andr3i Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 witam w moim kolejnym DIY dzis przekladamy maty grzewcze do tylnej kanapy, jest kilka mozliwosci: 1. zapatrujemy sie w same maty i dokladamy je do naszego siedziska 2. podmieniamy cala pianke siedziska i oparc poniewaz sa one przyklejane do pianki i aby ich nie zniszczyc odklejajac ze starej przekladamy je razem z pianka o ile nasze kanapy sa takie same, bo roznia sie przszyciami na skorze 3. kupujemy cala gotowa tylnia kanape nast interesuje wariant nr 2 nr mat: 8E0 963 555H x2 8E0 963 557H 8E0 963 558 potrzebne narzedzia: srubokret plaski oklejony tasma zeby nie porysowac metalu lub kawalek cienkiego dosc wytrzymalego plastiku torx 15, 27 srubokret krzyzakowy klucz plaski 13 nasadkowy 17 do odkrecenia pasa sprytne palce moje maty razem z pianka poniewaz sa one przyklejone zdecydowalem sie ich nie zrywac siedzisko zaczynamy od demontazu stelazu siedziska, odczepiamy wszystkie zaczepy trzymajace kratke skora trzyma sie pianki na zaczepach ktore musismy wszystkie odczepic, dosc latwo one schodza ale trzeba uwazac aby nie polamac zaczepow. zaczynamy od jednego z bokow i idziemy na druga strone, dosc energicznie pociagamy przy samym klipie za prowadnice w skorze i oczepiamy tak wszystkie mocowania podmieniamy gabke na ta z grzaniem i zaczepiamy teraz skore na mocowania po dokladnym sprawdzeniu czy wszytsko ladnie siedzi montujemy stelaz, upewniamy sie ze dobrze on siedzi w rowkach gabki mocujemy sprowrotem wszystkie zaczepy mocujemy rowniez do stelazu spowrotem kostki i gotowe oparcie: odkrecamy sruby - klucz 13 po obu stronach oparcia i wyciagamy calosc odkrecamy blokady oparc po obu stronach(2 srubki), torx i srubokret krzyzakowy i zabieramy sie za demontaz skory, poczatek latwo schodzi ale pomoglem sobie tutaj oklejonym subrokretem aby nie porysowac rowkow calosc wyglada tak z podokietnikiem nic nie robimy bo w niczym nam on nie przeszkadza odpinamy zas skore z zaczepow gabki pamietajac aby chwytac blisko zaczepow, unikniemy tak niechcianych szkod(mnie udalo sie wszytsko zrobic bez najmniejszych szkod:wink:) wyciagamy skore porzez mocowania zaglowkow oraz przez prowadnice pasu bezpieczenstwa, naszczescie nie trzeba nic demontowac, tak samo rowniez wyciagamy gabke podmieniamy gabki na te z matami i montujemy wszystko w odwrotnej kolejnosci mam nadzieje ze nic nie pominalem dziekuje za uwage i zycze powodzenia w rezanku calosc przekladki zajela mi 2 godziny :hi::hi:
MiGsu Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Akurat, wielkie dzieki, zabieram sie za to, obawialem sie ze trzeba cos próc i tylko to mnie wstrzymywalo.
jacek70 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Super, przyda się dla potomnych. Tak z ciekawości jaki koszt?
andr3i Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2014 Koszt samych mat to nie mam pojecia ja mam od znajomego za to ze robie mu wszystkie mody przy aucie:decayed:
miszka Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 u mnie fryce z tyłu położyli maty ale poucinali przewody , masz może numerki kostek no i gdzie to dalej podłączyć , czy maty oparcia podłącza sie do kostki w siedzisku i dalej do włacznika? włącznik też mam
Joku Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Maty tył w serwisie kosztują 450 zł cena bez rabatu za sztukę potrzebujemy 4 szt .
jozek726 Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 a czy maty z a6 z tylniej kanapy będą pasować do A4 ?
Marynarz____ Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 pasują, ja ostatnio zakładałem z A6 C6, wszystko ładnie, pięknie się układa i grzeje aż miło
Marynarz____ Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 jak nie masz pewności to popatrz sobie na przeszycia, jak się zgadzają, to będą pasić, te maty w miejscach gdzie są przeszycia są trochę dłuższe więc można je jak coś trochę naciągnąć lub upchać głębiej w przeszycia.
jozek726 Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) dół wygląda tak i się zastanawiam czy będzie pasować do mojego recaro p&p i będzie leżeć idealnie bo właśnie chyba długością może się różnić Edytowane 18 Listopada 2014 przez jozek726
ryniud Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 dół wygląda tak i się zastanawiam czy będzie pasować do mojego recaro p&p i będzie leżeć idealnie bo właśnie chyba długością może się różnić Kolego, możesz zwrócić uwagę na numer czujnika zajęcia miejsca i podać jego numer?
jozek726 Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 nie mogę bo to nie moje zdjęcie
hiszpan37 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Koledzy klubowicze mam mały problemik mianowicie mam w tylnej kanapie dwie maty pleców z kostkami 2-pin i dwie maty d*up z kostkami 8-pin jak to teraz połączyć z kostką 12-pin idącą do panelu sterowania grzaniem kanapy? jak powinna wyglądać wiązka? które piny gdzie? kostka 2-pin ma następujące osadzenie 1-brązowy, 2-brązowo niebieski. kostka 8-pin: 1-brazowo-czarny, 2-czarno-bialy, 4-żółto-czarny, 5-brazowo-niebieski, reszta puste.
Daro1003 Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 A mnie interesuje montaż mat do przednich siedzeń bo w moim modelu nie ma grzanych foteli. Czy ktoś już to robił ?
black_edition Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) A czy obwody w matach z b5 sa takie same jak w b6 na przod ? Edytowane 5 Grudnia 2016 przez black_edition
Rekomendowane odpowiedzi