Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jaki parownik kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie i panie padl mi parownik bo poprzedni wlasciciel jakiegos bubla tam zainstalowal.jaki mi polecacie parownik do mojej oooo 2.0 alt

Opublikowano

najpierw podaj co za instalacja,bo zwykła a sekwencja to dwie całkiem różne rzeczy i jaki reduktor miałeś bo może wystarczy tylko regeneracja

Opublikowano
  • Autor

sekwencja to wiem na 100% co do reszty to nie mam pojecia.wiem ze instalka jest w aucie juz 4lata.gazownik u ktorego bylem powiedzial mi ze to jest jakies wloskie badziewie i ze czesto juz mial doczynienia z tym(jakies membrany sa tak malo trwale).podlaczyl auto pod kompa i powiedzial ze na 100% parownik do wymiany

Opublikowano

Kup AC-r01 czarny wystarczy.U mnie ponad 180KM i daje radę.

Może zastanów się czy nie zmienić całego sterownika, na np staga.

W słabych instalacjach często źle ustawić poprawną mieszankę.

Opublikowano

także polecam AC

ja mam czerwony ale od pół roku posiadania zero problemów

Opublikowano

Polecam Reduktor KME silver. Zero problemów i śmiga jak talala:wink:

Opublikowano

Kme sylver wytrzymał u mnie 90 000tys teraz mam też sylvera tylko w wersji tur (jest mniejszy) ja mogę polecić

Opublikowano
Kme sylver wytrzymał u mnie 90 000tys teraz mam też sylvera tylko w wersji tur (jest mniejszy) ja mogę polecić

trzeba było wymienić w starym membrany za 50 zł i by śmigał dalej , tam nie ma się co więcej zepsuć.

Opublikowano

Ja bym dał silvera lub tura.

Ac to loteria

Opublikowano

dokładnie KME bo przez AC to możesz nie polepszyć sobie :grin:

Opublikowano

Również polecam KME silver, zero problemow śmiga jak laleczka.

Opublikowano

Montuje instalacje KME z 10 lat i rzeczywiście mają dobre reduktory. W pewnym okresie mieli problemy z silverami bo puchły gumki w środku reduktora i było bardzo dużo reklamacji. Teraz wszystko poprawione i jak najbardziej mogę polecić.

Opublikowano

A jak z mocą? Dają radę do 200KM?

Pytam na przyszłość np wymiany.Na reduktor AC nie narzekam (czarny), auto 185KM

Opublikowano

200KM silver spokojnie obsluzy.

Opublikowano

Zdecydowanie KME Silver, AC maja problemy z "pływaniem" ciśnienia ;)

Opublikowano

Nie no , chyba troche przesadziłeś. Chociaż są bodaj Silvery zasilane miedzą 8 mm . Ale i tak raczej cięzko by miał obsłużyć.

Sam mam Silvera , ale przerobionego wg wytycznych które można znaleźć w necie. Po przeróbce u mnie w 2,8 30 v przy bucie w podogę spadek w piku o mniej niż 0,1 bar ,po chwili odbudowa do ciśnienia ustawionego . Zasilanie miedzią 6 mm ;) Więc miedź 6 mm do 200 KM spokojnie daje radę pod warunkiem wydajnego reduktora.

Opublikowano

Nie no , chyba troche przesadziłeś. Chociaż są bodaj Silvery zasilane miedzą 8 mm . Ale i tak raczej cięzko by miał obsłużyć.

Sam mam Silvera , ale przerobionego wg wytycznych które można znaleźć w necie. Po przeróbce u mnie w 2,8 30 v przy bucie w podogę spadek w piku o mniej niż 0,1 bar ,po chwili odbudowa do ciśnienia ustawionego . Zasilanie miedzią 6 mm ;) Więc miedź 6 mm do 200 KM spokojnie daje radę pod warunkiem wydajnego reduktora.

Silver spokojnie da rade. Uwierz mi. Kiedys testowalem w swoim bylym aucie omega 3.0 210km i dawal rade. Producent informuje ze silver jest do 180kw czyli 244KM wiec 200 pociagnie na luzie. A srednica rurki zasilajacej to juz inna sprawa. Przy 200PS zawsze montuje fi8.

Opublikowano

Jak ktoś planuje dalsze mody to można pokusić się o KME Golda ale to już inna cena, sprzęt cacy kolega ma przy zwykłym BFB i chodzi pięknie jak Silver:polew: ale zakup na wyrost.

Opublikowano
Jak ktoś planuje dalsze mody to można pokusić się o KME Golda ale to już inna cena, sprzęt cacy kolega ma przy zwykłym BFB i chodzi pięknie jak Silver:polew: ale zakup na wyrost.

mam aktualnie golda i śmiga super nie wspominając wcześniejszego ac250,największy chłam tego stulecia

Opublikowano

Już widzę tego Silvera przy turbo i 200 km :grin: