bouzuki Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Mam pytanko. Mam zamiar w moim stary Pasku 1,9 AWX zmienić dwumas na jednomas.Przy okazji należałoby wymienić łożysko oporowe na nowe.Czy do jednomasa idzie to samo łożysko oporowe,co do dwumasa?
franekd4 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 pewnie tak ja w swojej skrzyni zostawilem łozysko oporowe ze skrzyni 1.6 a przy silniku adp mialem jednomas aktualnie mam silnik 2.8 z dwumasa i lozysko z 1.6 pasuje
jacek70 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Zalecam wymień łożysko na nowe a będziesz miał spokój bo przy jednej pracy wyeliminujesz ewentualny kłopot.
bouzuki Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Opublikowano 15 Maja 2014 Zalecam wymień łożysko na nowe a będziesz miał spokój bo przy jednej pracy wyeliminujesz ewentualny kłopot. Toż właśnie dlatego pytam.Nie doczytałeś,albo nie zrozumiałeś moich intencji.
jacek70 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Zalecam wymień łożysko na nowe a będziesz miał spokój bo przy jednej pracy wyeliminujesz ewentualny kłopot. Toż właśnie dlatego pytam.Nie doczytałeś,albo nie zrozumiałeś moich intencji. Już doczytałem. Jednak nadal twierdzę abyś założył nowe i jest to kompletnie bez znaczenia czy są one takie same czy inne. Nowe to nowe.
bouzuki Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Opublikowano 15 Maja 2014 Zalecam wymień łożysko na nowe a będziesz miał spokój bo przy jednej pracy wyeliminujesz ewentualny kłopot. Toż właśnie dlatego pytam.Nie doczytałeś,albo nie zrozumiałeś moich intencji. Już doczytałem. Jednak nadal twierdzę abyś założył nowe i jest to kompletnie bez znaczenia czy są one takie same czy inne. Nowe to nowe. Napiszę jeszcze raz.Chcę założyć nowe,tylko nie wiem jakie kupić.Rozmawiałem dzisiaj z Dzikiem,ale też nie potrafił mi powiedzieć,Stąd moje pytanie.
pioteros Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 lozysko nie zalezy od kola zamachowego bo nawet go nie dotyka, zalezy od docisku ale wszedzie kazde bedzie z grubsza takie samo
bouzuki Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 Założyłem.Łożysko to samo,co do dwumasa.Oczywiście nowe.
Dev Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Robilem jednomasa z kewlarowa tarczą 240mm do 1.8T, łożysko poszło seryjne, wszystko jest git.
Rekomendowane odpowiedzi