poziek Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Powiedzcie mi czy można gdzieś w Polsce kupić takie zamienniki zamiast katalizatora. Chodzi mi o to aby było to odpowiednio wygięte i miało flansze. Aby cała operacje przeprowadzić bez użycia spawarki. Widzialem takie zamienniki w stanach. to o czym piszesz nazywa się test pipe za 2 tygodnie będę miał dostępne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
201ty Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 @Poziek a po ile to będzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams78 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Supersprint coś około 800zł. Zdaje mi się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 @Poziek a po ile to będzie ? 350zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
201ty Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 a dla klubu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 a dla klubu ? hhehehehe to juz jest dla klubu, nigdzie indziej sprzedawać tego nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minciu Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Był ktoś z was zaraz przed i po wyjęciu kata na hamowni aby potwierdzić poprawę osiągów? Z tego co mi wiadomo jeśli wywali się kata zapchanego to będzie lepiej... ale jeśli wywala się zdrowego kata to cały zmyślnie przeliczany układ falowy w wydechu idzie w łeb i jest tylko gorzej.. Najgorsze efekty uzyskuje się jeszcze po wymianie kata na strumienicę ( wypala śilnik od środka )... Najbardziej skutecznym sposobem w większości aut jest wymiana kata seryjnego na sportowego... Ktoś coś kiedyś w 1.8T sprawdzał dokładniej czy wszystko to pomiary na oko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Był ktoś z was zaraz przed i po wyjęciu kata na hamowni aby potwierdzić poprawę osiągów? Z tego co mi wiadomo jeśli wywali się kata zapchanego to będzie lepiej... ale jeśli wywala się zdrowego kata to cały zmyślnie przeliczany układ falowy w wydechu idzie w łeb i jest tylko gorzej.. Najgorsze efekty uzyskuje się jeszcze po wymianie kata na strumienicę ( wypala śilnik od środka )... Najbardziej skutecznym sposobem w większości aut jest wymiana kata seryjnego na sportowego... Ktoś coś kiedyś w 1.8T sprawdzał dokładniej czy wszystko to pomiary na oko? twoja teoria tyczy sie autek N/A poza tym było o tym na forum tryliard razy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewniak24 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 a wlasciwie jak jest z tym spalaniem gazu w takim silniku 1,8T jak ilosc pochlania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 a wlasciwie jak jest z tym spalaniem gazu w takim silniku 1,8T jak ilosc pochlania? na ten temat jest osobny post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krycha Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Poziu i jak wiadomo coś na temat Twoich "test pajpów" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrluke Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 jol, to jak z tymi rurami? wczoraj patrze na turbinke po 5 minutowej szybszej jezdzie wieczorem, a ona az swiecila taka zółto czerwona-czy to normalne? a gazu jeszcze nie mam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams78 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Gdybyś czytał cały wątek - wiedziałbyś że tak, to normalne po pałowaniu. I gaz nie ma tu nic do rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekA4 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Czy w 1,8 LPG zwykłym może coś pogarszać kat. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buba Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Czy w 1,8 LPG zwykłym może coś pogarszać kat. ?? jak jest zapchany to moze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekA4 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 ok thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrikos28 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Więc tak Panowie napiszę ze swojego punktu widzenia Kata mam dobrego bo przed montażem i po montażu LPG Turbawka czerwieni sie podobnie w zależności jak ją rozkręcam Wiec potwierdza się teoria że nadmierne świecenie Turbawki powoduje zapchany "KAT" Jednak i tak zdecydowałem się na montaż Test Pipe 'a gdyż przy planowanym w niedługim czasie Programie pozwoli on na łatwiejsze opróżnianie wydechu ze spalin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams78 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Kata mam dobrego bo przed montażem i po montażu LPG Turbawka czerwieni sie podobnie w zależności jak ją rozkręcam Wiec potwierdza się teoria że nadmierne świecenie Turbawki powoduje zapchany "KAT" Czgoś nie rozumiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 taka jest przypadłość 1.8T, wydech jest bardzo mocno obciążony termicznie nawet bez kat-a przy obciążeniu, kolektor i turbina świecą jak w dzien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziarz00 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 witam czy może tak sie zdażyć ze przez zapchany katalizator turbina nie daje właściwego ciśnienia?? nie rozkreca sie do właściwej prędkości?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi