Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] AVANT 1.8T - Czarny, ale z umiarem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, kamil-vag napisał:

Z bocznej perspektywy nawet fajnie to gra z dokładką od cupry, takie optyczne obniżenie, ale d*pa trochę goła teraz hehe

wiem, że nie każdy śledzi każdego, ale na 3 stronie (rok temu) z tyłu jest dyfuzor z b7 też w czarnym macie - chociaż nie jest tak nisko i rozumiem co masz na myśli z cuprą bo faktycznie tworzy trochę jakby jedną linię. Także w sumie od każdej strony jest coś. Listwy z s4 są w ori szarym kolorze i póki co tymczasowo w macie, żeby nie raziło w oczy. Ogólnie planuję je w kolorze auta kiedyś pomalować :hi:

Edytowane przez 3r4

Opublikowano

Ale nie o to mi lotto. W sensie, że tył jest teraz taki pusty, wysoki względem środka i przodu auta ? ale na jedno to dobrze, bo można chociaż spokojnie tyłem parkować... 

Widziałem chyba na fb, że na tylny zderzak też takie ala listwy dokładają i wtedy całość gra prawie na jednej wysokości, takie optyczne wyrównanie 

Opublikowano
  • Autor

Wyedytowałem jeszcze wcześniej odpowiedź, ale jesteś szybszy niż błyskawica :D. Wiem co miałeś na myśli (mi bardziej chodziło o akcent matowy). 
A te dokładki to chyba pierwsze słyszę (chociaż 1-2 dni temu ktoś coś wrzucał takie dwie doczepiane małe pierdoły?). Ja już pasuję bo te boczne to i tak jak na mnie zbyt dużo, a tył to jedyna opcja parkowania także chcę pozostawić go wysoko jak teraz :pleasantry:

Przy okazji na dniach wpadło pod maskę trochę błyszczącej nierdzewki (jak to wygląda już może się nie będę chwalił bo plątanina kabli jeszcze trochę została ?

IMG_20190525_194614.jpg

IMG_20190628_142833_HDR.jpg

Edytowane przez 3r4

Opublikowano
  • Autor

properfekt 20mm tyle mniej więcej miały stare przewody od odmy
Jak założyłem tipa to trochę mi przewody nie pasowały i się zaginały to mówię sobie, co mi szkodzi oct wpasowałem w ten pusty koszyk między zbiorniczkami od wspomagania i płynem chłodniczym

Znalazłem kiedyś foto i wygląda jak teraz na nie patrzę w sumie identycznie z tym co mam u siebie, tyle że zostawiłem jeszcze odmę i nie mam silikonów a gumowy paliwowy wzmacniany wąż
link klik

Opublikowano

Side skirty masz mocowane do ori otworów w progach, czy partyzantka na wkręty? :ph34r:

Opublikowano
  • Autor

progi też są na wkręty przecież :P 
Listwy mają wyprofilowanie i dziurki do montażu w tych samych miejscach co progi (chociaż u mnie jedna listwa nie do końca się pokrywała wyprofilowaniem). Jedyne co to przyda się trochę blachowkrętów w ocynku bo te oryginalne są za krótkie. Niby niektórzy piszą, że idzie na nich zamontować, ale jakoś tego nie widzę...

Opublikowano

No o to chodzi właśnie żeby mocować w tym samym miejscu co ori tylko na dłuższych wkrętach, a nie jak cupra, na chamca do plastiku i jeszcze jakimś kleju. :whistling:

Opublikowano
2 godziny temu, 3r4 napisał:

properfekt 20mm tyle mniej więcej miały stare przewody od odmy

To bezpieczna średnica, nic się nie powinno dziać, ja mam 19mm i się zastanawiam właśnie czy na zimę zdejmować czy nie...

Opublikowano
  • Autor

coś mi świta, że do tdi średnice były koło 24-26mm jakoś? Jedyne co mi się podobało w innych projektach to krótki wężyk z zaworkiem do upuszczania syfu i już w ogóle byłoby cacy. Bo w tym jest zwykła śruba i będzie trzeba się tam dostać ;) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak tylko, żeby temat nie umarł ;) 

miesiąc temu:
- Nabicie klimy + profilaktyczna wymiana dławika
- Zbieżność

Tydzień temu:
- Dołożony FMIC 180cm

69271914_414382385857783_5983616426672390144_n.jpg

69394464_2478497982474105_1241691868660498432_n.jpg

Edytowane przez 3r4

Opublikowano

Nieźle;-) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Mini aktualizacja. Wpadł dp z katem który czekał już chyba dobry rok+ :facepalm: oraz nowy termostat z ori koncentratem. Dwa błędy mniej na kompie póki co (termostat nie wraca, chociaż stary poza błędem nie wpływał na nic oraz błąd 2 sondy póki co jeszcze się nie pojawił). Z racji fmica za to zagościł błąd pompy sai na jakiś czas
Jakieś foto dla uwagi. DP wygląda trochę grubo w taśmie, owinięty jak baleron :decayed:

72489030_1164126347117278_1640440725524971520_n.jpg

71930448_450624632465853_6569638918638010368_n.jpg

71797983_527711354467797_3443916936432320512_n.jpg

Edytowane przez 3r4

Opublikowano

Już zamontowane? :-) 

Opublikowano
16 godzin temu, 3r4 napisał:

Mini aktualizacja. Wpadł dp z katem który czekał już chyba dobry rok+ :facepalm: oraz nowy termostat z ori koncentratem. Dwa błędy mniej na kompie póki co (termostat nie wraca, chociaż stary poza błędem nie wpływał na nic oraz błąd 2 sondy póki co jeszcze się nie pojawił). Z racji fmica za to zagościł błąd pompy sai na jakiś czas
Jakieś foto dla uwagi. DP wygląda trochę grubo w taśmie, owinięty jak baleron :decayed:

72489030_1164126347117278_1640440725524971520_n.jpg

71930448_450624632465853_6569638918638010368_n.jpg

71797983_527711354467797_3443916936432320512_n.jpg

Dobra robota ?

Czuć różnice w odpychaniu i wstawaniu turbo? Jest bardziej słyszalny świst turbo? 

Opublikowano
  • Autor

Tak Kamil, od tygodnia na aucie. Dlatego się śmiałem, że kolejna część czekała latami na swoją kolej :P 
We wtorek jeszcze lecę do mechanika na wymianę oleju w skrzyni i żeby sprawdził bo coś w wydechu buczy przy 1500 obrotów. Więc albo jakaś osłona, albo wieszak wydechu, a może się w tydzień posypał ten nowy katalizator... Trzeba sprawdzić :D 

4 godziny temu, rafiki5 napisał:

Dobra robota ?

Czuć różnice w odpychaniu i wstawaniu turbo? Jest bardziej słyszalny świst turbo? 

A co odgłosu to ciężko mi stwierdzić. W środku nie słyszę różnicy, jak wymieniałem tipa to dźwięk się trochę zmienił i zaczęło bardziej buczeć wewnątrz kabiny. Niestety nikt nie jeździ moim autem więc praktycznie nigdy go nie słyszałem  :eusathink:

dp.jpg

Opublikowano

Teraz remap ?

Opublikowano

Hehe:-D to tak jak moje zawieszenie :-D 2 lata w piwnicy ale w końcu tydzien temu zamontowane :-) 

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, dekiel 13 napisał:

Teraz remap ?

na razie brak funduszy, nie wiem czy pierwszy nie będzie napinacz + poduszki wszystkie. Póki co wszystko jest bardziej estetycznie, bezpieczeństwo no i może, żeby silnik miał łatwiej ;)

9 godzin temu, pezet202 napisał:

Hehe:-D to tak jak moje zawieszenie :-D 2 lata w piwnicy ale w końcu tydzien temu zamontowane :-) 

powoli do celu, a Ty nie planowałeś kiedyś auta sprzedawać czasami?

Opublikowano

No co Ty :decayed: tyle rzeczy zrobiłem że szkoda by było :-)