Melman1980 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Panowie sorki ale nei zauważyłem waszych proś. Temat za bogatej mieszanki rozwiązałem kategorycznie W końcu trafiłem na jednego kolege z tego forum, który mi jeszcze zasugerowal wymianę: zaworu odpowietrzającego odmę. Zakupiłem uzywkę...znowu to samo check Kupiłem nówke oryginał i..... 100km 200km 500km no j**any za przeproszeniem już sie nie pokazal od pol roku zrobilem 5000 km checka nie ma w moim przypadku problemem prawdopodobnie byl ten zawor ale niestety nie dam glowy gdyż równie dobrze szereg zmian jakie dokonałem mogło wplynac na zlikwidowanie błedu a wymiana praktycznie na koncu tego zaworu byla uwienczeniem naprawy calej usterki
chris061 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów, u mnie co miesiąc może dwa wyskakuje ten błąd 17545 "Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1- mieszanka bogata - b.jałowy". Sprawdzę czy to nie ten zawór co kolega wyżej pisze. Tylko teraz mam dodatkowo przy odpaleniu na zimnym silniku falowanie obrotów tzn. nierówno chodzi (przez ok 10 sekund) po czym wszystko wraca do normy. Jak tylko trochę pochodzi to nie ma objaw, natomiast od samego początku jak zamontowałem instalację gazową to mam spadek mocy na gazie ? jak depnę na gaz to ma opóźniony wystrzał. Po podpięciu do kompa, wyskakuje tylko ten jeden błąd, nic więcej nie ma. Może ktoś pomoże, co może być przyczyną ? Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez chris061
kamil-vag Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Polecam lekturę mojego tematu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/337354-20-alt-podstawowa-diagnostyka-i-informacje/
chris061 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Zrobiłem logi i wychodzi na to, że wszystko jest ok. hm A nierówna praca na zimnym silniku dalej. Luknie ktoś na logi? http://vaglog.pl/log_273582.html http://vaglog.pl/log_273583.html Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez chris061
kamil-vag Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Robiłeś przegazówki na postoju czy w trasie ?
chris061 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Na postoju zrobiłem gazowanie. Teraz z ciekawości zabrałem się za sprawdzenie świecy i okazało się że po wyjęciu cewki świece są w oleju, tyle że górna część świecy czyli powyżej gwintu. Nie bardzo wiem skąd tam olej się wziął. Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez chris061
kamil-vag Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 No to takie logi nie są miarodajne do oceny przepływki...
chris061 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Ok sprawdzę logi w trasie. Dzięki za pomoc. A nie wiesz skąd by wziął się olej na świecy? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Już wiem skąd olej się wziął. Poszła uszczelka pod pokrywą zaworów. Dziś wymieniłem i narazie nic nie cieknie. Zobaczymy jak jutro odpali, bo dziś odpaliłem za 5 razem. Możliwe że olej zalal cewki i z tąd przebicie jest? Jak jest ciepły to problemu nie ma, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Trochę pomogło płukanie cewek z oleju i oczywiście sama wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów. Ogólnie dobrze chodzi, ale czasem rano obroty zaszaleja. Widocznie jeszcze jakieś przebicie jest Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Kapi1 Opublikowano wczoraj o 17:09 Opublikowano wczoraj o 17:09 W dniu 10.02.2016 o 22:06, Melman1980 napisał(a): Panowie sorki ale nei zauważyłem waszych proś. Temat za bogatej mieszanki rozwiązałem kategorycznie W końcu trafiłem na jednego kolege z tego forum, który mi jeszcze zasugerowal wymianę: zaworu odpowietrzającego odmę. Zakupiłem uzywkę...znowu to samo check Kupiłem nówke oryginał i..... 100km 200km 500km no j**any za przeproszeniem już sie nie pokazal od pol roku zrobilem 5000 km checka nie ma w moim przypadku problemem prawdopodobnie byl ten zawor ale niestety nie dam glowy gdyż równie dobrze szereg zmian jakie dokonałem mogło wplynac na zlikwidowanie błedu a wymiana praktycznie na koncu tego zaworu byla uwienczeniem naprawy calej usterki Jakiego zaworu odpowietrzającego odmę?? Chodzi o ezektor??
Rekomendowane odpowiedzi