wampir Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Audi A4 B6 1.8T Quattro AVANT 2003 r. – kod silnika AMB o seryjnej mocy 170KM Wyposażenie tak z grubsza: - silnik 1.8T AMB, -Quattro!!!! -lakier LY3C Amulet RED -skrzynia manualna 5 biegów (dłuższe biegi niż w wersji EU), -tempomat, -bixenon, -klimatronik, -szyberdach, -skórzane, elektrycznie sterowane i podgrzewane fotele ze schowkami, -4 elektrycznie sterowane szyby, -ABS, ESP -seryjne przyciemniane szyby, -pakiet oświetlenia, -homelink, -podłokietnik z uchwytami na kubki z przodu i tyłu „McDonaldy” -tunel na narty, -trójramienna kierownica, -lato: 17” alufelgi z oponami Continental ContiSportContact 5 -zima: 16” alufelgi z oponami Continental CONTI WINTER CONTACT TS830 Auto kupiłem w 2012 r. z przebiegiem na liczniku o ile dobrze pamiętam ok. 188tyś i wiedząc, że robie je dla siebie zrobiłem duży serwis: Silnik: -nowy ROZRZĄD -pompa wody -koła pasowe, pasek i rolka przy alternatorze -oleju (Motul 5W40) -filtry kabiny, powietrza, oleju i paliwa. -zawór DV, -zawór N75, -suction jet pump (ezektor), -kilka zaworów zwrotnych, - odma i sąsiadujące zawory, przewody i trójniki, -uszczelka pod pokrywą zaworów, -uszczelka kolektora ssącego, -koło dwumasowe, -sprzęgło z modelu BEX, -przepływomierz BOSCH, -serwis klimatyzacji, Zawieszenie i hamulce: -4 wahacze z przodu, -końcówki drążków, -drążki kierownicze, -tuleje wahaczy z tyłu, -gumy drążka stabilizatora z tyłu -linki hamulca ręcznego, -gumy drążka stabilizatora, Elektryka: -czujnik hamulca, - odbłyśniki w reflektorach bixenon, - przetwornice xenonów, - żarniki xenonów, - akumulator Varta, Zdjęcia robione kalkulatorem w deszczowy dzień, więc nie widać jak lakier się lakier prezentuje…. Obiecuje zrobić lepsze fotki jak się wykuruje. ] Tuning: -wymiana hamulców przód/tył z 288mm/245mm na 312mm/255mm a potem 320mm/288mm. Nowe klocki, tarcze hamulcowe, -wymiana poduszek silnika na S4 B5, -wymiana poduszki czołowej na Apikol Snub Mount, -zmiana filtra i oleju oraz płukanka silnika Millers, -profilaktyczne czyszczenie nagaru w komorze spalania, -czyszczenie i adaptacja przepustnicy, -świece Bosch F5DPOR, -dolot (TIP), -centralny intercooler (FMIC 180mm) -zamiennik katalizatora (DP) i programowe usunięcie drugiej sondy lambda aby nie było błedu „Engine check” -wymiana wtryskiwaczy na 440cc, -turbina k03-073 z modelu 1.8T BEX, -indywidualne modyfikacje i strojenie by Gregor10.pl aby uzyskać 232KM i 330Nm Aktualizacja na dalszych stronach .... moc rosnie Edytowane 2 Września 2017 przez wampir
krzysiekvtec Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 kolor nie powala fotele skóra jak dla mnie na minus ale silnik i centralny intercooler super
gelus Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 ładna amerykanska czerwona sucz wynik ladny:) podobac mnie sie, ale boj sie ;P gonie Cie!
Czary Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Bardzo ładne autko no i ciekawy kolor bo nie jest to czerwony który spotykany jest na co dzień. Jak na trasach z tymi 5 biegami? Osobiście w dzisiejszych czasach nie kupiłbym już auta z taką skrzynia.
wampir Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 Zdjecia robione kalkulatorem to tak to wygląda. Na żywo wyglada niesamowicie bo jest ciemniejszy i po nalozeniu wosku nie ma osoby, ktora przejdzie obok auta i sie nie obejrzy
Borisem Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Quattro + , silnik (niewiele mi mówi) kolor kwestia gustu no i środek typowo Amerykański za przegląd duży plus, mało osób tak podchodzi do tematu ... obawiam się,że to nie koniec modów więc powodzenia.
Rabbi Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 widziałem taką wiśnię kiedyś na żywo i wyglądała bardzo fajnie .jaki to kod lakieru?
gregor10 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Czerwona sucz doczekała się opisu !!! Ten oczojebny kolor nie pozwolił mi o niej zapomnieć Zasługa właściciela , który dba z pieczołowicie o każdy detal Zdjęcia nie oddają w ogóle głębi koloru , w słońcu faktycznie nie ma osoby której nie porazi swym blaskiem
mik-17 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Fajne wnętrze myślałeś może o pomalowaniu podkładek i progów w kolor auta?? fajniej wygląda wtedy karoseria ale wykrest to jakaś schodkowa porażka na jakim paliwie strojone? osprzęt silnika sprawny ?? wiesz co nie gra? tuner Cię tak wypuścił ?
wampir Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) LOL. Jaka porazka? To wykres CELOWO bez wygładzania aby pokazać że od 5000obr/min moc prawie nie opada. Edytowane 27 Lipca 2016 przez wampir
kurpiu Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Jaki masz teraz AFR?? Masz obecny wykres? Ten pierwszy tak wyglada bo na dynomecie trzeba wlaczyc wygladzanie.
wampir Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 To jest obecny wykres i powtorze jeszcze raz, celowo bez wygładzania. Takie intymne pytania to proszę kierować do Tunera
Tas2die4 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Fajne autko Dokladki w kolor i juz bedzie lepiej, kwestia slabych zdjec ze kolor na nich nie powala.
Al@n Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 kolega ma taki kolor na żywo jest piękny
tomekhxc Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Bardzo ładne autko no i ciekawy kolor bo nie jest to czerwony który spotykany jest na co dzień. Jak na trasach z tymi 5 biegami? Osobiście w dzisiejszych czasach nie kupiłbym już auta z taką skrzynia. co do skrzyni to zdziwilbys sie , Amb ma dosc dlugie biegi i dobrze wymiata , co fakt przeklada sie to na spalanie ale kurna ktore 1.8t jest oszczedne .....w koncu Wampir pokazales swoja furke co do strojenia to trafilo w najlepsze rece
wampir Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 Tomek a Ty kiedy dalej modzisz swoja ?
krzysiekvtec Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Pokaz pan jakies zdjecie oddajace wdziek tego lakieru ;p
tomekhxc Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Tomek a Ty kiedy dalej modzisz swoja ? wizualnie raczej jest wszystko zrobione co chcialem , wnetrze i wyposażenie mozna by jeszcze podrezac ale jak na razie mi to wystarcza, mechanicznie jest wszystko w jak najlepszym porzadku byly obawy co do niektorych rzeczy ale na szczescie problem ustal jesli chodzi o moc...byly takie przymiarki ale jednak wiaze sie to z kosztami np wieksze turbo bo jak na razie Gregor stroil na serii i jest bardzo dobrze , do tego by musialo dojsc jakies mocniejsze sprzeglo dolot itp , a mysle ze nie bylo by to warte bo wiazalo by sie to z przerobka instalacji lpg wiec jak na ten moment tylko i wylacznie eksploatacja a km robie bardzo duzo i cieszy mnie to ze jest bezproblemowo
wampir Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Opublikowano 6 Listopada 2014 Zdjecia będą jak się wykuruje bo poki co leze i zdycham w domu :/ Tomek, liczyłem, ze zapodasz k03RS z kilkoma modyfikacjami i 280KM peknie
tomekhxc Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zdjecia będą jak się wykuruje bo poki co leze i zdycham w domu :/ Tomek, liczyłem, ze zapodasz k03RS z kilkoma modyfikacjami i 280KM peknie hehe byly przymiarki ale na razie koniec ale w przyszlosci....kto wie
Rekomendowane odpowiedzi