 2 lifcie tez dziala... ale nie wszystko sie zgadza z opisem w naglowku... moze jakis szpec znalazlby poprawne kody do klimatronika po II lifcie?? a jakby to bylo jeszcze po chrzescijansku napisane to juz wogole gites :decayed:

Opublikowano

u mnie po 2 lifcie tez dziala... ale nie wszystko sie zgadza z opisem w naglowku... moze jakis szpec znalazlby poprawne kody do klimatronika po II lifcie?? a jakby to bylo jeszcze po chrzescijansku napisane to juz wogole gites :decayed:

Czyli jednak Ci się udało to uruchomić, bo z tego co pamiętam to mówiłeś ze jakoś nie możesz... :>

A tak BTW to jak będę mieć trochę czasu to usiądę w aucie z kartka i postaram się to wszystko dokładnie spisać i rozszyfrować :cool1:

Opublikowano

U mnie żaden kod nie pokazuje prawdy zgodnie z tą tabelą wyżej od HUGO ;(

Ja ma A6 C5 i klimatronic taki sam jak w A4 B6.

Po przejsciu do pkt 17 (prędkość km/h) na klimatroniku w lewym okienku pokazuje się "zero" w prawym 29 i podczas jazdy te wartości w ogóle się nie zmieniają tzn ciągle jest "zero" i 29 :/

Tak samo przy kodzie 28 - obr/min - też pokazuje ciągle te same cyfry, przy przygazówce nic się nie zmienia

Róznież przy kodzie nr 31 - sprawdzenie wyświetlacza - nic się nie dzieje tzn pokazują sie jakieś cyfry i poza tym zero reakcji, a powinno posiwetlic cały klimatronik :/

Kod nr 47 - temp. zewn. - pokazuje ciągle 1 a w drugim okienku 44. Może i na podwórku jest +1st.C ale po nagrzaniu silnika do 90 st i po zatrzymaniu sie i dłuższym postoju na pracującym silniku raczej temp powinna wzrosnać od promieniowania ciepła od chłodnicy ale tak nie jest :/

Podsumowując, sprawdziłem kody: 17, 28, 31, 47 i nic nie zgadza się z rzeczywistością, pokazuja si ejakies cyferki i nie ma np wskazańprędkości aktualnej :gwizdanie:

Opublikowano

Jeśli wygląda tak samo nie musi znaczyć, że jest takie same kodowanie.

Opublikowano

Jeśli wygląda tak samo nie musi znaczyć, że jest takie same kodowanie.

jestem zarejestrowany także na forum A6 i tam też jest podana lista tych kodów ale temat jest zamknięty i nie można dopisac swojego postu odnośnie czy działają te kody czy nie, nawet nie mam kogo sie zapytać :wallbash:

Opublikowano

Zbaczamy z tematu ale powinieneś napisać tam nowy temat z zapytaniem i z linkiem do tematu który jest zamknięty i czekać na odezwanie się innych użytkowników.

Opublikowano

Witam! Na 1c pokazuje mi błąd 50.1 Szukałem, ale nigdzie nie mogę znaleźć co on oznacza... Podpowie ktoś coś mądrego? :hi:

Opublikowano

witam! chciałbym się dowiedzieć odnośnie tych kodów ,a mianowicie ja mam ADR z 1996 roku listopad i u mnie jest na klimatronicu aż 76 kodów może ktoś z was ma takie kody pozdrawiam nara

Opublikowano

kurde, nie wiedziałem o takiej możliwości klimatronika (tylko proszę się nie śmiać :polew: )

Opublikowano

To sie nie dziwie że Ci nie działąją , bo w B6 tymi kodami nic nie zrobisz. To działa tylko w B5, więc jeśli masz taki sam jak w B6 to nie będzie działać.

Opublikowano

Wielkie dzieki :). od dawna głowiłem sie jak przestawic na "zegar" temperatury ze stopni F na C. W ASO pwiedzieli mi ze trzeba imobilaizer w kluczyku przekodować - koszt kilkaset zł :) . A tu ciach pach i zrobione.

Wielkie Dzięki.

Opublikowano

Wielkie dzieki :). od dawna głowiłem sie jak przestawic na "zegar" temperatury ze stopni F na C. W ASO pwiedzieli mi ze trzeba imobilaizer w kluczyku przekodować - koszt kilkaset zł :) . A tu ciach pach i zrobione.

Wielkie Dzięki.

No to ładnie chcieli Cie wykasować... Pełny profesjonalizm jak to w polskich ASO :)