Opublikowano 8 Lutego 201511 l ja prałem w poprzednim samochodzie bo poprzedni właściciel palił sobie podczas jazdy więc podsufitka z kremowej zrobiła się żółta .przejeździłem prawie 5 lat i nic się nie stało więc warto być dobrej myśli może akurat nic nie stanie
Opublikowano 19 Lutego 201511 l Kiedyś widziałam jednego buraka co kleił podsufitkę pianką montażową (taką którą stosuje się w budowlance) czego to ludzie nie wymyślą
Opublikowano 29 Maja 201511 l Siema majstry,troche odgrzewam,ale nie chce zakładać nowego tematu. Poradźcie coś na załamania materiału na podsufitce. Da sie to jakoś naprostować lub wyciągnąć? Wrzucam foto.. Prawa strona sufitu. Z góry dzięki za rady !! Edytowane 29 Maja 201511 l przez Czaki89
Opublikowano 15 Czerwca 201511 l Czaki uporałeś się z ta podsufitka, mam podobnie. U mnie 2 miejsca są gdzie delikatnie odkleiła się i zastanawiam się jak to naprawić żeby nie było widać, strzykawka z igła da rade?
Opublikowano 16 Czerwca 201511 l Ehhhhh a mi też obwisła podsufitka. Gadałem ojcu żeby nie ruszał jej ale musiał zrobić po swojemu... przecierał ją tylko ściereczkami nawilżanymi a przy ostatnich upałach ta cholera się odkleiła przy tylnej szybie :/ Dodam że mam szyber dach więc z tyłu w zagłębieniu wisi. Zastanawiam się czy kupować inną podsufitkę czy kupić materiał i okleić na nowo.
Opublikowano 18 Czerwca 201511 l Mnie też to czeka, chociaż mi to nie przeszkadza. Z tym że trzeba będzie dać nowy materiał bo po używkę 300km nie bd jechać.
Opublikowano 8 Lipca 201511 l Koledzy. A czym wuczyscic podsufitke? Możecie polecić jakiś dobry środek aby sufit sie nie odkleił?
Opublikowano 8 Lipca 201511 l Mi też się odkleiła, kupiłem jakiś klej tapicerski pokleiłem, ale długo nie wytrzymało. Miałem szczęście ze ktos sprzedawał 30 km ode mnie w idealnym stanie Pojechałem kupiłem i juz rok mam spokój
Opublikowano 5 Czerwca 201610 l Podpowie ktoś gdzie kupie identyczny ciemny materiał jak w s line? Odkleja mi się zaraz za lampką na środku. Wymianę przeprowadze samemu mam trochę zdolności manualnych. Przeraża mnie tylko ilość pracy jeśli kolor okaże się inny i trzeba będzie dodatkowo oklejac slupki, kurtyny powietrzne itd. Wogóle jak się ma klejenie takiej gabki na działanie kurtyny powietrznej ktoś ma wiedzę na ten temat ?
Opublikowano 25 Lipca 201610 l Podpowie ktoś gdzie kupie identyczny ciemny materiał jak w s line? Odkleja mi się zaraz za lampką na środku. Wymianę przeprowadze samemu mam trochę zdolności manualnych. Przeraża mnie tylko ilość pracy jeśli kolor okaże się inny i trzeba będzie dodatkowo oklejac slupki, kurtyny powietrzne itd. Wogóle jak się ma klejenie takiej gabki na działanie kurtyny powietrznej ktoś ma wiedzę na ten temat ? też się przymierzam , obstawiam 1 lub 2 z linka : http://tufotki.pl/r32zc#p13584353 wysłałem próbkę swojej tapicerki sline do sprzedawcy mają porównać i dobrać
Opublikowano 25 Lipca 201610 l Witam Czy można prosić o podpowiedź względem oklejania podsufitki klejem Bonaterm A+. Czy smarować gąbkę na materiale podsufitki czy nie bo w opisie tego kleju jest napisane "Materiały chłonne jak tkaniny czy skórę należy po smarować klejem dwukrotnie (po raz drugi po upływie 20 min. od nałożenia pierwszej warstwy kleju)."
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l też się przymierzam ,obstawiam 1 lub 2 z linka :TKANINA SAMOCHODOWA NA PODSUFITKÄ 13 KOLORĂW !!!wysłałem próbkę swojej tapicerki sline do sprzedawcy mają porównać i dobrać I jak dobrali coś ??
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l Tak nr 2 , zastosowalem , lekko rozni sie barwa oraz wzorem Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 8 Września 20169 l Też mnie czeka klejenie podsufitki! Mam pytanie odnośnie ile kleju jest potrzeba na oklejdnie samej podsufitki? Bo sprzedaja w roznych opakowaniach.
Opublikowano 9 Września 20169 l Bonaterm lub Tapicer 0.8l Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 10 Września 20169 l Mam podobny problem, wiem że pewnie tylko wymiana na używke, ale... niech mi ktoś napisze dlaczego ta podsufitka się odkleja?
Opublikowano 10 Września 20169 l Ja jestem po samodzielnym zabiegu wymiany materiału na podsufitce. Odkleja się dlatego że gąbka do której jest przyklejony materiał starzeje. Ja zastosowane klej Mistrz 888 bo w hurtowni Bonaterm był przeterminowany bo przydatność jego jest tylko 6 miesiący. Kupując używkę nie wiemy czy się w kolejne lato nie odklei. Edytowane 10 Września 20169 l przez jaceko
Opublikowano 6 Listopada 20169 l Ja również jestem po zabiegu oklejania podsufitki nowym materiałem, koszt ok 90 zł, kolor czarny zamsz a reszta pozostała kremowa czyli strachłapki, słoneczniki itp https://zapodaj.net/0826a13342108.jpg.html Edytowane 6 Listopada 20169 l przez mdziaba
Opublikowano 9 Listopada 20187 l Koledzy, poratuje ktoś linkiem do sprawdzonego materiału na czarną podsufitke? U mnie tapicer niby ma różne do wyboru, ale albo inny odcień, albo faktura, a mam obawy że będzie widać różnicę.