3r4 Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) 9 minut temu, kamil-vag napisał: Z bocznej perspektywy nawet fajnie to gra z dokładką od cupry, takie optyczne obniżenie, ale d*pa trochę goła teraz hehe wiem, że nie każdy śledzi każdego, ale na 3 stronie (rok temu) z tyłu jest dyfuzor z b7 też w czarnym macie - chociaż nie jest tak nisko i rozumiem co masz na myśli z cuprą bo faktycznie tworzy trochę jakby jedną linię. Także w sumie od każdej strony jest coś. Listwy z s4 są w ori szarym kolorze i póki co tymczasowo w macie, żeby nie raziło w oczy. Ogólnie planuję je w kolorze auta kiedyś pomalować Edytowane 5 Lipca 2019 przez 3r4
kamil-vag Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 Ale nie o to mi lotto. W sensie, że tył jest teraz taki pusty, wysoki względem środka i przodu auta ? ale na jedno to dobrze, bo można chociaż spokojnie tyłem parkować... Widziałem chyba na fb, że na tylny zderzak też takie ala listwy dokładają i wtedy całość gra prawie na jednej wysokości, takie optyczne wyrównanie
3r4 Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) Wyedytowałem jeszcze wcześniej odpowiedź, ale jesteś szybszy niż błyskawica . Wiem co miałeś na myśli (mi bardziej chodziło o akcent matowy). A te dokładki to chyba pierwsze słyszę (chociaż 1-2 dni temu ktoś coś wrzucał takie dwie doczepiane małe pierdoły?). Ja już pasuję bo te boczne to i tak jak na mnie zbyt dużo, a tył to jedyna opcja parkowania także chcę pozostawić go wysoko jak teraz Przy okazji na dniach wpadło pod maskę trochę błyszczącej nierdzewki (jak to wygląda już może się nie będę chwalił bo plątanina kabli jeszcze trochę została ? Edytowane 5 Lipca 2019 przez 3r4
kamil-vag Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 OCT fajny ? jaka średnica kroccow? 19mm?
3r4 Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Opublikowano 6 Lipca 2019 properfekt 20mm tyle mniej więcej miały stare przewody od odmy Jak założyłem tipa to trochę mi przewody nie pasowały i się zaginały to mówię sobie, co mi szkodzi oct wpasowałem w ten pusty koszyk między zbiorniczkami od wspomagania i płynem chłodniczym Znalazłem kiedyś foto i wygląda jak teraz na nie patrzę w sumie identycznie z tym co mam u siebie, tyle że zostawiłem jeszcze odmę i nie mam silikonów a gumowy paliwowy wzmacniany wążlink klik
afroo. Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Side skirty masz mocowane do ori otworów w progach, czy partyzantka na wkręty?
3r4 Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Opublikowano 6 Lipca 2019 progi też są na wkręty przecież Listwy mają wyprofilowanie i dziurki do montażu w tych samych miejscach co progi (chociaż u mnie jedna listwa nie do końca się pokrywała wyprofilowaniem). Jedyne co to przyda się trochę blachowkrętów w ocynku bo te oryginalne są za krótkie. Niby niektórzy piszą, że idzie na nich zamontować, ale jakoś tego nie widzę...
afroo. Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 No o to chodzi właśnie żeby mocować w tym samym miejscu co ori tylko na dłuższych wkrętach, a nie jak cupra, na chamca do plastiku i jeszcze jakimś kleju.
kamil-vag Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 2 godziny temu, 3r4 napisał: properfekt 20mm tyle mniej więcej miały stare przewody od odmy To bezpieczna średnica, nic się nie powinno dziać, ja mam 19mm i się zastanawiam właśnie czy na zimę zdejmować czy nie...
3r4 Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Opublikowano 6 Lipca 2019 coś mi świta, że do tdi średnice były koło 24-26mm jakoś? Jedyne co mi się podobało w innych projektach to krótki wężyk z zaworkiem do upuszczania syfu i już w ogóle byłoby cacy. Bo w tym jest zwykła śruba i będzie trzeba się tam dostać
3r4 Opublikowano 5 Września 2019 Autor Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Tak tylko, żeby temat nie umarł miesiąc temu: - Nabicie klimy + profilaktyczna wymiana dławika - Zbieżność Tydzień temu: - Dołożony FMIC 180cm Edytowane 4 Stycznia 2020 przez 3r4
3r4 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Mini aktualizacja. Wpadł dp z katem który czekał już chyba dobry rok+ oraz nowy termostat z ori koncentratem. Dwa błędy mniej na kompie póki co (termostat nie wraca, chociaż stary poza błędem nie wpływał na nic oraz błąd 2 sondy póki co jeszcze się nie pojawił). Z racji fmica za to zagościł błąd pompy sai na jakiś czas Jakieś foto dla uwagi. DP wygląda trochę grubo w taśmie, owinięty jak baleron Edytowane 4 Stycznia 2020 przez 3r4
rafiki5 Opublikowano 12 Października 2019 Opublikowano 12 Października 2019 16 godzin temu, 3r4 napisał: Mini aktualizacja. Wpadł dp z katem który czekał już chyba dobry rok+ oraz nowy termostat z ori koncentratem. Dwa błędy mniej na kompie póki co (termostat nie wraca, chociaż stary poza błędem nie wpływał na nic oraz błąd 2 sondy póki co jeszcze się nie pojawił). Z racji fmica za to zagościł błąd pompy sai na jakiś czas Jakieś foto dla uwagi. DP wygląda trochę grubo w taśmie, owinięty jak baleron Dobra robota ? Czuć różnice w odpychaniu i wstawaniu turbo? Jest bardziej słyszalny świst turbo?
3r4 Opublikowano 12 Października 2019 Autor Opublikowano 12 Października 2019 Tak Kamil, od tygodnia na aucie. Dlatego się śmiałem, że kolejna część czekała latami na swoją kolej We wtorek jeszcze lecę do mechanika na wymianę oleju w skrzyni i żeby sprawdził bo coś w wydechu buczy przy 1500 obrotów. Więc albo jakaś osłona, albo wieszak wydechu, a może się w tydzień posypał ten nowy katalizator... Trzeba sprawdzić 4 godziny temu, rafiki5 napisał: Dobra robota ? Czuć różnice w odpychaniu i wstawaniu turbo? Jest bardziej słyszalny świst turbo? A co odgłosu to ciężko mi stwierdzić. W środku nie słyszę różnicy, jak wymieniałem tipa to dźwięk się trochę zmienił i zaczęło bardziej buczeć wewnątrz kabiny. Niestety nikt nie jeździ moim autem więc praktycznie nigdy go nie słyszałem
pezet202 Opublikowano 12 Października 2019 Opublikowano 12 Października 2019 Hehe:-D to tak jak moje zawieszenie :-D 2 lata w piwnicy ale w końcu tydzien temu zamontowane :-)
3r4 Opublikowano 13 Października 2019 Autor Opublikowano 13 Października 2019 12 godzin temu, dekiel 13 napisał: Teraz remap ? na razie brak funduszy, nie wiem czy pierwszy nie będzie napinacz + poduszki wszystkie. Póki co wszystko jest bardziej estetycznie, bezpieczeństwo no i może, żeby silnik miał łatwiej 9 godzin temu, pezet202 napisał: Hehe:-D to tak jak moje zawieszenie :-D 2 lata w piwnicy ale w końcu tydzien temu zamontowane :-) powoli do celu, a Ty nie planowałeś kiedyś auta sprzedawać czasami?
pezet202 Opublikowano 13 Października 2019 Opublikowano 13 Października 2019 No co Ty tyle rzeczy zrobiłem że szkoda by było :-)
Rekomendowane odpowiedzi