Mario Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 Siemka, dlaczemu niektóre samochody z xenonami (i spryskami ) posiadają regulację wysokości świateł, a niektóre nie ?
piotrcar Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 dlatego ze sa montowane samemu(rezane) :evil: oryginalnie zamontowany ksenon ma spryski i samopoziomowanie,wiec zbedne sa przelaczniki
Mario Opublikowano 20 Września 2008 Autor Opublikowano 20 Września 2008 i nawet niemcy się w to bawią ? Pytam, bo szukam dla kolegi B6 w dojczlandzie, a on uparł się na xenony
ykk Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 Oczywiscie ze tak. Nawet dojczlandy..
maki Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 W niczym to nie przeszkadza ja nie mam i koledzy z Kraka też :gwizdanie:
pet3r Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 dlatego ze sa montowane samemu(rezane) :evil: oryginalnie zamontowany ksenon ma spryski i samopoziomowanie,wiec zbedne sa przelaczniki u mnie jest xenon seryjny i poziomowanie ręczne.
dziknumerouno Opublikowano 18 Lipca 2009 Opublikowano 18 Lipca 2009 Odgrzewam temacik.A4 B6 8E Pytanie ,czy jeśli wcześniej miałem tylko soczewkę,zakładam bixenon,ponieważ nie ma systemu automatycznego poziomowania,to czy powinna działać regulacja wysokości ta z kabiny?
Tomson Opublikowano 18 Lipca 2009 Opublikowano 18 Lipca 2009 Regulacja w bixenonie działa na całkiem innej zasadzie niż regulacja zwykłego reflektora soczewkowego, więc regulacja z kabiny raczej nie będzie działać. Mogę się mylić.
truckmaniac Opublikowano 18 Lipca 2009 Opublikowano 18 Lipca 2009 Regulacja w bixenonie działa na całkiem innej zasadzie niż regulacja zwykłego reflektora soczewkowego, więc regulacja z kabiny raczej nie będzie działać. Mogę się mylić. Nie mylisz się. Jeżeli soczewy podmienisz na BiXenony, nie będzie żadnej regulacji.Tyle różnych opcji, co przerobiliśmy z zaprzyjaźnionym elektrykiem, to nikomu nie życzę. Są dwa wyjscia: 1. ori klamoty i rezanie samopoziomu koszt ok. 600 EUR 2. zestaw samopoziomu z Kufatec koszt ok. 330 EUR
dziknumerouno Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 czyli nie pozostaje nic innego jak założenie oryginalnego systemu,a co dokładnie wchodzi w skład tego urządzenia.....czujnik poziomowania,jeden?
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Sa dwa jeden na przedniej drugi na tylnej osi. To bardzo droga operacja, do tego dochodzi sterownik i kable, przejsciowki i wtyczki. Jezeli zderzak bez spryskow to jeszcze te trzeba dorezac. Potrzebne czesci tutaj: http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p318_aLWR-Komplettset-Audi-A4-B6.html
dziknumerouno Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Cholera 300eur to trochę dużo.Szukałem na forum ale nie znalazłem info o ręcznej instalacji tak jak w zwykłej soczewce.No chyba ,że ktoś już ogarnął ten temat.Ciężka sprawa, bo w takiej konfiguracji nie przejdę przeglądu.
truckmaniac Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Cholera 300eur to trochę dużo.Szukałem na forum ale nie znalazłem info o ręcznej instalacji tak jak w zwykłej soczewce.No chyba ,że ktoś już ogarnął ten temat.Ciężka sprawa, bo w takiej konfiguracji nie przejdę przeglądu. Ja naprawdę dużo kombinowałem, niestety poległem.W zwykłych soczewkach pomalowałem środki, do tego HIDy, a w najbliższej przyszłości dołożenie sprysków i bedzie malina
domjenick Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 W zwykłych soczewkach pomalowałem środki, a jak rozkleiles lampe?
truckmaniac Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 W zwykłych soczewkach pomalowałem środki, a jak rozkleiles lampe? W piekarniku Nie było lekko, ale jakoś dałem radę.
domjenick Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 chyba tez sobie zrobie czarne srodki...
Tomson Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 ja też chciałem robić czarne środki, ale naczytałem się, że rozklejenie lampy wymaga dużo walki i zdecydowałem, że wrzucę bi-xenony
dziknumerouno Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 A silniczek regulacji zwykłej soczewki nie pasuje do lampy bixenonowej?Bo zakładam ,że w xenonie też istnieje takie urządzenie jak ów silniczek.
domjenick Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Artur,jak mozesz to zrob zdjecie,jak to wyglada
Rekomendowane odpowiedzi