Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe do Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wiosnę założyłem na przodzie Ate PD + klocki Ferrodo i nic sie nie pokrzywilo klocki ładnie dopasowany się do tarczy . Hamuje całkiem fajnie. Na tyle mam od roku Textar + klocki Ferrodo.  Również jest idealnie.

Opublikowano

textar trzyma poziom tylko wychodzi drozej od tarczy zimmermanna i klocka ferodro

ate drogi i pakowacz

Opublikowano
47 minut temu, wyzyk83 napisał:

textar trzyma poziom

Ale warto bo jest Pancerny ( jak to kiedyś powiedział Dev)

Opublikowano

Nie pamiętam :decayed:

Opublikowano

zimmermann w niczym mu nie ustepuje

Opublikowano
6 godzin temu, wyzyk83 napisał:

zimmermann w niczym mu nie ustepuje

Będzie zimmermann, dzięki

Opublikowano

Textara mogłeś porównywać do Zimmermann'a kiedy był produkowany w Niemczech, niestety po tym jak firma upadła i potem ją zreanimowali to już jest japońska marka i dziś możesz kupić produkt japoński lub rumuński który nijak się ma do dawnego textara.

Opublikowano

pewnie jest Adam tak jak piszesz

w sumie textara troche założyłem nie było z nim problemów

tylko cena powala i lepiej opłaca kupić się zimermann ferodo

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano
W dniu 16.09.2017 o 23:43, Dev napisał:

Nie pamiętam :decayed:

Cześć kolego, za ile miałbyś komplet S5 przod+tył z klockami i tarczami? Ewentualnie Brembo Q5?

Opublikowano
26 minut temu, toja napisał:

Cześć kolego, za ile miałbyś komplet S5 przod+tył z klockami i tarczami? Ewentualnie Brembo Q5?

nie mam

Opublikowano
  • Autor

Ja mam jak chcesz

Opublikowano
W dniu 2.09.2017 o 18:13, Dev napisał:

widac

brakuje coś ?

kloS4.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, l.e.s.t.e.r napisał:

brakuje coś ?

kloS4.jpg

Wszystko na miejscu

Opublikowano

no to wychodzi na to, że kloek textar jest minimalnie mniejszy niż OEM i dlatego to lata w zacisku. Da się z tym życ ale denerwujące to jest :)

Opublikowano

Trochę polatałem i zaparzyłem czaju w przewodach :kox: I tu pojawia się pytanie czy płyn hamulcowy Motula RBF 660 DOT4 mogę śmiało zalać do audi a4b8 ? Pytam bo słyszałem opinie, że do aut z systemem ABS nie bardzo się ten płyn nadaje. Chcę wymienić na coś lepszego od Motula DOT 5.1, który mi się wczoraj zagotował i nie miałem hampla :)

86Gj4hX.jpg

Opublikowano

Ate BlueRacing 

Opublikowano
W dniu 20.09.2017 o 11:00, Grohu napisał:

Trochę polatałem i zaparzyłem czaju w przewodach :kox: I tu pojawia się pytanie czy płyn hamulcowy Motula RBF 660 DOT4 mogę śmiało zalać do audi a4b8 ? Pytam bo słyszałem opinie, że do aut z systemem ABS nie bardzo się ten płyn nadaje. Chcę wymienić na coś lepszego od Motula DOT 5.1, który mi się wczoraj zagotował i nie miałem hampla :)

86Gj4hX.jpg

I co daję rade teraz obecny zestaw?

Opublikowano

Daje radę dzięki raz jeszcze za DSY i Brembo. Chociaż nadal twierdze, ze hamulce od S5 to padaka. Mam niecałe 300 koni w aucie ważącym 1500 kg -1600 kg. To już nawet nie chodzi o ten jeden tłok i siłę hamowania, a po prostu o wytrzymałość cieplną. Ja nie wiem jak to można było montować do S5 czy S4 skoro te auta tyle kosztowały. Wystarczy trochę polatać używając lewej nogi i naprawdę nie jakoś strasznie katując auto, a po prostu ciut szybciej pojeździć i zahamować 3-4 razy z powiedźmy 150-200 do 50-80 i jest zwalniacz zamiast hamulca :) Jest pewien patent z doprowadzeniem rurek za przednimi kratkami w zderzaku i skierowanie je na tarcze w celu schłodzenia podobno pomaga ale to już mi się nie chce bawić. Jak to mówią człowiek uczy się na błędach i dziś już bym drugi raz tego nie swapował, a szukał czegoś większego skoro i tak mam felgę 19 cali.

Opublikowano

No niestety chłodzenia (nawiewu) w B8 nie ma. Dobrze że chociaż pod felgą 19" trochę miejsca zostaje i ciepło ma gdzie uciekać, nie tak jak przy 17".

Opublikowano

Spalacz robił te "doloty" do hamulców i podobno pomogło i to dużo, a wygląda to tak: 9qsLaTi.jpg

U mnie nawet bym nie musiał ciąć przedniej kratki bo mam plaster miodu, który nie jest zabudowany więc może jak mi się zechce dłubać to przetestuje :)

Edytowane przez Grohu