Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zasięg lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie jak mogę zwiększyć zasięg xenonów ?

Opublikowano

możesz założyć soczewki z b8 + nowe żarniki

Opublikowano

Jeśli Ci słabo świecą a nie są za nisko to zapewne masz wypalone odbłyśniki, pozostaje Ci albo regeneracja albo soczewy z b8

Opublikowano

Jeśli masz bixenon samemu możesz wymienic soczewki na te z b8, jeśli ksenon to trzeba lampy rozklejac. Ogólnie polecam modzik ;)

Opublikowano

Ktoś mi kiedyś powiedział że przez VaG-a to prawda?

Opublikowano

Zasięgnij opinii kolegi gwerty , on podpowie Ci co i jak.

Opublikowano

VCDS mozesz zrobic Nastawy lamp po wczesnejszej regulacji w stacji diagnostycznej .

tutaj cała procedura ===> Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS?

Chcesz aby ci wyzej swieciły ? z drugiej strony jak dasz wyzej to bedziesz oslepiał innych uzytkownikow :wink:

Opublikowano

Po prostu jak jadę na autostradzie to zdaje mi się że za blisko świecą. A na stacji kontroli pojazdów mi je ustawiali. Dziś po wyciągnięciu zasłony przy wyłączniku świateł ta zasłona gdzie oryginalnie jest poziomowanie lamp zwykłych nie xenon zauważyłem że jest kostka. Może po prostu ktoś dołożył xenon w moim a4

Opublikowano

A działa ci poziomowanie ?

Przy odpaleniu auta i szybkim włączeniu świateł lampy robią test, to znaczy opadają i od razu podnoszą się do poziomu.

Jak to nie działa to znaczy że coś masz skopane.

Wtedy podłączasz VAGa i sprawdzasz jakie błędy wypluje.

Opublikowano

VCDS mozesz zrobic Nastawy lamp po wczesnejszej regulacji w stacji diagnostycznej .

tutaj cała procedura ===> Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS?

Chcesz aby ci wyzej swieciły ? z drugiej strony jak dasz wyzej to bedziesz oslepiał innych uzytkownikow :wink:

Lapka z vcds bierzesz na diagnostyke - wcześniej upewnij się ze laczy sie z gr. 55 (ewentualnie w niektorych chyba 25 czy 27). Uruchamiasz procedure nastawy i w pewnym kroku jest aby diahnosta ustawil swiatla recznie. Zapisujesz i cieszysz sie światłami.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka