Opublikowano 2 Lipca 201115 l a ja mam pytanie: Po złożeniu w całość , działa mi wszystko ok. ale teraz wycieraczki zatrzymują się gdzie im sie podoba. wczesniej takiego problemu nie było. I mało tego to jeszcze nawet jak włącze jedno "uderzenie" to chodzą przez ok 10 cykli. co sie porobiło??i jeszcze jedno załączają sie odrazu po przekręceniu kluczyka[br] Dopisany: 02 Lipiec 2011, 18:46_________________________________________________ Już mam rozwiązanie. Jak by ktoś miał kiedyś podobne objawy: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=167064.0;highlight=silnik+wycieraczek
Opublikowano 2 Lipca 201115 l Byłem dzisiaj po sciągacz w sklepie.. ale oczywiscie jedna sztuka tylko i to bardzo mala Chyba by nie poradził tych zapieczonych wycieraczek. Musze czekac na sasiada, jak na zlość jest brzydka pogoda i nie ma go na działce Dzieki za pomoc
Opublikowano 4 Lipca 201115 l Byłem dzisiaj po sciągacz w sklepie.. ale oczywiscie jedna sztuka tylko i to bardzo mala ... Jeśli ściągacz jest niewielkich rozmiarów to na Twoją korzyść, bo zbyt duży będzie zawadzał o podniesioną pokrywę silnika. Ja popełniłem ten błąd i musiałem kupić mniejszy ściągacz.
Opublikowano 5 Lipca 201115 l koledzy ja mialem podobny przypadek zatrzymywaly sie badz zwalnialy. Kolega mechanik rozkrecil mechanizm i przesmarowal i smigaja jak szalone a zaplacilem 40zł. Zaopatrzcie sie w gumki takie male oringi bo to glownie ich wina woda sie dostaje i pozniej tak sie dzieje, pozdro
Opublikowano 18 Lipca 201115 l Witam Dołączam się do podziękowań dla autora postu i wszystkich, którzy udzielali cennych wskazówek. Dziś regenerowałem swoje wycieraczki i śmigają i jak szalone. Największy problem chyba jak większość to podszybie a później już leci. Ja wziąłem się za regenerację jak tylko zauważym że zwolniły więc trzpień wykręciłem ręką (z 20 min mi to zajęło) bez imadła.Straty- pęknięte podszybie (do sklejenia i będzie git) zgubiona zawleczka w trawie - a tak uważałem dzięki i pozdrawiam
Opublikowano 19 Lipca 201115 l Wczoraj tez walczyłem z wycieraczkami.Najwiekszym problemem było ściagniecie amion wycieraczki. Bez ściagacza było by to niemożliwe.A potem to już poszło w miarę gładko.Podszybie praktycznie samo wyskoczyło :gwizdanie:.Dzięki za porady .Temat bardzo sie przydał.
Opublikowano 19 Lipca 201115 l Witam, koledzy czy jest sens spawac mechanizm alu? Mi się ułamało przy mocowaniu zaraz od str kierowcy i sie zastanawiam co zrobic. Czy kupic caly w aso za350 zł czy używkę za ok200 czy spawac? co najlepiej wybrac? pozdawiam
Opublikowano 20 Lipca 201115 l Witam! A ja mam taki problem. Powoli zacierają mi sie wycieraczki tak jak wiekszości z was Mam wielki problem z wyjeciem wycieraczek, odkrecilem te dwie sruby 16' i nie idzie ich zdjac!!!! No i nie moge isc dalej...:/ Jakies porady...? WD 40 i cola juz poszly w ruch... i nic pozdrawiam tylko siła.. a niestety dojście byle jakie, u mnie podważałem łomem tak jak sie nie ma ściagacza jakby co pozniej zdejmujesz od dołu nazwijmy to "zawleczki" wybijasz sworznie i lekko delikatnie drobnym papierkiem, na to najlepiej smar grafitowy i smigają jak talala
Opublikowano 20 Lipca 201115 l A jakim klejem skleiłeś ze tak dobrze trzyma?? pozdr nie pamiętam nazwy był to dwuskładnikowy znalazłem w domu, kiedyś ktoś kupił chyba do zaklejenia pękniętej rurki w ciągniku ,myślę że można taki klej kupić w każdym sklepie motoryzacyjnym do sklejania metalu
Opublikowano 22 Lipca 201115 l http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=klej+do+aluminium na ten przykład
Opublikowano 26 Lipca 201115 l Koledzy ja już mam pospawane jutro planuję montaż, jak to będzie się zachowywało zobaczymy. Spawacz nie wiedział czy mu się uda ale wygląda że będzie się trzymało (przynajmniej chwilę :>). Ale zatarte wycieraczki miałem prawie rok temu, kolesie w warsztacie firmowym mi robili i chyba coś kiepsko zrobili albo tak jest, że co roku trzeba wyjąć i nasmarować, dlatego pomysł z kalamidkami do smarowania nie jest taki zły. Pozdrawiam
Opublikowano 29 Lipca 201115 l witam,dopadł mnie podobny problem z przednimi wycieraczkami.Na początku podczas drogi zaczeły bardzo wolno pracować a kiedy dojechałem na parking i zatrzymałem samochód nadal wolno ale to bardzo wolno pracowały aż zatrzymały sie.Po przeczytaniu Waszych porad na forum użyłem WD40 pryskając w opisane przez Was miejsca i wycieraczki zaczeły pracować prawie że normalnie.Wybrałem sie nad morze i do połowy drogi wszystko było ok.Kiedy chciałem wyłaczyć ich pracę dojechały do końca jak zawsze, cofneły sie i zatrzymały w połowie i tak dziłają do tej pory.Nie wracają na swoje miejsce w położeniu leżacym,dla nich konieć pracy jest w połowie szyby.Proszę o poradę.
Opublikowano 1 Sierpnia 201115 l witam,dopadł mnie podobny problem z przednimi wycieraczkami.Na początku podczas drogi zaczeły bardzo wolno pracować a kiedy dojechałem na parking i zatrzymałem samochód nadal wolno ale to bardzo wolno pracowały aż zatrzymały sie.Po przeczytaniu Waszych porad na forum użyłem WD40 pryskając w opisane przez Was miejsca i wycieraczki zaczeły pracować prawie że normalnie.Wybrałem sie nad morze i do połowy drogi wszystko było ok.Kiedy chciałem wyłaczyć ich pracę dojechały do końca jak zawsze, cofneły sie i zatrzymały w połowie i tak dziłają do tej pory.Nie wracają na swoje miejsce w położeniu leżacym,dla nich konieć pracy jest w połowie szyby.Proszę o poradę. kolego - rozbieraj mechanizm - z tego co piszesz są juz w tak tragicznym stanie że bez imadła i być może palnika się nie obejdzie
Opublikowano 9 Sierpnia 201114 l Witam, dziś montuje zregenerowane już wycieraczki w B5, jedno mnie zastanawia dlaczego przy włączeniu najpierw idą wycieraczki z 3cm w dół a później dopiero wykonują poprawny ruch w górę. Czy może wystarczy w innym położeniu dokręcić śrubę która trzyma mechanizm na silniczku czy to jakiś inny "większy" problem?? Pzdr.[br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 14:27_________________________________________________Problem rozwiązany:), należało przestawić na trzpieniu silniczka. ps. nie szukajcie tych malutnich oringów/ uszczelek na trzpień wycieraczki w serwisach, mają je tylko w kpl. z ramionami mechanizmu ok 400zł ;P
Opublikowano 5 Września 201114 l ps. nie szukajcie tych malutnich oringów/ uszczelek na trzpień wycieraczki w serwisach, mają je tylko w kpl. z ramionami mechanizmu ok 400zł ;P A gdzie można kupić takie oringi identyczne ? Kupiłem ale minimalnie większe bo identycznych nigdzie nie dostałem. Złożyłem na tych większych oringach i niby wszystko śmiga ok ale jak założyłem na jednym starym to jak ręką ruszałem to było troszkę lżej niż na nowym oringu większym. Ale złożyłem i niby wszystko śmiga ok. Jak będzie przymulać to zmienie tylko oringi a to robota na 10 minut bo już wszystkiego nie trzeba wymontowywać.
Opublikowano 11 Września 201114 l Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczu AUDI. Korzystając z okazji iż temat kręci wokół wycieraczek przednich. Pytanie. W moim AUDI B5 problem jest tego rodzaju iż mechanizm wycieraczek głośno pracuje. Co prawda jeszcze go nie rozbierałem ale po podniesieniu piór do góry ten dźwięk dochodzi gdzieś z okolic silnika może przekładni. Co to może być??? Do TOM2009: Spalanie 6l/100km odpowiedź na twoje pytanie.
Opublikowano 11 Września 201114 l Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczu AUDI. Korzystając z okazji iż temat kręci wokół wycieraczek przednich. Pytanie. W moim AUDI B5 problem jest tego rodzaju iż mechanizm wycieraczek głośno pracuje. Co prawda jeszcze go nie rozbierałem ale po podniesieniu piór do góry ten dźwięk dochodzi gdzieś z okolic silnika może przekładni. Co to może być??? Do TOM2009: Spalanie 6l/100km odpowiedź na twoje pytanie. Opis B5 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=216816.0;topicseen Możliwe,że silniczek powoli dogorywa...