tiger188 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 witam , Ponieważ sam wielokrotnie korzystałem z porad w z tego działu postanowiłem sam się dorzucić. Od dawna denerwowały mnie "dzwoniące", przy zamykaniu drzwi, nakładki na klamki zewnętrzne. Szukałem po forum , ale wszędzie pisano że trzeba demontować całe drzwi dlatego odkładałem to w czasie. Moim pierwszym krokiem było właśnie zdemontowanie całego osprzętu drzwi od strony kierowcy... i okazało się że niepotrzebnie to zrobiłem... stąd ten poradnik. Każda klamka posiada osłonę zamocowaną za pomocą małej spinki. Dostęp do niej jest ograniczony i potrzeba coś naprawę cienkiego aby móc ją zdemontować. Ja wykorzystałem do tego nóż tapicerski. Operacja demontażu dla każdych drzwi jest identyczna. Odginamy klamkę, jakbyśmy chcieli otworzyć drzwi do mniej więcej 75%. Lokalizujemy spineczkę jak na zdjęciu poniżej i za pomocą cienkiego narzędzia przesuwamy zgodnie z strzałką. spinka powinna się przesunąć o 3-4 milimetry. Ściągamy osłonę klamki podważając delikatnie górną krawędź. Kiedy mamy już ściągnięte osłony możemy zapobiec ich "dzwonieniu" , ja osadziłem je ponownie na sylikonie, oczywiście uważając, aby z żadnej strony nie było go widać i aby nie zablokować /zakleić spinek. Efekt? --> już nie dzwoni. Pozdrawiam Forumowiczów, i proszę o wyrozumiałość , to mój pierwszy poradnik i na koniec mój znudzony pomocnik
Sebastianb6 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Przynajmniej wiadomo że nie trzeba rozbierać drzwi. Dobra robota. Powinieneś dopisac że przy wykonanej naprawie nie zanudziles żadnego psa
jędruś1 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Dołaczm sie super robota tez mnie to czeka od kierowcy dzwonia mi tez
niestandardowy Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 dobra robota a mam jedna dzwoniaca strasznie mnie wkurza... Lokalizujemy spineczkę jak na zdjęciu poniżej i za pomocą cienkiego narzędzia przesuwamy zgodnie z strzałką. spinka powinna się przesunąć o 3-4 milimetry. tych spinek jest jedna czy dwie?
tiger188 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 jedna która przytrzymuję osłonę w dwóch miejscach.
dudas307 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Przy okazji tego moda można założyć nakładki z C6 Türgriffe mit Chrom / Aluleiste - A4-Freunde.COMmunity - Dein Forum zum Thema Audi A4
Frodus Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Ile ja kiedyś wyklinałem, bluzgałem i rzucałem różnymi epitetami aby zdemontować nakładki... nie udało się. Dzięki kolego za informacje w końcu klamka nie dzwoni. Wcześniej to wkładałem wykałaczkę, i nożykiem ją wciskałem głębiej, aby nie było jej widać. Co prawda rozwiązanie druciarskie, ale nie miałem innego pomysłu jak sobie z tym poradzić
airbob Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Przy okazji tego moda można założyć nakładki z C6 Türgriffe mit Chrom / Aluleiste - A4-Freunde.COMmunity - Dein Forum zum Thema Audi A4 Ciekawe jak ogarnął klamkę od kierowcy, tą z zamkiem. W A6 jest inaczej
dydek1 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 A macie Panowie może tutorial jak zdemontować całą klamke drzwi kierowcy??
Capulet Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Przy okazji tego moda można założyć nakładki z C6 Türgriffe mit Chrom / Aluleiste - A4-Freunde.COMmunity - Dein Forum zum Thema Audi A4 Ciekawe jak ogarnął klamkę od kierowcy, tą z zamkiem. W A6 jest inaczej A może by tak założyć nakładkę od strony kierowcy z wersji angielskiej ? Było by wszędzie ładnie gładko.
Slawek Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Przy okazji tego moda można założyć nakładki z C6 Türgriffe mit Chrom / Aluleiste - A4-Freunde.COMmunity - Dein Forum zum Thema Audi A4 Ciekawe jak ogarnął klamkę od kierowcy, tą z zamkiem. W A6 jest inaczej A może by tak założyć nakładkę od strony kierowcy z wersji angielskiej ? Było by wszędzie ładnie gładko. A co zrobisz jak padnie akumulator lub pilot przestanie działać? Lepiej nie przekombinować
nastek79 Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 A ja myślałem że już tak musi być a jednak nie Dzięki kolego super robota Pozdro
Jambor Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 czy w a4 B5 da radę w identyczny sposób poradzić sobie z tymi klamkami?
BORIQUA Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 dobra robota ...przy okazji można podmienić na takie w ładnym stanie albo oddać do malowania. moje były z lekka powycierane od spodu od otwierania ale jakoś nie miałem ochoty rozbierać wszystkich drzwi żeby wyciągać całe klamki a tu tylko parę minut roboty potrzeba.
3r4 Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Patrze temat się odświeżył jakiś i tu o klamkach dzwoniących (dokładnie taka mnie prześladuje). Super fajnie, podjarka i nagle czytam i piszecie że przez wkładkę na kluczyk w drzwiach od kierowcy ten patent nie przejdzie? EDITDzisiaj drugi raz się za to zabrałem i szarpałem Co do klamki od kierowcy to schodzi bezproblemowo ALE spinkę trzeba przesunąć w drugą stronę niż na fotkach żeby klamka zeszła!!! (przesunąć w kierunku tyłu i nakładka na klamce schodzi praktycznie sama) Edytowane 24 Marca 2015 przez 3r4
ukasz196 Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 Dziekuję za instrukcje wszystkie klamki w audi a4 b7 zdejmują się tak samo czyli przesuwamy spinkę do tyłu auta włącznie z klamką kierowcy
Stich Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 A macie Panowie może tutorial jak zdemontować całą klamke drzwi kierowcy?? Podpinam sie do pytania
PJ3 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Hmm, trochę mnie zastanawia to klejenie. U mnie w B7 też dzwoniła nakładka od strony kierowcy. Nakładkę zdjąłem ( tak jak pokazuje kolega na zdjęciu - jest tam taka super-cienka spinka ), ale nic nie kleiłem, tylko dogiąłem te zaczepy widoczne pod nakładką. Efekt: przestało dzwonić
Rekomendowane odpowiedzi