garbi Opublikowano 4 Października 2014 Opublikowano 4 Października 2014 nie wciskajcie koledze siatki jak mu zalezy na szczelnym i trwałym ogrodzeniu wodę będzie lał że mu szczelne potrzebne? Siatka ocynkowana czy powlekana jest trwała. Jeśli chce się osłonić to są bardziej estetyczne sposoby. Nie dziwię się kolegom, że wyrażają swoje zdanie. Mnie też kłuje to w oczy. Nie ma to kilka fajnych domków i posesja "za murami"...
janusz_stg Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 A co za problem stronę ze wzorem dać w swoją stronę?? Wysłane z mojego C6903 A taki to problem ,że przy inwentaryzacji geodezyjnej o ile płot będzie stał dokładnie na miedzy zostanie przypisany do posesji sąsiada. Jest zasadą budować płot np. z siatki umieszczając słupki po swojej stronie a siatkę od zewnątrz. Podobnie z betoniakiem.
majkel20 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) nie widzialem u sibie zeby ktos dawal wzorem do sasiada, kazdy kto stawia, daje wzorem do siebie. Jakie macie inne sposoby na ogrodzenie oprocz siatki i płyt betonowych? Janusz a propo jeszcze tego ogrodzenia. Podeślij mi proszę info gdzie to jest zapisane o tym ogrodzeniu ze ma być wzorek od strony sasiada Wysłane z mojego C6903 Edytowane 5 Października 2014 przez majkel20
janusz_stg Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Stosowne rozporządzenie ministra infrastruktury. Edytowane 6 Października 2014 przez janusz_stg
majkel20 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 http://www.google.com/url?url=http://muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/ogrodzenie-zgodne-z-prawem,132_1591.html&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ei=_Y8yVNfOIIbg7QaqpoDgDw&ved=0CBQQFjAA&usg=AFQjCNHqy1T-bmCGo5_HY1lcPsUAB_iQZQ Ten artykul wiele wyjaśnia w kwesti budowy ogrodzenia Nie widzę tutaj żadnej informacji na temat, po której stronie ma być wzorek
jacek70 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Mnie osobiście betonowe ogrodzenia kojarzą się z cmentarzem. W dzisiejszych czasach jest tyle możliwości. Czemu beton?
majkel20 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Mnie osobiście betonowe ogrodzenia kojarzą się z cmentarzem. W dzisiejszych czasach jest tyle możliwości. Czemu beton? To napisz jakie można jeszcze zrobić ogrodzenie
janusz_stg Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 http://www.google.com/url?url=http://www.eporady24.pl/sasiad_postawil_betonowe_ogrodzenie_bez_mojej_zgody,pytania,8,112,2248.html&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ei=9JkyVNaKIKX9ygOUjIGwCA&ved=0CBoQFjAB&usg=AFQjCNGTeMCyzmsqxetQ-iwu4mITVzqPpQ Mała poprawka od 2002 roku można stawiać lite ogrodzenia do wys.2,2m
jacek70 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Masz do wyboru: kamień,cegła. Ostatnio modna cegła klinkierowa. Złego murujesz słupki a przęsła dajesz kute. To oczywiście tylko sugestia.
majkel20 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Masz do wyboru: kamień,cegła. Ostatnio modna cegła klinkierowa. Złego murujesz słupki a przęsła dajesz kute. To oczywiście tylko sugestia. To o czym mówisz, to dobre na front, od strony drogi, ale jak masz sporą działkę, to finansowo nie wydolisz aby ją całą ogrodzić w ten sposób. Dlatego siatka lub płyty betonowe wypadają pod tym względem najkorzystniej. Na front oczywiście płyty betonowe wyglądają fatalnie, ale reszta działki? Czemu nie.
jacek70 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Tak myślałem o froncie. (nie wojennym ) Reszta działki to słupki i siatka lub gotowe przęsła z drutu.
mariuszsmietana Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 ja kupilem sztachety na cala dzialke. ciut drozej nis siatka a wyglada ladniej
marjon Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 jak mozecie porównywac klinkier + stal do płyt betonowych?? przeciez to przepaść cenowa.........
lapek85 Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 ogrodzenie betonowe już mi wyleciało z głowy. Bedzie podmurówka z kamienia łupanego kwadratowego, słupki stalowe z rur fi 60, przęsła z kątownika 20x20x2 zaostrzone na końcu+pręt kwadrat i 1,5m wysokości - wszystko ocynkowane a na wiosnę wzdłuż płotu sadzę 2 rzędy jodły kaukaskiej Nobilis. Brama tak jak powyżej, rozsuwana lub skrzydłowa. Ogólnie wyjdzie drożej, ale estetyczniej i ładniej. Cen sadzonek nie liczę bo będę miał za free. Mam nadzieję, że moje rozwiązanie bardziej się wam spodoba niż betonowy mur
carrera369 Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Oczywiście, że będzie lepiej Zrób zdjęcie jak będzie już stało to ogrodzenie.
janusz_stg Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Jest to fragment mojej posesji. Tak ja sobie wyobraziłem oddzielenie się od sąsiadów .Niestety system ten nie jest doskonały ale daleki od betonowych ścian Edytowane 8 Października 2014 przez janusz_stg
skrab Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Betonowe ogrodzenie ma swoje wady i zalety, jak jest teren podmokły to odradzam bo nie zdążysz sprzeseł sciągnąc jak woda pójdzie z pól po rostopach śniegu, zaleta jest jednak to że nie przerastają krzaki od sąsiada jak sąsiad nie dba o dzałkę Takie moje zdanie.
slaweq Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Stosowne rozporządzenie ministra infrastruktury. Mógłbyś podać które to rozporządzenie? Mi sąsiad postawił takie paskudztwo na długości ok 30 m (działka ma 95 m). Wygląda to dramatycznie, jak w jakimś obozie. Posadziłem na swojej stronie pnącze zeby to zasłonić zielonym, to przyszedł idiota z pretensjami żebym to ściągną bo mu zniszczy "ogrodzenie" a nie po to inwestował
janusz_stg Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) http://www.google.com/url?url=http://www.eporady24.pl/sasiad_postawil_betonowe_ogrodzenie_bez_mojej_zgody,pytania,8,112,2248.html&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ei=9JkyVNaKIKX9ygOUjIGwCA&ved=0CBoQFjAB&usg=AFQjCNGTeMCyzmsqxetQ-iwu4mITVzqPpQ artykuł omawia spory sąsiedzkie wynikające z budowy płotów i sposoby ich rozwiązywania Edytowane 19 Października 2014 przez janusz_stg
wierzba5 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 ja od siebie dodam żebyście unikali grodzenia siatka w otulinie ... nie ma chyba gorszego dziadostwa niż to. zamiast sie naciągać to gow... sie rozciąga. porażka po całej lini. kasa wyrzucona w błoto. tydzień temu pomagałem koledze grodzic teren budowy tym czymś o grubości druta 3,2 mm . po rozgorzeniu siatki na ziemie wplątał mu sie drut w sznurówkę od buta .. jak szarpnął noga to sie wyprostował do polowy.. ta siatka to sobie kury można ogrodzić nic więcej… nie polecam
Rekomendowane odpowiedzi