Perez Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam, dzis wyciąłem Kata w swoim autku, wstawiona rurka od łącznika po środku samochodu do łącznika siatkowego, po powrocie z warsztatu autko 2 razy straciło moc potem zaświeciła sie kontrolka silnika. Jakiś czujnik daje sygnał o ''złych'' spalinach do komputera ?? Przerabiał to ktoś ?? Przeglądałem watki ale nie znalazłem sensownej odpowiedzi...
Marynarz____ Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 nic takiego nie ma, też mam 2004 wywalałem kata i nic się nie stało... podepnij Vaga może to tylko zbieżność, że przy kacie coś jeszcze Ci siadło
Dev Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Sprawdz wężyki, cos jest zle podłączone. Wycięcie kata nie powoduje zadnych zakłóceń w pracy silnika. Chyba ze wycieli Ci DPF
aro51 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jesli masz jedna sonde to nie ma zadnego znaczenia wyciecie kata. Moze oberwal sie wezyk podczas pracy.
Perez Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2014 Wczoraj podpiąłem Vaga, był błąd -17965, skasowałem go pojeździłem troszkę i było ok, zobaczę co będzie dziś...
Shhaddoww Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Prawdopodobnie po wycięciu kata przeladowuje ci turbo. Może będzie trzeba przeregulowac zmienna geometrię.
sadek26 Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 Panowie mam mały problem. Wywaliłem kata i wstawilem zamiennik od Gruchota. Przy temp powietrza powyżej 30stopni i wlaczonej klimie jadąc na 4 biegu i coś ok 3tys obrotów traci moc jakby turbina się wyłączała. Przy wył klimie tego nie ma. Ktoś wie może o co chodzi? Czy to IC za słaby ? Z góry dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi