Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felga+OPONA-ZIMA b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie co zakładacie na sezon zimowy do swoich B7'meczek...

Bo mam dylemat...

W B5 mam 195/65 R15 Kurza twarz zakładać to samo do B7 ??

Pisać kto na czym jeździ bo mam obręcze na zimę 15'tki i 16'tki i nie wiem jaki rozmiar opony kupić...

Z góry dzięki za opinie. :hi:

Opublikowano

B6 i B7 to to samo więc się wypowiem.

Mam standard czyli 15" i wcale mi to nie przeszkadza.

Opublikowano

zdecydowanie 16

nie wiem tylko cz 195/55,60/16 czy 205/55/16

Myslę tez nad kormoranami, barumami oraz bridgestone

Edytowane przez cocoo24

Opublikowano

Ja się długo zastanawiałem nad 205/55/16, ale zostałem ostatecznie przy 195/65/15.

Opublikowano
  • Autor

Widzę,że nie tylko ja miałem dylemat. Z racji,że sporo podróżuje to zdrowy rozsądek wziął górę i tak jak w B5 do B7 wrzucę 195/65 R15, cocoo24 w b5 zimę mam

bridgestone blizzak LM32 , z racji dobrych rekomendacji do B7 pójdą- NokianWR D3. Mam nadzieje,że mi wybaczysz te 15" :wink:

Jak mógłbym jeszcze prosić to podajcie mi ET na 15 cali,aby koło było bardziej na zewnątrz (ale nie poza błotnikiem)

Opublikowano

ET 33 :hi:

Opublikowano

Witam

Nie rozpoczynam nowego wątku. Mam Exeo i w zapasie oraz według ETKA przewidziane są felgi stalowe 16" które mają ET45 7JX16H2. Czy bez problemu zamontuje u siebie felgi stalowe 16" które mają ET50 ale 6JX16H2 ? Prawdopodobnie od Audi A3 bo numer felgi zaczyna się 8P0.

Opublikowano

Witam

Nie rozpoczynam nowego wątku. Mam Exeo i w zapasie oraz według ETKA przewidziane są felgi stalowe 16" które mają ET45 7JX16H2. Czy bez problemu zamontuje u siebie felgi stalowe 16" które mają ET50 ale 6JX16H2 ? Prawdopodobnie od Audi A3 bo numer felgi zaczyna się 8P0.

Witam,

Odnośnie instalacji do Exeo/ A4 B7 felg z A3 czyli z wyższym ET 50 lub 55 to przy 7 calowej feldze może przycierać o elementy zawieszenia.

Poza tym felgi będą głęboko schowane w nadkolach co źle wygląda.

Jeżeli koniecznie musisz założyć felgi z A3 to dokup do nich dystanse ok.15-20 mm. i odpowiednie śruby.

Odnośnie rozmiaru opony na zimę to na felgę 7x16 proponuję 205/55/16

Z przystępnych cenowo oponek bdb parametry ma Dębica Frigo HP,

Pozdrawiam!

Opublikowano

Tylko ta felga z ET50 ma szerokość 6 cali nie 7. I na nich jest opona 205/55

Pytam bo mam w dobrej cenie takie felgi i chciałem kopic bo z oponami sa razem.

Opublikowano

zdecydowanie 16

witam, mam małe pytanko czy 15" do b6 1,8T quattro 163km beda sie miesciły??

Opublikowano

zdecydowanie 16

16 x 6 z ET 50 będzie do A4 B6/B7 zbyt wąska i ET zbyt duże.

Ja bym szukał na zimę felg 16x7 ET 43 i do tego oponki 205/55/16

Moim zdaniem zestaw na zimkę do B6/B7 w sam raz.

Poszukaj na Alle.... lub OLX na pewno coś ciekawego znajdziesz w rozsądnej cenie :D

Opublikowano

Bo mam też drugą opcje z ET 42 felgi chyba 7" też R16. Opony na nich to FALKEN z 2011. Nie wiem nic na temat tych opon ? Co o nich sądzicie ?

Jednak zestaw ten z ET50 felga 6" mają lepsze chyba opony bo Dunlop SP Winter Sport M3 , jedyne z 2009 ale stalowe felgi w super stanie. Jak nówki. Seryjnie patrzyłem w ETKA przewidziane jest ET45 z felgą 16" ale szerokość 7". Myślicie że bardzo źle bedzie jak bedzie felga z ET50 ? To chyba 5mm odsadzenia mniej do jakby osi auta. Natomiast jak opona bedzie tez 205 na feldze 6" to bedzie tak zle ? Do octavi 2 znalazlem tez kola i tez są 16" i felga tylko 6,5" z ET50. Czyli 0,5 cala szersza. Widzę ze tez do passata takie montowali jak do Octavi 2. Wiec moze nie bedzie to tragedia jak bedzie 6" u mnie w Exeo ?

Edytowane przez PiterEL

Opublikowano

Bo mam też drugą opcje z ET 42 felgi chyba 7" też R16. Opony na nich to FALKEN z 2011. Nie wiem nic na temat tych opon ? Co o nich sądzicie ?

Jednak zestaw ten z ET50 felga 6" mają lepsze chyba opony bo Dunlop SP Winter Sport M3 , jedyne z 2009 ale stalowe felgi w super stanie. Jak nówki. Seryjnie patrzyłem w ETKA przewidziane jest ET45 z felgą 16" ale szerokość 7". Myślicie że bardzo źle bedzie jak bedzie felga z ET50 ? To chyba 5mm odsadzenia mniej do jakby osi auta. Natomiast jak opona bedzie tez 205 na feldze 6" to bedzie tak zle ? Do octavi 2 znalazlem tez kola i tez są 16" i felga tylko 6,5" z ET50. Czyli 0,5 cala szersza. Widzę ze tez do passata takie montowali jak do Octavi 2. Wiec moze nie bedzie to tragedia jak bedzie 6" u mnie w Exeo ?

Ja bym 6 calowej na ET 50 nie wkładał.

A jeśli będzie obcierać o elementy zawieszenia? Do stalówek zdaje się dystansów nie włożysz...

Szukaj 7 x 16 ET 42 lub 43 i będziesz spał spokojnie, myślę, że ze znalezieniem przyzwoitych oponek 205/55/16 w dobrej cenie nie

będziesz miał problemu,

pozdrawiam !

Opublikowano

Raczej nie wejdą, bo tarcze większe 312mm

U mnie właśnie 15" z przodu nie wejdą, z tyłu owszem (mniejsze tarcze)

Opublikowano

Witam

Ja do swojej b7 zakupiłem Nokian WR D3 205/55 R16 91H wyczytałem że mają pochlebne opinie, w cenie 275 zł za sztukę, produkcja 2014r.

Myślę że później tańsze nie będą więc już zrobiłem zakup..

Opublikowano

No chyba ze bym podjechal i przymierzyl na auto....

A wiecie cos na temat oponek Falken Eurowinter ? Jakas opinia ?

Opublikowano

ja mam nokiany tyle ze d2 od nowoci , i wyjechały z kazdej zaspy :) z pomoca Q , polecam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No chyba ze bym podjechal i przymierzyl na auto....

A wiecie cos na temat oponek Falken Eurowinter ? Jakas opinia ?

Te felgi z A3 odpusc zupelnie, seryjna felga 7x16 et 45 jest to min ,ktore szalu nie robi ,a na tych 6 calowych Et50 to auto bedzie wygladalo jak tramwaj ,(sam mam takie auto więc zaufaj i nie rob glupstw)cena to nie wszystko

Edytowane przez SL@YD

Opublikowano

Kupilem jednak ET45 felga 7,5 " R16

Opublikowano

Kupilem jednak ET45 felga 7,5 " R16

Na zimkę dobry wybór :D do tego dobre 205/55/16 i gra gitarra :D

Pozdrawiam!