Limak2005 Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Witam,zamierzam kupić zamiennik felgi rotor 19 cz jeździ ktoś na podobnych jak to ma się z wykonaniem czy warto wogole kupować zamienniki???podsyłam fotki owych felg.Czekam na odp. gdzie były wykonane itp. Felgi aluminiowe renomowanej marki RPQ model ROTOR S-LINE RP 29 wersja w kolorze polerowany antracyt model 2013 Wiec dostałem odp od sprzedajacego Felgi produkowane są w Tajlandii przez amerykańsko-tajlandzko-singapurski holding.Najwyższa światowa jakość.Fabryka produkuje felgi dla toyoty i GM na wyposażenie fabryczne.Komus coś to mówi? Stamford Sport Wheels ---------- Post dopisany 05-07-2014 at 10:20 ---------- Poprzedni post napisany 02-07-2014 at 20:28 ---------- Nikt nie wypowie sie na ten temat?
Mesiah Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ja się wypowiem. Nie kupuj zamienników. To zawsze źle się kończy. Lepszy używany oryginał niż nowa plastelina.
andynl Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Felgi produkowane są w Tajlandii przez amerykańsko-tajlandzko-singapurski holding.Najwyższa światowa jakość. Taaa to się ubawiłem tą światową jakością
pietas a4 Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Obejrzyj sobie test zamienników felg na youtube-tragedia bezpieczeństwo jest żadne.
Gość Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Przesadzacie - zjeździłem dwa komplety chinoli i przy odsprzedaży były proste jak drut ;-) Ale jeżeli się tłucze auto to i oryginalne , pancerne łopaty się załatwi.
Mati_23 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 dokładnie jeździłem na ori Audi jak i na replikach różnica jedyna to cenna, a jeśli ktoś zbiera wszystkie dziury w okolicy to nawet ori felga nie da rady
Gregorski3 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Kumpel maił zamienniki 18" i w przeciągu miesiąca felgi były 2 razy spawane bo pekły na środku.To wszystko zalezy jak się trafi są pewne firmy,które robią konkretne repliki/zamienniki ale one też odpowiednio kosztują.
Mesiah Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Ja nie testowałem nigdy podróbek ale mam znajomego który prowadzi wulkanizacje. Prostuje tez felgi. Jak pojechałem do niego na zmianę opon od razu złapał za koło i patrzył czy to Ronale czy może jakieś włoskie/chińskie zamienniki. Ostrzegł przed podróbami bo niby tylko na nich zarabia jeśli chodzi o spawanie/prostowanie. Twierdził tez że bardzo często pękają przy prostowaniu a porządne koła nie bardzo.
tomaszstn Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Przesadzacie - zjeździłem dwa komplety chinoli i przy odsprzedaży były proste jak drut ;-) Ale jeżeli się tłucze auto to i oryginalne , pancerne łopaty się załatwi. Kolega dobrze prawi. Spytaj się na pw kolegi Mirona, zjeździł parę kompletów i ori i podróbek, nie pamiętam jakiej firmy brał te podróbki ale nic się z nimi nie działo. Oczywiście jak już wcześniej koledzy wspominali mając takie felgi trzeba uważać po czym się jeździ
Drut Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Panowie pytanie czy ktoś z was jeżdził lub słyszał o felgach Rotor w rozmiarze od 17 do 19 cali ( niestety włoskie ) firmy GIASONE. Za nowe komplet w 17 chcą ok 1700 zł ? Co to jest warte? Zdaje sobie że ori to ori, ten model felgi występuje w 17 ori ale cena może zabić więc dlatego rozważam zamienniki. W poprzednim aucie jeżdziłem na zamiennikach i złego słowa niemogę powiedzieć ale i tak chciałbym poczytać opini o felgach firmy Giasone model Rotor 17 cali. Proszę o opinie
nitroo Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Wandej ma takie, chyba 19". Pogadaj z nim.
Gość Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Slyszalem ze ori ROTORY wychodzily od 19 cali....czy to wogole prawda bo chcialbym zakupić 18 gdyz na ori zawieszeniu sline 19 bedzie za twardo:D
marc1n Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 cos może słyszeliście o pękających ORI rotorach 19, 20 cali znajomy mechanik mówił ze już dwa auta z pękniętymi felgami miał :/
Gregorski3 Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 W dniu 25.09.2017 o 21:15, firefighter79 napisał: Slyszalem ze ori ROTORY wychodzily od 19 cali....czy to wogole prawda bo chcialbym zakupić 18 gdyz na ori zawieszeniu sline 19 bedzie za twardo:D Ja mam ori rotory w rozmiarze 18.
Rekomendowane odpowiedzi