krzysiek157 Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Czy mógłby ktoś sprawdzić jakie rozmiary mam tarcz przód tył ? Audi A4 B8 2.0 TDI 136km VinWAUZZZ8K5EA159361. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 314/300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyk Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja (edytowane) Siemka , czy znalazłaby się jakaś dobra dusza która sprawdziłaby jakie tarcze i klocki zamówić na przednią oś ? Myślałem nad Brembo ale wolę dopytać czy warto . Audi A4 B8 2.0 TFSI Quattro CPMA 211km Vin : WAUFFAFL6DN027290 Z góry dzięki Edytowane 14 Maja przez Czyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa80 Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Przymierzam się do zakupu tarcz i klocków na przód 2× ATE 24.0125-0184.1 Tarcza hamulcowa 314 mm + Klocki ATE 13.0460-7256.2 Czy ATE z doświadczenia będzie ok? Zależy mi na nie biciu, braku pisków, i minimalnym pyleniu. Hamowanie po prostu, żeby było ok. Czasem zdarza się gwałtowne wyhamowanie na autostradzie, jak ktoś wyjedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4B9 Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Moje spostrzeżenia na podstawie 3 kpl tarcz (zimmerman, ate…) i różnych klocków. Żadnemu tych kombinacji nie miała tak dobrej charakterystyki hamulca jak ori. Hamulec oczywiście jest ale należy go wciskać zdecydowanie mocnej zwłaszcza w początkowej fazie hamowania. Należy jednak zadać sobie pytanie czy warto wydawać sporo więcej pieniędzy na ori . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa80 Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja A które z tarcz wspominasz najlepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4B9 Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Sowa80 napisał(a): A które z tarcz wspominasz najlepiej? Te z ASO 🙂 z zamienników Zimmermann, nigdy nie miał bicia. Przy wymianach nadal je kupuje ponieważ ori są zbyt drogie. Edytowane 15 Maja przez A4B9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa80 Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja a ATE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja fajans 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa80 Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja to jak ATE to fajans, to jakie klocki do Zimmermana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja Ferodoo lub textar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianww Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca W dniu 15.05.2024 o 13:53, A4B9 napisał(a): Te z ASO 🙂 z zamienników Zimmermann, nigdy nie miał bicia. Przy wymianach nadal je kupuje ponieważ ori są zbyt drogie. Cześć. Jaki model tarcz Zimmermann do b8 2.0 TDI 150km 2015r? Są różne wymiary, wolałbym się nie nadziać, że będzie coś za duże.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 22 godziny temu, damianww napisał(a): Cześć. Jaki model tarcz Zimmermann do b8 2.0 TDI 150km 2015r? Są różne wymiary, wolałbym się nie nadziać, że będzie coś za duże.. Ja widzę tylko jeden rozmiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianww Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 1 godzinę temu, Dev napisał(a): Ja widzę tylko jeden rozmiar Chodzi mi o wysokość tarczy. Są 320/30, 345/30. Te większe wejdą bez problemu? Tzn nie będzie problemu z zamontowaniem ori osłony na tarcze? + może ma ktoś wyrobioną opinię odnośnie konkretnego modelu? Czy jest sens dopłacać do innego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 320 i 345 mają taką samą wysokosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianww Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 35 minut temu, Dev napisał(a): 320 i 345 mają taką samą wysokosc W takim razie o czym mówią te wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 7 minut temu, damianww napisał(a): W takim razie o czym mówią te wartości? Jakie wartości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianww Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Godzinę temu, Dev napisał(a): Jakie wartości ? 320mm i 345mm. Chcę kupić tarcze zimmermanna i są modele które mają wymiary 320mm i 345mm. Mówisz że to nie jest wysokość tarczy zatem co to za wymiar? Wysokość w sensie średnica. I pytałem o to czy 345mm wejdzie bez problemu do a4 b8 2.0 TDI 150km (bez zmieniana osłony tarcz itd) 🤔 Edytowane 8 Lipca przez damianww Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Wejdzie, z tym że biorąc pod uwagę "itd" potrzebujesz jeszcze zacisków jarzm i klockow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianww Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 17 minut temu, Dev napisał(a): Wejdzie, z tym że biorąc pod uwagę "itd" potrzebujesz jeszcze zacisków jarzm i klockow Czyli fabrycznie tylko i wyłącznie 320mm,tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi