machu85 Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Opublikowano 16 Maja 2014 To system powietrza wtórnego (sai), pompa tak buczy przy gaszeniu
sławek85 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 nie buczy tylko syczy jak by powietrze z koła przez 2 sekundy uciekało
machu85 Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Opublikowano 16 Maja 2014 Ach ten słownik, miało być huczy...
powaguspisz Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Ok, podciśnienie sprawdzone, jest ok, wężyki pozakładane nowe, kolektor nowy, gruszki działają, ale jak to jest bo w starym wałek był wywalony całkiem, czy coś tam w nim działało racze trudno to stwierdzić, po założeniu nowego nie odczułem różnicy w tym że by auto jakoś inaczej przyśpieszało itp, na pewno dźwięk silnika zmienił się, jak to tak na prawdę działa mógł by mi ktoś to rozpisać.
sławek85 Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 co masz namyśli mówiąc ze dżwięk silnika się zmienił ?
powaguspisz Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Wcześniej rzęziło, wiadomo urwany wałem w kolektorze wszystko latało, teraz ok, a dźwięk jak by taki basowy, tak bo ja wiem jak to powiedzieć, czuć że to V-łka tylko co do sprintu nic mi się nie zmieniło, braku mocy nie odczuwałem, ale sądziłem że jak brak jest sterowania łopatkami to po wymianie co nie co się zmieni.
galka90 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 o ile dobrze kojarzę to jak nie działa to zawsze masz w pełni otwarty więc na wyższych obrotach jest to samo co przy sprawnym co innego na niskich gdzie przy sprawnym gruszki skracają, a jak jest niedziałające to mamy ciągle otwarty. Różnica w mocy jedynie z niskich obrotów powinna być moim zdaniem
DoDo92 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Panowie podpowie ktoś jakiej średnicy są te wężyki? chodzi mi o średnice wewnętrzna i zewnętrzna.
machu85 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Opublikowano 7 Maja 2015 Na allegro kup silikonowe za 12zl/mb, wpisz saab 3.5 mm to znajdziesz, jestem z nich bardzo zadowolony, chyba że znajdziesz gumowe z wtopionym oplotem
Gość Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 Coś takiego nada się? Jaka musi być średnica wewnętrzna? http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-3mm-silikonowy-jak-samco-i5348943952.html Pozdr.
machu85 Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Opublikowano 17 Lipca 2015 Trochę ciasne, poszukaj tych co pisałem parę postów wcześniej Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
ivan1982 Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 system powietrza wtórnego: jakie to sa średnicy weże i ile trzeba zakupic metrow pozdro
Kruk_89 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 troche czytałem o tych gruszkach i z ciekawosc mowie zobacze co z nimi i klapa ani przy odpalaniu ani tez przy butowaniu i przekroczeniu 4tysiecy nic sie nie zmienia nawet nie drgną jedynie co jeszcze zaobserwowałem to ze zaraz po zgaszeniu syczy przez pare sek tak jak kolega wyżej pisał. co może być przyczyno że nawet nie drgną?
Envin Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zapewne gdzieś wężyki się poprzecierały sparciały itp. bo jakby wałek był walnięty tylko to gruszki raczej by chodziły tylko wałek by nie pracował chyba że po ukręceniu zblokował jakoś te gruszki i nie ma możliwości żeby drgnęły..
Kruk_89 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 nie mam pojecia co jest recznie tez nie idzie ich nawet ruszyc cos musialo sie zblokować będe u pana Pawła69 zobaczy o co kaman
Envin Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Bo raczej ręcznie nie ruszysz tak łatwo przynajmniej mi na gruszkach od popsutego wałka się nie udało. Dopuki nie odręcisz gruszek i nie wyciągniesz wałka to pewności nie będzie Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez Envin
Kruk_89 Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 auto dziś poszło do Pawła69 tu z forum zobaczymy jak on rozwiąże ten temat:P powiem szczerze wszystko chodzi i gra ale kutwa zapomniałem zapytać co było nie tak bo miałem wiele poważniejszy temat odnośnie rozrządu i bardzie tym sie zajełem rozmawiając z panem Pawłem69 a czykolwiek zaobserwowałem że po dodaniu gazu na luzie słychać takie sykniecie sssyyyt jest jednorazowe potem juz nie słychać chyba ze auto zejdzie z obrotow znowu dodam gazu i jest takie krotki sssyyyt tak ma być?
boro81 Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 tak ma być to odma odpowietrzająca , acz kolwiek możesz w wolnym czasie sprawdzić jak wygląda membrana w środku .
Rekomendowane odpowiedzi