arci89 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wymieniałeś same pokrętło czy ring też? Jak już to musisz obie rzeczy wymienić ponieważ zamienniki są względem siebie spasowane i odbiegają od wymiaru nomianlnego orginalnego przedmiotu.
pikaczu2000 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Tak, jedno i drugie zostalo wymienienione. Ale np. po wyciagnięciu przelacznika do pozycji wlączonych swiatel przeciwmgielnych był wyczuwalny duzy luz. Pokretlo ruszało sie na wsystkie strony, co mine nieco irytowało. Pomogło przyklejenie. Moze wada mojego zestawu naprawczego..
arci89 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 A może przy wyciaganiu starego pokrętła uszkodziles mocowanie
Gac3k Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Też mam tą samą sytuację. Są luzy po zainstalowaniu. Prawdopodobnie pomogłoby podklejenie.
jacek70 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Z tego co czytam to z tym pokrętłem są cyrki. Albo ma duży luz albo ciężko zamontować. Ja na szczęście pokrętło zostawiłem ori bo było nie zniszczone a wykorzystałem tylko pierścień z ikonami. Jednak wymiana pokrętła mnie przeraża bo może się to skończyć zakupem całego wyłącznika.
Snorky Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 A gdzie tam cyrki - 15 minut pracy na spokojnie z Dremelem w łapce i wymienione. Fakt, że lekki luz na pokrętle jest, ale pierścień go niweluje i wcale nie czuć tego luzu. Bez pierścienia pokrętło delikatnie lata na boki.
pikaczu2000 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 To przełączj pokrętło do pozycji włączonych świateł przeciwmgielnych. Wtedy luz jest bardzo wyczuwalny..
Snorky Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 A nie sprawdzałem tego chyba. Będę w samochodzie to obczaję. W każdym bądź razie - po złożeniu to już się raczej nie da tego podkleić ani nic z tym zrobić bez niszczenia włącznika, więc będzie musiało tak zostać.
Strażak R1 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 albo wsadz w imadlo i rozpiłuj gore i schodzi, 3 min roboty http://s29.postimg.org/qig7x8obn/4372471992.jpg czerwona linia to miejsce ciecia z jednej i z drugiej podcinasz na tej samej wysokości, tylko tak zeby w srodku nie przeciac tego mocowania Tak też poszlo:kox: katowka 30sek i spada sam:decayed: Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 Jak nowy... aż trudno uwierzyć...
krupskim Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Pokrętło da się wymienic bez cięcia i wiercenia. trzeba rozebrać włącznik / rozpołowić / i dobrać sie cienkim śrubokrętem do tych białych zapadek co ustalają pozycje pokretła. Robiłem tak wiele razy
speed1986 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam kolegów. Ja również zastosowałem taki zestaw naprawczy. Pokrętło potraktowałem szlifierką kątową i jakoś udało się wyjąć. Ale podobnie jak koledzy miałem problem - nowe pokrętło po założeniu było luźne - ja owinąłem trzpień, który wchodzi do włącznika taśmą izolacyjną. To rozwiązanie zdało egzamin i nie trzeba było nic kleić. A odnośnie koloru to nie jest źle - być może odcień jest lekko inny ale przynajmniej nie razi ta odrapana guma.
tomek1988r Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Żeby tak jeszcze pozostałe guziki do klimatroników, kubków, wizytowników sprzedawali na alle drogo...
niCO-s Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 Ja niestety nie znalazłem tego tematu jak podchodziłem do wymiany i niestety wyciągłem pokrętło razem z bolcem teraz walcze aby to jakos całe poskladac... Gdybym wiedział dożuciłbym pare groszy i kupił cały przełącznik.
jokereusz Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 Witam serdecznie Panowie. Od dłuższego czasu posiłkuję się waszym forum, ale dopiero teraz piszę pierwszy post. Ja poradziłem sobie z tym pokrętłem bez cięcia i zbędnych kombinacji. Wyciągnąłem je jak najwyżej w pozycję przeciwmgielnych, następnie przechyliłem, żeby zrobiła się mała szczelina między pokrętłem i osłoną, wsadziłem tam śrubokręt i podważyłem... Trochę siły w to trzeba było włożyć, ale w końcu środkowy uchwyt pękł i pokrętło wyskoczyło. Później wystarczyło wydostać resztę z pokrętła ze środka tego trzpienia i po robocie. Całość zajęła mi ok 10 min. Polecam ten zestaw naprawczy!
razorsl Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 słuchajcie a czy jest mozliwosc naprawy oswietlenia wewnatrz wlacznik swiatel ?
krupskim Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 Jest - trzeba sprawdzić diody na płytce - spalone wymienić.
MAGIC87 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 zamówiłem, zoabczymy to z tego bedzie najwyzej 8 zł w plecy :grin:
GRESTA88 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Kupiłem taki zestaw kompletne badziewie na ringu żaden zatrzask nie pasował do wyłącznika a samo pokrętło było za długie i nie chciało się zatrzasnąć i było dłuższe od oryginalnego. Kupiło to na allegro chyba z 200 osób skończyło się na nowym wyłączniku
krupskim Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jak by Audi składało się z takich części jak ten zestaw , to by się nazywało trabant
GRESTA88 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jak by Audi składało się z takich części jak ten zestaw , to by się nazywało trabant Popieram jakość tego do oryginału tragiczna tzn całkiem inny plastik no ale cena robi swoje
Rekomendowane odpowiedzi