kamil3993 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) O widzisz, bardzo Ci dziękuje za rady. To sporo wyjaśnia :-) Lakier jest niestety w średnim stanie, korekta jest w planach a póki co chce niedużym kosztem wyciągnąć z niego co sie da. Stad pomysł na politure + wosk. Spróbuje tak jak mówisz :-) Jeszcze tak w ramach podsumowania. Nie mam pianownicy, wiec planowałem zrobić to tak: oplukanie z grubsza, mycie szamponem (rękawica z mikrofibry), osuszenie, glinka, zymol HDC tak jak mówisz i na koniec wosk. Będzie ok? Chcę zrobić podobnie tylko że z pianą, co zastosować do usuwania smoły owadów itp ?, wiem ze ironx jest dobry do zanieczyszczeń metalicznych, ale jaki środek do smoły ? http://showcarshine.pl/aktywne-piany/1153-shiny-garage-fruit-snow-foam-5l.html Czy ta piana będzie ok, czy jest jakaś inna w podobnej cenie o lepszym działaniu ? I jeszcze jak jest z szybami ? Też można na nich zastosować cleaner i wosk czy raczej jakieś specjalne środki do szyb ? Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez kamil3993
Griffe Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Najtańszy i ogólnie dostępny jest Rain-X. Wada, nie jest trwały, ale przy tej cenie i łatwości aplikacji nie ma co narzekać.
TOM3K Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ja od siebie mogę polecić Glaco Roll on Large od soft99. banalnie prosto się aplikuje i działa od ok 65km/h
kubabkb Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Mozecie mi polecic jakis dobry sprawdzony zestaw do mycia karoserii: chodzi dokldniej o jakis szampon z woskiem, gabki lub rekawice, reczniki z mikrofibry
M@rcin Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Szampon : ADBL shampoo ColaRękawica: Meguiar's Microfiber wash mittRęcznik: Monster Shine fluffy dryer lub WWL Tao
kubabkb Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 zajmuje sie ktos z forum sprzedaza tego typu rzeczy?
kamil3993 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ok, dzięki. Z czasem postaram się nabyć trochę kosmetyków i zobaczymy jak to się spisuje
Denis Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Szampon : ADBL shampoo Cola Owszem szampon jest z kategorii TOP, ale nie jest z woskiem chodzi dokldniej o jakis szampon z woskiem
Griffe Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ach Ty niedobry Sam dobrze wiesz, że to bardzo dobrze, że nie ma wosku
TOM3K Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Przeszkadza to w czymś że wosk jest przeznaczony do ciemnych lakierów a nałoży się go na srebrny ?
Radex121 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie do czarnego lakieru Chemical guys glossworkz glaze czy poorboy"s black hool ? pod wosk Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez Radex121
bodas Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Panowie jak dbać o wełnianą rękawicę? Rozczesywać jak mokra czy jak sucha?
wampir Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Czy ultimate polish Megsa dziala tak jak cleaner? Moge po umuciu auta nalozyc go a potem wosk NXT 2.0 czy tez nie ma to sensu bo nie bedzie trwałe bez przygotowania powierzchni?
TOM3K Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 raczej nie będzie trwałe. wszędzie śpiewają że najtrwalsze jest jak lakier jest dokładnie wyczyszczony i jałowy.
Stich Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Panowie jak dbać o wełnianą rękawicę? Rozczesywać jak mokra czy jak sucha? jak jest mokre to strzepywaćjak jest wilgotna to można zaczac czesaćjak jest sucha to tangle teezer i jest jak nowa
Denis Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) jak jest sucha to tangle teezer i jest jak nowa człowiek się całe życie uczy czegoś nowego fajna sprawa, dzięki! Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Denis
Rekomendowane odpowiedzi