Skocz do zawartości
IGNOROWANY

CZERWONA PERLA :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich na forum chcialbym pokazac wam moje audi od poczatku od srebrnego lakieru pod sama czerwona perle oryginalny lakier od RS4 LZ3M :) a wiec co zroblem w niej zacznijmy od tego ze srebrna wersja byla przedliftowa jest zrobona cala na polift :) WYMIENIONE:

- caly przod ( maska blotniki zderzak)

- tylni zderzak

- szerokie listwy na drzwi

- lampy na soczewkowe

- Xenon 6000

- zawieszenie gwintowane firmy KW ( jeszcze nie zamontowane beda wprzyszlym tygodniu sprezyny w malowaniu )

- malowane auto bylo jak juz pisalem do gory w oryginalny lakier od RS4 czerwona perla z wnekami :)

- no i na koniec wymiana srodka na skore boczki beda tez wyminiane ale trzeba dorobic skore bo to sa od anglika i nie pasuja ale wszystko da sie zrobic ;) narazie mam takie zdjecia srodka ale w sobote napewno dodam lepsze zdjecia ;)

- jutro bede oklejal migacze halogeny i tylnie lampy w pomaranczowa folie

- Jezeli chodzi o felgi to sa plany na przyszly rok BBS LM 18 :)

CZEKAM NA WASZE WYPOWIEDZI PISZCIE CO BYSCIE JESZCZE ZROBILI W NIEJ :)

1062462_20140412_135042.jpg

1062463_20140412_135109.jpg

1062464_20140412_135128.jpg1062460_20140412_134910.jpg

1062461_20140412_134920.jpg

1062466_20140412_135207.jpg

1062465_20140412_135146.jpg1062470_nowy-boczek.jpg1062467_bok-nowy.jpg1062471_nowy-przod.jpg1062556_P__E850.JPG1062557_S__E850.jpg1062469_czerwony.jpg1062474_zrobiona.jpg1062473_srodek.jpg

Opublikowano

mam nadzieje, ze ten obskurny wydech tez wylecial ? No i jak juz bawiles sie w polifta to tylne lampy tez do wymiany. Mogles wywalic dolne listwy drzwiowe przed malowaniem z ktorymi potem moze byc problem

Opublikowano

Jeszcze jest ale edzie zmiana na dwururke nierdzewke ;)

Opublikowano (edytowane)

Skoro miał być już cały malowany to nie wymieniałbym body na poliftowe tylko wywalił wszystkie boczne listwy na drzwiach i dolne gumowe , zaspawał dziurki i zrobił tak jak na poniższym przykładzie. Lakier na gumowych listwach i tak pewnie popęka i będzie kicha. Wymieniłbym jedynie zderzaki na poliftowe. Taka by była moja wizja.

http://obrazki.elektroda.pl/9822164700_1412959843.jpg

Edytowane przez jospethe
Opublikowano

Szkoda że nie zmieniłeś całych drzwi na poliftowe bo te przedliftowe klamki są paskudne ;)

Opublikowano

Jak bedziecie mieli jakies felgi typu bbs lm na sprzedaz dajcie znac a tak ogolnie co byscie mi jeszcze podpowiedzieli jak oceniacie ciezka prace?? :)

Opublikowano

A czytasz posty wyzej to tak oceniaja

Opublikowano

Jaka fele proponujecie do tej audi :)

Opublikowano (edytowane)

Auto godne podziwu dobra fela 18 i będzie git, polecam jakąś ładna od s-line.

Oczywiście zaprasza do obejrzenia mojego audi :-)

Edytowane przez patryk199112
Opublikowano

Jaka fele proponujecie do tej audi :)

Zalezy czy chcesz pozostac w oryginale czy wyskoczyć poza ori felgi :)

Opublikowano

Według mnie gra nie warta swieczki, piszesz ze caly na polift, odrazu w oczy gryza przedliftowe drzwi... koledzy Ci tu udzielaja rad itp a Ty udajesz ze nie widzisz bo czekasz na pochwaly, az ktos napisze "Super, widac ciezka prace wlozona w auto"

litosci... :facepalm:

Opublikowano

Dokładnie pomalowanie i wsadzenie przodu z polifta to dopiero 1/10 pracy modow przy tym aucie

Opublikowano

a nie lepiej ,prościej i taniej bylko kupic polifta?

Opublikowano

Ja niechce zadnych pochwal tylko rad wiem wiem ze sie drzwi rzucaja w oczy ale juz z tym niechcialem sie bawic :) a fele myslalem nad 18 bbs lm :) forum jest po to zeby doradzac a nie odrazu sadzic ze samochod jak narazie jest zrobione 1/10 bo mysle ze dosyc duzo zrobilem to w ciagu 3miesiecy. A jezeli chodzi o kupna nowego polifta to powiem krotko przywiazalem sie do tej a4 i ja odnowilem jezdze ja juz prawie 2 lata i mam zamiar jeszcze z 3, 4 pojezdzic Pozdro :)

Opublikowano

Póki co zrobiłes przeszczep całego przodu tak jak w przypadku dzwona, fajnie ze wybrałes czerwony kolor :wink: ale szkoda że nie ogarnałes gumowych listw na drzwiach, idealny moment miałes skoro auto poszło w całosci na malowanie, teraz po roku bedzie Ci odpryskiwał lakier na krawędziach, dolna krawędź listw popęka ponieważ nie jest sztywna, miałem 2 lata takie rozwiazanie... wywaliłem listwy, wygładziłem i załozyłem progi S4

A co do felg, chcesz LM to kup dare LM w szeroksoci 9cali, zaciganij na to oponke 215/40, posadź na gwinice i nic wiecej nie rób z zewnatrz :whistling:

a co mogłes przed malowaniem?

- zaspawać rejstracje

- zaspawać dokładki

- zmienic drzwi na lift(nie był byś pierwszy)

- usunać wszelkie listwy

- dać poliftowy zderzak na tył

Opublikowano

Dzieki kowi87 za rady :) co do progow beda wymieniane w przyszlym roku bo tak jak mowisz beda pekac masz racje felgi dare juz szukam powoli takich juz 18 z dobrym naciagiem gwint juz jest zalozony sztywny jest :) a tylni zderzak jest wymieniony na poliftowy :)

Opublikowano

Dzieki kowi87 za rady :) co do progow beda wymieniane w przyszlym roku bo tak jak mowisz beda pekac masz racje felgi dare juz szukam powoli takich juz 18 z dobrym naciagiem gwint juz jest zalozony sztywny jest :) a tylni zderzak jest wymieniony na poliftowy :)

Gwint ten KW masz?

Opublikowano

Tak :) ale nie dodalem zadnego zdjecia co jest na kw teraz nizej stoi :)

Opublikowano

Ładna :) kubełki kolor jak u mnie :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...