Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ B6 - BBK] s4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co by tu duzo pisac:

2005 audi s4 200.000km

silnik BBK 4.2 v8

skrzynia man 6

kolor srebrny

felgi orginalne "avus" ? 18

a w wyposazeniu chyba to co zdazylem zauwazyc wersja kanadyjska:

-zegary w km/h bez wstawek milowych

-ta opcja ze nie ruszysz bez sprzegla

-szyberdach

-czarne skory recaro

-czarna podsufitka

-sciemniajace sie lusterka kompasem czy jak to sie zowie

-standardowe radio 6cd i kaseciak na widoku :)

- no i duzo duzo gadzetow jak to w skach nie znam zbytnio sie na audi wiec nie bede wymienial bo pewnie sporo pomine ale ile raz ywsiadam tyle razy odkrywam cos nowego

auto ma troche kosmetycznych pier**l do ogarniecia ale jak na 200.000km i 9 lat to nie jest zle

wewnatrz mam dwie rzeczy do ogarniecia schowek pasazera sie "wysypal"

ale to chyba standard w b6/b7 i plastik do wpinania pasow od kierowcy

na zewnatrz musze ustawic przednia prawa lampe i wymienic prog od strony kierowcy (pewnie spadl na lawarku nie mniej jednak ogarnie sie to w trakcie kosmetyki rysek i zadrapan

co do modyfikacji w planach:

-blade'y na drzwiach w 3m karbon

-ten plastik przy wydechach tez 3m carb

-cupra lip z przodu

-wydech magnaflow koncowy, chyba ze okaze sie (po zglebieniu tematu) ze mozna pociagnac kompletny wydech bez problemow z wyskakiwaniem "check" oraz bez reperkusji na Emission test to zrobimy pelny przelotowy bez katow magnaflow z Xpipe czy jak tam sie to zwie zeby ryczalo :) a moze co km wpadnie ale bardziej mi na dzwieku zalezy

-amory pewnie bilstein b16 - z zaufania do marki

-no i wymiana opon bo teraz sa jakies chinskie evergreeny a musi byc cos cos bedzie sie tryzmalo drogi latem i zima pewnie conti albo micheliny pozatym ma byc na co dzien do pracy na weekend do parku i na lekkie zabawy na torze

a w srodku?

plan byl aby wrzucic RNSe ale jesli trzeba bedzie miec na dachu tego ogonka i rzezba jakies wiercenia itp to odpada pogodze sie z kasieciakiem ;)

mial byc srebrny trim ale to ciemne drewienko z dnia na dzien coraz mniej przeszkadza i coraz bardziej podoba sie :)

i bedzie kiera najchetnie jak w nowej tts/ttrs, ciemna, perforowana, 3ramienna, z okraglym srodkiem (piekna)

i tylko dbac o silnik :) bardzo fajny zwierzak

i to by bylo na tyle mam jakies liche zdjecia po zakupie ale jak bedzie czas to zrobie lepsze i wrzuce

piszcie komentujcie doradzajcie ;)

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

Fajna sztuka :wink: Co do RNS-E - to nie trzeba żadnego ogonka na dachu i nic nie wiercisz, antenę można upchać w niewidoczne miejsce :naughty:

Powodzenia w modach i bezawaryjności! :decayed:

Opublikowano

piekna :slina:

srodek widac ze zadbany :kox:

dbaj o nia i powodzenia w modach

z tej folii 3m na zew bym zrezygnowal bo bedzie kiszka

Opublikowano

"Ameryka pół Kanady" piękna sztuka, a jak zadbana :kox: . Jeszcze tylko rnse i carbony wlecą i jest już full :naughty:

Opublikowano
  • Autor

z tym 3m chce taki efekt osiagnac jak na b7 kolegi

no i jakosc foli 3m jest fantastyczna

10362962_697684436962314_1841626026_n.jpg

natomiast co do RNSe'a ciekaw jestem jak bedzie z funkcjonalnoscia pełnego menu?

czy nie bedzie "martwych" opcji ktore przykladowo dzialaja w b7 a w b6 juz nie beda i jak to sie zgra z ta kiera z ttski?

jak zbiore czesci do kupy to racze jbedzie mi to podlaczal ktos kto sie na tym zna ;)

Opublikowano

Niezła maszyna... :-)

Opublikowano

Wszystko będzie banglać tak jak trzeba, ładuj kiere z TT RS i RNSA :D

Opublikowano

Nie jest tak , ze rns-e wychodzil tylko w b7. W b6 tez byl fabrycznie

Opublikowano
  • Autor

tak dokladnie w b6 widzialem w kilku egzemplarzach podczas poszukiwan auta ale zastanawia mine jedno w b6 RNS nie byl obslugiwany z kierownicy bo ona byla taka sama jak u mnie czyli bez przyciskow i widzialem 2 takie przypadki i zastanawiam sie czy to byly poprodukcyjne upgrejdy czy jak?

druga sprawa mnie nurtuje czy RNSe w b7 roznil sie od tego w b6 czymkolwiek chodzi mi o soft i funkcjonalnosc?

Opublikowano

W b6 3ramienna byla bez multi.

Dopiero w b7 byla.

Mozesz bez problemu aadoptowac z b7.

Opublikowano

Fajna sztuka! Dawaj RNSE najlepiej LED i do tego kierę z Tetetki RS i będzie świetnie. :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

rnse LEd? to sa jakies LED i nieLED?

Opublikowano

Toć ze sa. Najpierw byl zwykly lcd a teraz jest led i podobno lepiej dziala tzn szybciej .

Koledzy zapomnieli dopisac ...zaloz wieksze ....jak najwieksze hamulce zeby to jakos wygladalo :grin:

Choc osobiscie zostalbym przy tych ktore masz obecnie ale przygotuje sie na duza presje w tym temacie :grin:

Opublikowano

Wystarczy dobry klocek

Opublikowano

Dobra fura :kox: jak zrobisz wydech to muzyka dla uszu :-)

Opublikowano
  • Autor

wydech jednak bedzie kompletny, chyba magnaflow podbno ladny i soczysty-zobaczymy

a co do kol jak zostanie na dluzej czyli na przyszly rok to do wiosny cos tam wymysle :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a jak z rozrządem? nie kepie nic przy odpalaniu?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

rozrzad wydaje sie byc w dobrym stanie bynajmniej w porownaniu do tych s4ek ktore ogladalem zanim sie na ta zdecydowalem
a klepania nie ma jeszcze i oby jak najdluzej

:)

od ostatniego razu minelo troche czasu auto zrobilo 10.000km mozna powiedziec bez problemowo
2 razy wlaczyl sie check engine zwiazany przednia lewa lampa ktora ma nieszczelnosc i tendencje do parowania check wlaczal sie gdy w wilgotny dzien uzywalem swiatel "dlugich" i w tej lampie sie wlasnie zawieszaly te swaitla i wlaczal check. Znajomy podeslal mi rozwiazanie to jest wymiana oringow poziomowania lamp po ktorym parowanie ustepuje i jak znajde wolna chwile to zajme sie tym problemem pozatym spalanie srednie oscyluje ok 14l co wydaje sie rozsadne odnosnie osiagow, auto dostalo duzo dobrej chemii i jak mam tylko czas to staram sie czyscic i pielegnowac :)

udalo mi sie tez przed urlopem znalezc minute zeby strzelic pare fotek lepszego sortu
wd5r4fn3.jpg

sngxydnv.jpg

w9yek4q6.jpg

3p8xpnls.jpg

wg5lc3gy.jpg

zhhl3wza.jpg

3rtpvnn6.jpg

ao3t4hrr.jpg

oz4bmzul.jpg

zvsdzk7v.jpg

xbearph7.jpg

na dniach wymiana oleju/remote starter/ i zabezp spodu przed sola i zimowki
pozdrawiam

Upadate kilometry leca 215.000

auto caly czas jest wiernym kompanem podrozy
od ostatniego razu wyszlo kilka pierdolowatych usterek
a to przewod od spryskiwaczy, przewod od wspomagania(dosc popularna usterka zwiazana z wiekiem auta i prawdopodbnie wada materialowa ktora szczegolnie teraz w 9-10 letnich s4 wystepuje)
no i urwala sie oslona pod autem po stronie pasazera

pare zdjec z ostatniego wypadu - s4 w swoim zywiole

2s7geub.jpg

2a8jd4h.jpg

jv63uo.jpg

i maly bonus z nudow

View My Video