Someonik Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 daj namiary na ten zestaw wlacznika auto
wasiak Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-zestaw-naprawczy-audi-a4-b6-auto-i4753261817.html
elmo814 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 zawsze było och i ach na forum ze tylko ori, zamienniki sa beeee a dzis same zamienniki ida , zenada
szeryf Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Ale to chodziło o zamienniki całych włączników, a to są tylko pokrętła
kviat Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, zadam głupie pytanie...Czy w serwisie też wiercą, ucinają brzeszczotami, ukręcają, jak chcą zdemontowac włącznik? Chyba musi byc prostszy sposób? Na niektórych aukcjach jest link do nagrania na youtube, jak wymienic przełącznik... Edytowane 3 Grudnia 2014 przez kviat
czaki22 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 audi nie proponuje zestawów "naprawczych" wiec co maja wiercic ?
Krzysztof27 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 tu macie info o tym jak wyciągnąć, filmik YT
szeryf Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Chyba nie o takie wyciągnięcie chodziło
Maciej_87 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem ślicznego Audi. Z racji tego, że sam postanowiłem kupić samochód i ściągnąć go do kraju, wnętrze auta nosi "naturalne ślady użytkowania". Ręka Polskiego magika od renowacji i "odpicowywania" wnętrza na sprzedaż w tym przypadku nie miała miejsca... krótko mówiąc wnętrze autka domaga się wprowadzenia kilku poprawek . Nie jestem mechanikiem, a jeśli chodzi o kwestię motoryzacji to jestem raczej "laikiem"..., mimo to postanowiłem w miarę możliwości sam doprowadzić moją A4 do jak najlepszego stanu. Na początek postanowiłem zabrać się za wymianę włącznika świateł... Myślałem o kupnie nowego (ale po co jak stary działa...), potem nad renowacją... ale napotkałem na przytoczony w tym temacie zestaw naprawczy włącznika świateł. Większość zdjęć prezentuje efekt końcowy i ewentualnie wskazuje miejsce wykonania "cięci". Oczywiście informacje te były bardzo przydatne, jednak, jako osoba, która nie widziała nigdy "rozmontowanego" włącznika świateł miałem wiele wątpliwości. Postanowiłem, więc pokazać na własnym przykładzie jak przeprowadziłem proces wymiany "plastików". Sposób wyciągnięcia samego włącznika jest świetnie przedstawiony na przytoczonym filmiku, więc ten element pominę. Autko jeszcze nie jest dobrze wyczyszczone, co z resztą widać na zdjęciach. Narzędzie, jakich używałem to: 1. Piłka z brzeszczotem do metalu (muszę przyznać, że podczas cięcia sporo opiłków wpadło mi do włącznika i na koniec trochę czasu poświęciłem na usunięcie ich za pomocą patyczka do czyszczenia uszu) 2. Śrubokręt (miałem dwa jeden posłużył jako blokada, żeby złącze od świateł nie wpadło gdzieś głębiej, a drugim podważałem zaczepy). I to tyle..., całość wymiany trwała jakieś 1,5h, ale sprawna wymiana to raczej 10-15min roboty. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Maciej_87
edekxp Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) No zdjęcia się przydadzą Masz kolor swing? Rączka na drzwiach pewnie też wymaga regeneracj, chociaż nie widać na zdjęciach. U siebie regenerowałem sprayem dobranym w lakierni. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez edekxp
Maciej_87 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tak, elementy wnętrza są w kolorze swing. Jeśli natomiast chodzi o elementy do regeneracji, to jest tego sporo. W zasadzie każdy element wymaga mniejszej bądź większej "korekty". Oczywiście chciałbym to wykonać własnoręcznie i na 99% będę je lakierował sprayem. Pracy jest dużo, ale najpierw muszę się dobrze przygotować teoretycznie. Zdemontowane plastiki z włącznika świateł jeszcze nie wylądowały w koszu, posłużą mi do testów...
arci89 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 UWAGA na nowe zamienniki nieoryginalne do A4 B7 z funkcją AUTO. Efekt jest taki, że w każdej pozycji palą się światła mijania, a na ostatniej pozycji świateł mijania wywala nawet błąd spalonej żarówki tablicy rejestracyjnej. Efekt jak po zastosowaniu przełącznika z B6, a sprzedawcy sprzedają je jako do dwóch modeli.
nitroo Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Efekt jest taki, że w każdej pozycji palą się światła mijania A ile to roboty przepiąć piny?
Snorky Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Też się nadziałem na źle działający włącznik i odsyłałem go do sprzedawcy. Lepiej jest kupić już ten zestaw za 10-15 pln, poświęcić 10-15 minut i zrobione jao należy. Sam jestem świeżo po przekładce (jakieś 20 minut temu). Dremel bardzo ułatwia pracę :-) A z przepianiem pinów to bym nie ryzykował - nigdy nie wiadomo co w takim włączniku siedzi i czy coś się nie sfajczy po takiej operacji. Naciapane z komórkowca.
arci89 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 nitroo a ty przepinałeś te piny? Jest to sprawdzone? Jeżeli tak to sprzedawcy sprzedając taki włącznik powinni poinformować osobę kupującą, że kupując ten włącznik do B7 trzeba ingerować w wiązkę.
nitroo Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Są włączniki w wersji HIGH i LOW. Nie wiem, jakie sprzedają na Allegro, bo nie gustuję w zamiennikach, ale zmieniając nawet ori włącznik na inny trzeba patrzeć na jego numer OEM, bo piny w LOW i HIGH idą inaczej.
arci89 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 A jak wygląda sprawa z przełożeniem takiego wlacznika zwykłego na Auto oryginalnego z końcówką D. Oczywiście mówimy o B7.
nitroo Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Potrzebne info znajdziesz w temacie o CLH.
arci89 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Moim zdaniem to kombinatoryka, tym bardziej, że w B6 zasilanie fotochromu idzie z włącznika świateł, a w B7 ze skrzynki bezpieczników.
pikaczu2000 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Nie wiem jak inne zestawy naprawcze ale u mnie po założeniu pokrętła byly spore luzy w stosunku do orginalnego. Pokrętło udało mi sie zdemontować bez większych uszkodzeń. Podkleiłem je klejem na gorąco i jest git. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez pikaczu2000
Rekomendowane odpowiedzi