lukasz.luki Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam, Mam takie pytanie, mam problemy ze spalaniem oleju przez silnik (castrol magnatec 10w40), znajomy napomknął mi o czymś takim jak 2050 lubro / libro coś takiego, ktoś coś o tym słyszał ? bo nie mogę na necie znaleźć Czy to Olej jest jakiś czy jakiś środek jak doktor ?
lukasz.luki Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ok 2.5 L zjadło na ok 550 km
pioteros Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Myślisz ze jak wlejesz jakiś preparat cud to silnik odzyje i zrobi kolejne 300tys bez awaryjnie? Nic ci to nie da. Lepiej sprawdź dokładnie co mu dolega i zbieraj na naprawę nie ma co cudowac w tej kwestii.
Fenrir Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 ORLEN OIL LUBRO SF/CC 20W-50 B5L | Platinum Oil Sp z o.o. e-sklep na pewno chodziło o to. Mi też ktoś o tym wspomniał parę dni temu tyle że chodziło o inny samochód. Mi pali tak 1l/1000KM w Corsie B, jak tego użyję i pomoże to napiszę
Adik Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jest jeszcze taki srodek markii Wynn's (najlepiej najpierw uszczelnić silnik - uszczelki dekli zaworow itd..) Wynn's Aircomatic czyszczenie TURBO, Zaworu EGR,Filtra DPF dodatki do oleju paliw uszczelniacze regeneratory skrzyni Wynn's Aircomatic czyszczenie TURBO, Zaworu EGR,Filtra DPF dodatki do oleju paliw uszczelniacze regeneratory skrzyni
ŁYSY44 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ok 2.5 L zjadło na ok 550 km przy takim ubytku to wątpie że ci zmiana oleju pomoże faktycznie tyle połyka , nie masz żadnych wycieków ?
Fido Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ok 2.5 L zjadło na ok 550 km Toż to już szrot.
pioteros Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 nie rozumiem po co w ogole ta dyskusja, jesli wycieku nie ma a auto pobiera tyle oleju (dymi chociaz? bo jak nie to jest nadzieja) to silnik nadaje sie tylko do remontu, i zadne ulepszacze ktore normalnie nie dzialają, tym bardziej nei beda działać w takim przypadku...
sokal Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 1.6? Zrob mu kapitalke albo kup nowy... Wyjdzie szybciej i taniej niz zabawa w specyfiki
lukasz.luki Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Opublikowano 2 Maja 2014 Nie ma na silniku wycieków, on go spala, bo kopci się bardzo. Dolałem tego specyfiku, ale tylko wywalał go przez wydech... remont silnika trzeba zrobic..
Fido Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 A czego się spodziewałeś ? Że ten szajs ci sam naprawi tą padakę ?
lukasz.luki Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2014 Remont silnika zrobiony Zasuwa teraz jak 150 Uszczelka pod głowicą, uszczelniacze, pierścienie itp... Troche kosztowało ale spoko - nie pobiera oleju jak sprawdzam co 100km, jak zrobie 1000 to lookne ile zjadło oleju.
Rekomendowane odpowiedzi