tobi665 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 witam U siebie posiadam chyba czujnik i sygnalizacje kończących sie klocków. Czy moge je zamienić na klocki bez czujnika? będzie mi wywalać jakiś bład czy coś?
jacek70 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Możesz założyć bez czujnika i nic nie będzie wywalić. Błąd zużytych klocków pojawia się wtedy gdy czujnik zatopiony w klocku dotknie tarczy czyli masy. Gdy założysz klocki bez czujnika to nie dotknie nigdy bo niema co i błędu nie wykaże.
Dev Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Z ta roznica ze klocki z czujnikiem i bez maja rozne wymiary.
jacek70 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 W adr jeździłem na jednych i drugich i nie było żadnej różnicy.
Wandej Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 witam U siebie posiadam chyba czujnik i sygnalizacje kończących sie klocków. Czy moge je zamienić na klocki bez czujnika? będzie mi wywalać jakiś bład czy coś? Te z czujnikiem są tańsze więc po co zakładać bez?
otw Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Grubość klocków zewnętrznych możesz bez problemu sprawdzić. Natomiast gorzej jest z klockami wewnętrznymi. Zawsze może zaistnieć taka sytuacja, że szybciej będą się ścierały klocki wewnętrzne. Lepiej weź te z czujnikiem.
jacek70 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jeśli tarcze są ok.nie skorodowane to zużycie klocków jest porównywalne tak z zewnątrz jak i od środka.
Rekomendowane odpowiedzi