Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana foteli skóra tapicerek A4 B6 B7 elektryka ledzwie AIR BAG od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marcin9680, wielkie dzieki :notworthy: O to mi chodzilo. Kostki juz mam. Nie wiedzialem tylko gdzie sie podpinac, bo nie mam zadnego schematu z elektryka auta :) Raz jeszcze dzieki za szybka pomoc. Lece grzebac :naughty:

PS

Poniewaz w watku pojawialy sie watpliwosci czy kanapa z avanta pasuje do sedana i byly glosy na obie opcje, niniejszym dolaczam do tych, ktorym pasowala ;) Przy okazji wielkie brawa dla inzynierow, ktorzy zaprojektowali jednorazowe spinki do zastrzasniecia siedziska. Moje sobie poki co lezy wrzucone na tyl, bo przed wizyta w aso i zakupem nowych plastikow (pewnie za pare groszy) nie ma jak go zamocowac. O tym, ze do przelozenia foteli i kanapy trzeba uzyc 4 roznych koncowek klucza juz nawet nie wspominam. I tak dobrze, ze kazda z 4 srub trzymajacych fotel nie ma innego lba :polew:[br]Dopisany: 30 Kwiecień 2010, 10:50_________________________________________________Panowie, podbije temat ;) Jak ruszyc te straszliwe sruby, na ktorych zatrzaskuje sie oparcie skladanej kanapy? Te same, ktore jednoczesnie trzymaja dwa (mniej wiecej) trojkatne kawalki tapicerki, miedzy kanapa a drzwiami. Nie wiem czy to jakas specyfika mojego egzemplarza, ale sa jak przyspawane. A przy okazji widac, ze sie Audi nie szaprnelo, bo wykonane z jakiegos szajsmetalu. Pociagnalem troche mocniej grzechotka i zamiast torxa mam juz w srodku jednej idealnie wyciete koleczko. Dodatkowo na tym wszystkim sa plastiki przez ktore przechodza pasy, a nad nimi tylna polka. Faktycznie trzeba rozebrac caly tyl zeby je wymienic? Gdyby ktos mial jakis rysunek albo fotki i mogl wrzucic, to bylbym bardzo zobowiazany.

Swoja droga sruba mocujaca srodkowy pas do karoseri tez siedzi jakby byla wspawana, ale ta jest przynajmniej 6-katna, wiec mozna sie z nia szarpac.

Sruby od uchwytu tylnego oparcia musisz najpierw poluzowac srube kontrującą klucz 17 oczkowy pozdro

:cool1:

Opublikowano

Panowie co myslicie o tych fotelach, nie za tanio za taki komplecik?? http://moto.allegro.pl/item1074588271_komplet_foteli_audi_a4_b6_b7_01_08_skora_srodek.html

szukam skóry, dwukolorowej najlepiej ale alkantara też podejdzie :) nie wiem czy sa grzane bo tylko takie mnie interesują, napisałem do kolesia maila i teraz czekam na info.

[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2010, 23:33_________________________________________________Te też są niczego sobie i do tego kolo ma jeszcze podsufitkę i słupki czarne :cool1:http://moto.allegro.pl/item1070169670_audi_a4_8e0_05_08r_skorzana_s_line_kompletna_skora.html

Opublikowano

zestaw 2 według mnie lepszy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś mi sie wydaje, ze koles który sprzedaje ten pierwszy zestaw nawet nie wie, ze sprzedaje skórę z alkantarą bo napisał, ze ma do sprzedania pół skórę. Fotele są podgrzewane ale mają korby z tyłu więc troszke kiszka bo ja mam elektryke z tyłu.

Zestaw drugi jest ciekawy bo poszedłbym po całości z podsufitką i słupkami ale zawsze chciałem mieć alkantare :)[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2010, 12:11_________________________________________________Przeczytałem cały wątek od deski do deski i cały czas nie wiem jak podłączyć regulacje odcinka lędźwiowego??

Na tą chwilę mam fotele bez regulacji odcinka lędźwiowego ale podgrzewane.

Czy jak kupie fotele z regulacją odcinka lędźwiowego wystarczy wpiąć się tylko gdzieś z kablem od tej regulacji w pierwszy lepszy plus i będzie wszystko hulać czy nie??

Opublikowano

jak masz pod fotelem wiązke pociągniętą to do niej sie podepnij a jak nie to musisz puścić + i - z przodu pod fotel, ja to zrobiłem progiem i w połowie pod fotel, działa super bez problemów, koszt 50 zł za 2 strony. przeciez tego i tak nie widać więc jakie to ma znaczenie czy jest ORI kostka czy nie, maniakiem az takim nie jestem i mam na co kase wydawać.[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2010, 00:26_________________________________________________miejsce na kostke jest pod fotelem w podłodze ale ja nie miałem tam doprowadzonego prądu

Opublikowano

Mam u siebie trzy kostki

- żółta - poduszka

- czerwona - tu dochodzi tylko jeden kabel (kolor brązowy)

- zielona - grzane fotele

Czy z tej czerwonej pójdzie podciągnąć prąd do lędźwi??

Opublikowano

sprawdz czy masz w niej prąd, bo u mnie była tylko zaślepka bez kabla,

Opublikowano

Ten brązowy przewód z czerwonej kostki to jest masa dla poduszek, w żółtej masz zapewne 2 kable, ten z czerwonej to jest 3 kabel dla airbagów.

Opublikowano

Ten brązowy przewód z czerwonej kostki to jest masa dla poduszek, w żółtej masz zapewne 2 kable, ten z czerwonej to jest 3 kabel dla airbagów.

Dobra ale mi chodzi czy znajdę gdzieś tam plus w tej czerwonej albo moze w zielonej od grzania foteli zeby podłączyć lędźwie?
Opublikowano

Nie znajdziesz plusa, musisz pociągnąć nowy plus i masę do sterowania fotelem.

Opublikowano

Nie znajdziesz plusa, musisz pociągnąć nowy plus i masę do sterowania fotelem.

racja musisz ciągnąć :decayed: kable

Opublikowano

No to trza będzie kupić 10 metrów kabla 4 żyłowego i podciągnę siłę do tych foteli :evil:

Opublikowano

Panowie,

Mam pytanko do doświadczonych w temacie.

W swojej B6 mam pełną skórę (nie S-Line) ale w manualu z grzaniem ale bez wysuwanej poduchy pod uda i bez schowka.

Udało mi się w dobrych pieniądzach dostać komplet w pełni elektryczny z regulacją odcinka lędźwiowego, przesuwaniem oraz modułem pod pamięć ustawień - niestety w tkaninie.

Chciałbym to przełożyć - ale w nieco innej konwencji tzn. na szkielet tych w pełni elektrycznych nałożyć moje skórzane poszycie plus przełożyć swoje poduchy.

W sumie mam dwa pytania

1. Czy wszystko jest PnP - i (przynajmniej teoretycznie) powinno bez żadnego problemu podpasywać ( opisywaliście między innymi problem z innym podłączaniem poduch)

2. Jak zabezpieczyć się przed ewentualnych wystrzeleniem poduchy ( elsa pokazuje jakiś moduł podpinany pod elektrykę fotela w celu zabezpieczenia)

Serdeczne dzięki za pomoc

Pzdr...

TSX

Opublikowano

Chciałbym to przełożyć - ale w nieco innej konwencji tzn. na szkielet tych w pełni elektrycznych nałożyć moje skórzane poszycie plus przełożyć swoje poduchy.

Jak to chcesz zrobić skoro te fotele maja całkiem inny wygląd?? :blink: tamte fotele to kubły a ty masz zwykłe naleśniki więc nie ma takiej opcji

1. Czy wszystko jest PnP - i (przynajmniej teoretycznie) powinno bez żadnego problemu podpasywać ( opisywaliście między innymi problem z innym podłączaniem poduch)

wszystko jest p&p jeśli chcesz przełożyć całe fotele

2. Jak zabezpieczyć się przed ewentualnych wystrzeleniem poduchy ( elsa pokazuje jakiś moduł podpinany pod elektrykę fotela w celu zabezpieczenia)

Nic nie musisz robić wystarczy odłaczyć poduszki na odłaczonym akumulatorze tak zeby komp nie załapał błędu
Opublikowano

Pawlo,

Mam u siebie skórzane :) naleśniki a to co kupiłem to również naleśniki tyle że w pełnej elektryce, wygląd zewnętrzny jest absolutnie taki sam. no może poza tym że ja mam obszyte tyły również skórą a te które kupiłem mają płytę plastikową zakrywającą mechanizm.

Postaram się wkleić zdjęcia.

Opublikowano

...sam robiłem taką przekładke skoro fotele wyglądają identycznie to niema problemu choć to wcale nie takie proste

w razie czego służe pomocą :naughty:

Opublikowano

z chęcią skorzystam. :)

Znalazłem jeszcze jeden problem .... chyba... a właściwie dwa:

1. Element plastikowej osłony:

fotelk.png

oznaczony "3" jest u mnie przynitowany (chyba) do tylnej części stelaża. Czy to normalne ? Wg Elsy po odkręceniu śrub "2" cały element maskujący powinien zejść bez problemu.

2. Chyba poważniejszy to montaż poduchy (przełożenie z moich fotelików) - otóż w zakupionym zestawie poduchy są wyjęte a wiązka łącząca ucięte zaraz za wtyczką.

Czy wiązka poduszki stanowi osobną całość tzn czy mogę bezproblemowo odpiąć tą która mam teraz u siebie i podłączyć w nowym stelażu ?

Opublikowano

z chęcią skorzystam. :)

Znalazłem jeszcze jeden problem .... chyba... a właściwie dwa:

1. Element plastikowej osłony:

fotelk.png

oznaczony "3" jest u mnie przynitowany (chyba) do tylnej części stelaża. Czy to normalne ? Wg Elsy po odkręceniu śrub "2" cały element maskujący powinien zejść bez problemu.

2. Chyba poważniejszy to montaż poduchy (przełożenie z moich fotelików) - otóż w zakupionym zestawie poduchy są wyjęte a wiązka łącząca ucięte zaraz za wtyczką.

Czy wiązka poduszki stanowi osobną całość tzn czy mogę bezproblemowo odpiąć tą która mam teraz u siebie i podłączyć w nowym stelażu ?

przełożenie poduch to też żaden problem u siebie również przekładałem a ten element o którym piszesz jest montowany na takie plastikowe niby nity ale to ładnie wychodzi jak masz chwile i siedzisz w domu to bierz fotel i podjerzdzaj 1 zrobimy z drugim poradzisz sobie już sam :good:

Opublikowano

Dzięki !

Tyle że ni cholery się dziś nie wyrwę z roboty :wallbash:, najszybciej w czwartek/piątek.

Opublikowano

..w razie czego dzwoń 605610006 to sie zgadamy na podmianke :good: