RAIZOR Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witam. Posiadam od kilku dni Audi A4. Interesuje mnie taka sprawa... Czy w tym autku w jakiś sposób kierowca na desce jest informowany o otwarciu któryś z drzwi ?Pytam ponieważ u mnie po otwarciu nie pojawia siężadna ikona,komunikat itp. Do tego nie gaśnie lampka podświetlająca wnętrze po zamknięciu wszystkich drzwi. Proszę o jakiś "drogowskaz" co szukać, gdzie sprawdczać . Z góry wielkie dzięki.
jacek70 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jak masz fis to masz taką informację. Przy zegarkach bez fisu takiego info brak. 1
RAIZOR Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Mam takie zegary http://obrazki.elektroda.net/60_1279542685.jpg , manetkę wycieraczek z przełącznikiem funkcji
Fazii Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Masz pełnego FISa więc powinien Ci się wyświetlać na centralnym ekranie komunikat o otwarych drzwiach. Przy otwarciu drzwi pasażerów też Ci nie pokazuje komunikatu? A co do lampki wnętrza to może głupie ale w jakiej pozycji masz główny przełącznik? Czy po przekręceniu zapłonu lampki też nie gasną?
RAIZOR Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Przy otwarciu żadnych drzwi i bagażnika nie wyświetla się komunikat. Lampka jest przesunięta w prawo, widząc ikonke otwarcia drzwi po lewej stronie przełącznika.
gurban6 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Podepnij vaga Wejdż w moduł komfortu i odczytaj błędy.
RAIZOR Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Światło gaśnie rzeczywiście po włączeniu zapłonu ale klapa, bagażnik i drzwi nie dają o sobie znać.
Fazii Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Sprawdz połączenie kostek przy pompce centralnego. W avancie pompka znajduje sie w prawym boczku bagażnika więc w sedanie pewnie jest w tym samym miejscu. Może być jeszcze tak, że FIS masz dołożony i ktoś nie dorezał do końca.
RAIZOR Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Ale kolego co ma pompka centralnego do wyświetlania otwarcia drzwi? Drzwi z klucza zamykają się poprawnie. Tu musi być problem w tym całym kompie. Mało płynu od sprysków sygnalizuje, spaloną żarówke również, a drzwi nie. P. S. Rocznik pojazdu to 98...złącze obd 2 jest tutaj tak? Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez RAIZOR
Fazii Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Tak OBD II Pompka nie tylko otwiera i zamyka drzwi. Steruje także oświetleniem, alarmem, otwieranie i domykanie szyb z pilota. Nie wiem czy czasem też nie odpowiada za odczyt sygnałów z mikro styków drzwi i to może właśnie w niej tkwi problem bo wątpię, że nagle wszystkie mikro styki padły naraz. Najlepiej podepnij VAGa i może coś się wyjaśni. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Fazii
RAIZOR Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Ok dzięki w takim razie za kierunek poszukiwań. Podepne u kolegi i zobaczymy czy są jakieś błędy. Odezwe się po diagnozie. Pozdrawiam No i jestem po diagnozie. Wyskakuje monit o błedzie centralnego zamka w drzwiach kierowcy i pasażera po stronie kierowcy. Zapewne padnięte są nieszczęsne mikrostyki ...ale jak nie działa chociaż jeden to nie działa powiadamianie na desce rozdzielczej z żadnych innych drzwi czy maski ?
jacek70 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Raczej mało prawdopodobne aby wszystkie mikrostyki padły. Zacznij od sprawdzenia pompki centralnego pod kątem zaśniedziałych styków lub zimnych lutów.
dmja Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 tez mam podobny problem , tylko ze u mnie fis pokazuje otwarte drzwi kierowcy jak otwieram drzwi pasażera. jak otwieram od strony kierowcy to wskazuje normalnie . czyli mam tak ze obojętnie które drzwi przednie są otwarte fis pokazuje tylko stronę kierowcy ;/
Viwaldi Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Podepnę się pod ten temat bo też mam podobne zegary z fisem (tylko diesel) i nie zdawałem sobie sprawy o istnieniu komunikatu otwartych drzwi. Byłem przekonany, że otwarte drzwi sygnalizuje lampka wewnętrzna. Jeśli jest inaczej to chętnie poobserwuję ten temat.
Fazii Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 tez mam podobny problem , tylko ze u mnie fis pokazuje otwarte drzwi kierowcy jak otwieram drzwi pasażera. jak otwieram od strony kierowcy to wskazuje normalnie . czyli mam tak ze obojętnie które drzwi przednie są otwarte fis pokazuje tylko stronę kierowcy ;/ A masz pełen FIS czy 1/2?
Magicbattle Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 ogolnie w b5 nie ma komunikatu otwarcia drzwi tylko ostatnie polifty to mialy i a6 chyba ze ktos zmienial licznik i wszystko dokładał. lampka musi byc ustawiona w pozycji srodkowej wtedy bedzie sie zapalac po otwartych drzwiach. wlaczona na prawo bedzie sie swiecic caly czas. DMJA ktos dokładal u ciebie ten bajer i wszystko spiete jest pod jeden pin
dmja Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 ogolnie w b5 nie ma komunikatu otwarcia drzwi tylko ostatnie polifty to mialy i a6 chyba ze ktos zmienial licznik i wszystko dokładał. lampka musi byc ustawiona w pozycji srodkowej wtedy bedzie sie zapalac po otwartych drzwiach. wlaczona na prawo bedzie sie swiecic caly czas. DMJA ktos dokładal u ciebie ten bajer i wszystko spiete jest pod jeden pin możliwe. reszta drzwi tylnych pokazuje normalnie jak i nie zamkniętą klapę bagażnika , wiec pewnie drzwi pasażera są źle podpięte. mam pelen fis
RAIZOR Opublikowano 24 Września 2014 Autor Opublikowano 24 Września 2014 Czyli jak mam to rozumieć w końcu ? Mam autko z 98 roku więc komunikat o otwarciu drzwi nie wyświetla się na desce w tym roczniku pomimo pełnego FIS'u?
mokry_mtb Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Czyli jak mam to rozumieć w końcu ? Mam autko z 98 roku więc komunikat o otwarciu drzwi nie wyświetla się na desce w tym roczniku pomimo pełnego FIS'u? Dołączam się do pytania Edytowane 25 Września 2014 przez mokry_mtb
Rekomendowane odpowiedzi