xBladex Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 Koledzy chce pomalować w garażu jedno pomieszczenie.Mam tylko otynkowane sciany nic wiecej..Ściana jest chropowata.Moje pytania: - przed malowaniem przetrzeć ściny papierem ściernym zeby było gładka? - czy przed 1 malowaniem muszę zagruntować ściany? - jakiej farby użyc? zaznaczę ze chce to zrobić jak najtaniej. - chce też na nie dłużej wysokości miec taką śliską powłoke na ścianie.nie wiem jak to sie fachowo nazywa.Jaką farbe do tego użyć? 1. Jak zaczniesz trzeć papierem ściernym to prawdopodobnie narobisz małych dziur (kamienie z tynku będą wylatywać) 2. Zawsze przed malowaniem powinno się gruntować ściany 3. Farby nie polecę żadnej bo ja zawsze farby wożę z Austrii. 4. Tak zwana "lamperia" możesz ją wymalować lakierem, ale lepiej by było jakby ściana była gładka a nie chropowata. ok dzieki za pomoc...farbe chyba kupie najtańszą jaka bedzie w sklepie..a jaki grunt użyć? spróbuje lekko papierem ściernym przetrzeć ścianę i zobaczę co sie będzie działo.
shakal Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 Koledzy chce pomalować w garażu jedno pomieszczenie.Mam tylko otynkowane sciany nic wiecej..Ściana jest chropowata.Moje pytania: - przed malowaniem przetrzeć ściny papierem ściernym zeby było gładka? - czy przed 1 malowaniem muszę zagruntować ściany? - jakiej farby użyc? zaznaczę ze chce to zrobić jak najtaniej. - chce też na nie dłużej wysokości miec taką śliską powłoke na ścianie.nie wiem jak to sie fachowo nazywa.Jaką farbe do tego użyć? 1. Jak zaczniesz trzeć papierem ściernym to prawdopodobnie narobisz małych dziur (kamienie z tynku będą wylatywać) 2. Zawsze przed malowaniem powinno się gruntować ściany 3. Farby nie polecę żadnej bo ja zawsze farby wożę z Austrii. 4. Tak zwana "lamperia" możesz ją wymalować lakierem, ale lepiej by było jakby ściana była gładka a nie chropowata. ok dzieki za pomoc...farbe chyba kupie najtańszą jaka bedzie w sklepie..a jaki grunt użyć? spróbuje lekko papierem ściernym przetrzeć ścianę i zobaczę co sie będzie działo. Mozesz spróbować papierem przeszlifowac ale drobnym. Grunt kupisz w każdym sklepie z farbami, jak powiesz co chcesz gruntowac to Ci coś dadzą to nie jest drogie.
jedrus24 Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 tak jak pisze @shakal,ale i tak zależy to od ściany.Można na początek zagruntować wapnem
xBladex Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 na ścianach mam normalny tynk cementowo-wpamieny.. wiem ze to jest nie drogie... o jakiej grubości papieru użyć?
shakal Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 na ścianach mam normalny tynk cementowo-wpamieny.. wiem ze to jest nie drogie... o jakiej grubości papieru użyć? miedzy 100 a 180 musisz popróbować, ale wydaje mi sie ze może nie udać sie zrobić tej ściany na gładko bez szpachlowania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ryba85 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 najlepiej uzyj jakiegos gruntu głebokopenetrującego.
xBladex Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 to mam byc tylko tym czasowo pomalowane..bo już nie moge patrzeć na ten tynk..a na szpachlowanie brak kasy..
ryba85 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 taki grunt nie jest drogi.a wzmocni tez tynk troche.
Sqizzy Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 robił ktoś z was przejścia kolorów na ścianie ? muszę wyremontować jeden z pokoi i chciałbym zrobić przejście z brązowego przez kremowy w biały
Someonik Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 pomalujesz z3 razy na bialo i bedzie git. tylko kup lepsza biala
Sqizzy Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Ale ja nie chce zamalowac brązowej farby tylko chce zrobić przejście koloru Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
shakal Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Przejścia kolorów to tylko maszyna i pistolet i dużo zabawy wałkiem tego nie ogarniesz żeby wyszło ładnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamyk Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 panowie architekt wnetrz, ktos z wizja, pomyslami i doswiadczeniem najlepiej warszawa ktos cos pomoze? wiem ze w necie sporo, ale tez kosztuja jakies krocie jakby ktos kogos mial, prosze o PW
cabanmat Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 Proste pytanie... zamierzam odświeżyć sypialnie... Jakie fabry polecacie ? Dulux, Śnieżka, Dekoral ?
Bieniek Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 Fluger Sent from my iPhone using Tapatalk
cabanmat Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 Fluger odpada bo najbliższy sklep jest 100km od mojego domu...
Zymek1989 Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Panowie zrobiły mi się takie plamy na ścianie. Malowałem rok temu, farbami nie najtańszymi. Mieszkanie codziennie wietrzone. Okna w każdym pokoju pouchylane, nie powinno się kisić.
mojeA4 Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Koledzy nie bede zakładał tematu, zapytam tu- fachowców Z racji tego, ze moje ściany sa z żelbetonu musze kupic wiertarkę, ale taka zeby dała rade Znalazłem cos takiego: http://www.elektroserw.pl/product-pl-75-MLOTOWIERTARKA-MAKITA-HR2450-WIERTARKA-HR-2450.html Da rade? Zawsze musze gdzies pożyczać. Nakupilem teraz pier**l i karniszy a juz pożyczać mam dosyć. Jak byście mogli pomoc, bede wdzięczny.
POWER-KRIS Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Amatorsko dobra. Mam uraz do niewymiennych glowek.
Rekomendowane odpowiedzi