biggman Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Dopiero zobaczylem Twoj temat piekna zadbana furka obadana na zywo mody w dobrym kierunku
audiaudi Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Lusterko i tak miałeś do wymiany i dobrze ze szare zalozyles
kaman Opublikowano 16 Października 2014 Autor Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) biggman - dzięki wielkie Przez to, że zobaczyłem Twoją czarnulkę mam coraz większą ochotę grzebać przy swoim samochodzie... A mody na razie skromne, ale niebawem wpadnie coś o wiele lepszego i Ty doskonale wiesz co to będzie selekt: Zgadza się, stare lusterko było do wymiany. Miałem już kupione normalne, ale stwierdziłem, że trzeba zainwestować w fotochrom, a że biggman miał takie na zbyciu i do tego szare to wziąłem. Postanowiłem, że najlepiej będzie jak utrzymam jasny kolor w środku. Jedyną rzeczą którą planuję mieć czarną to kierownica, hamulec ręczny i gałka zmiany biegów wraz z tym meszkiem. Jako, że dzisiaj mam wolne od zdjęć na weselu to postanowiłem parę godzin spędzić przy myciu i woskowaniu samochodu. Efekt? Według mnie jest świetnie, opłacało się ponownie w przeciągu miesiąca położyć wosk A na koniec przedstawiam Wam mojego pomocnika który ciągle kręcił mi się pod nogami I DRL który jak widać - działa 16.10.2014r Znalazłem nareszcie grill S4 z emblematem w idealnym stanie za... 280zł + KW 5 minut pracy i grill wylądował w odpowiednim miejscu: Zastanawiam się czy nie przemalować ramki chromowanej na czarny mat. Relingi i obwódki szyb zostawiłbym w chromie. Myślicie, że grill w czarnym macie lepiej będzie wyglądać? Edytowane 16 Października 2014 przez kokonekus
audiaudi Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Jak chrom to wszędzie chrom, a jak czarny mat to tak samo, nie mieszaj, jeszcze dolny wymien
kaman Opublikowano 21 Października 2014 Autor Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Też mi się tak wydaje... Chrom bardziej mi się podoba, mat może zginąć przy tym lakierze. Jeśli chodzi o dolny - na razie zostaje ten co jest. Po zimie będę rozglądać się za nakładką przedniego zderzaka - s-line, więc wtedy i grill dolny zmienię 21.10.2014r Parę wymienionych wiadomości z Kamilem (kamelus_) na forum i zacząłem działać przy ambiente a'la A6 C6. Z samego rana wybrałem się do sklepu po potrzebne materiały: Jedynym dostępnym w domu narzędziem do cięcia dekorów była szlifierka kątowa Na szczęście znalazłem cienką tarczę i jakoś poszło (jeszcze przed wyrównywaniem): Później było trzeba zdjąć całe poszycie i podłączyć diody pod oświetlenie klamki. Przez własną głupotę zrąbałem jeden pin z wtyczki i oryginalne podświetlenie klamki przestało działać... Po kolejnych minutach kombinowania stwierdziłem, że nie ma sensu nad tym rozpaczać tylko trzeba składać wszystko w całość bo wybiła 20-sta. Jak zobaczyłem efekt od razu humor mi się poprawił Na razie podświetlenie jest w jednych drzwiach, jutro zawita w pozostałych, ale jestem pewien jednego - czerwonego podświetlenia klamki nigdzie nie podłączę Jeśli chodzi o światło - jest delikatne i w ogóle nie przeszkadza ponieważ świeci bardziej do dołu. Przy okazji ładnie podświetla klamkę i cały uchwyt do zamykania drzwi/przyciski od okien Edytowane 21 Października 2014 przez kokonekus
biggman Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) jak bedziesz w okolicy wpadaj do mnie musze to oblukac. Co tam Ci w podswietleniu klamki sie zrabalo? Wtyczke, czy diode gdzies znajde Edytowane 21 Października 2014 przez biggman
Fugi Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Siemka, ładna sztuka Fajnie to wyszło z tym podświetlaniem.
kaman Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) jak bedziesz w okolicy wpadaj do mnie musze to oblukac. Co tam Ci w podswietleniu klamki sie zrabalo? Wtyczke, czy diode gdzies znajde OK, będę dzwonić. Możliwe, że pod koniec bieżącego miesiąca pojawię się w Siedlcach Jeśli chodzi o brakujący pin: O taki jeden skubaniec mi się złamał podczas wyciągania z wtyczki. Reszta pinów (7 sztuk) i 4 wtyczki są całe. Zostawię je na wszelki wypadek gdybym chciał wrócić do podświetlanych na czerwono klamek. Siemka, ładna sztuka Fajnie to wyszło z tym podświetlaniem. Dzięki! Dzisiaj skończyłem zabawę z podświetleniem. Wyszło świetnie, jestem bardzo zadowolony z efektu Wyłączone: Włączone: Podświetlenie przodu: Podświetlenie tyłu: EDIT: Teraz koniecznie muszę wymienić całe podświetlenie wnętrza na ledowe żeby wszystko do siebie pasowało. Tym bardziej mam powód bo chyba żarówka padła w bagażniku - zgasiłem i już się nie zapaliła 22.11.2014 (...) Plany: (...) RNS-E - ze względu na cenę bardziej marzenie niż plan Ale kto wie, na pewno nie szybciej niż w czerwcu/lipcu 2015r (...) No i stało się, odwiedziłem dziś Dominika i jego "Jaskinię zła" Wpadł RNS-E z kompletem przejściówek, anteną GPS i mapą z 2014 roku. Dzięki domin, teraz środek wygląda o wiele lepiej Panel od klimatyzacji został stary z prostego powodu - nie jest wytarty i mogę na nim ustawić 16*C. Dominik - złota rączka - go przyciął i wyszło idealnie Na szybko dwa zdjęcia samego RNS-E jak i RNS-E + ambiente a'la A6 C6: Kolejny mod który musi zawitać to kierownica multi (prawdopodobnie z B7) + moduł Bluetooth + obszycie hamulca ręcznego na czarno i nowa gałka zmiany biegów razem z czarnym meszkiem Edytowane 22 Listopada 2014 przez kokonekus
wladi Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 Ładna furka i pomału idziesz do przodu aż się serce raduje ale jest jeden minus... wpadłeś po uszy że odwiedziłeś "jaskinie zła"
Christiano Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Fajnie to podświetlenie wygląda tylko wg mnie biały kolor trochę nie pasuje do całej czerwonej reszty, chociaż gdybym widział na żywo może zmieniłbym zdanie dużo trzeba przyciąć dekor żeby wsadzić pasek ledów? A RNS super sprawa
kaman Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Opublikowano 23 Listopada 2014 wladi: Coś mi się wydaje, że jeszcze nie raz odwiedzę Dominika Fajnie to podświetlenie wygląda tylko wg mnie biały kolor trochę nie pasuje do całej czerwonej reszty, chociaż gdybym widział na żywo może zmieniłbym zdanie dużo trzeba przyciąć dekor żeby wsadzić pasek ledów? A RNS super sprawa No właśnie dla mnie czerwonego jest aż za dużo Niebawem w pakiecie oświetleniowym zmienię lampi na ledowe żeby odcień pasował do tego podświetlenia Jeśli chodzi o podcięcie dekorów - później jeden zdejmę i wrzucę parę zdjęć to sam ocenisz czy dużo trzeba przyciąć
Christiano Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Może i faktycznie za dużo czerwonego Ok ale raczej to tak na oko się przycina, tak?
Bielun22 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Ładna furka i pomału idziesz do przodu aż się serce raduje ale jest jeden minus... wpadłeś po uszy że odwiedziłeś "jaskinie zła" Wladi podjedz przed swietami ..." jaskiniowca" w akcji zobaczysz ale chyba tym razem u mnie bo mowi ze mu palce drętwieją na mrozie Edytowane 23 Listopada 2014 przez Bielun22
kaman Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Może i faktycznie za dużo czerwonego Ok ale raczej to tak na oko się przycina, tak? Ja mam przycięty dekor tylko od dołu, w każdych drzwiach zrobiłem sobie 50cm podświetlenia i tyle mam podcięty dekor Dekor z tylnych drzwi: Niestety nie miałem jak przykleić tego paska mlecznego z profilu, więc w ruch poszła taśma przezroczysta I podświetlenie od strony pasażera: Jakość filmiku bez szału (Z Ultra ma tragiczny aparat), ale coś tam widać: Edytowane 23 Listopada 2014 przez kokonekus
siwytychy Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 tam do tych ambientte masz kupioną listwe led a pod nią co to jest ? jakaś prowadnica ? super Ci to wyszło
biggman Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 RNSe robi robote plany w dobry kierunku I jak ta karta 8gb zadzialala czy nie?
kaman Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) tam do tych ambientte masz kupioną listwe led a pod nią co to jest ? jakaś prowadnica ? super Ci to wyszło Listwa led jest przyklejona taśmą do tapicerki drzwi. Taśma była już na listwie, wystarczyło odkleić folię zabezpieczającą i można było przykleić. To czarne nad listwą to część drzwi na których zatrzaskują się dekory, także bezpośrednio pod listwą led jest tapicerka RNSe robi robote plany w dobry kierunku I jak ta karta 8gb zadzialala czy nie? Kartę zgubiłem na Orlenie albo u Dominika. Kupiona w piątek, przed wyjazdem wrzuciłem ją do kurtki i musiała mi wypaść bo już ze mną nie wróciła także nacieszyłem się nią aż 12 godzin... Ale zamówiłem już 2x 2GB SD, nie ryzykowałem z SDHC Edytowane 23 Listopada 2014 przez kokonekus
Rekomendowane odpowiedzi