Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.8T Quattro AVANT RED USA! 320/288 1BV, k03HYB 440cc, FMIC, TIP, DP - Powered by Gregor10

wampir

Rekomendowane odpowiedzi

Zostało 320/288.

Zadecydował czynnik finansowy abym nie musiał dodatkowo zmieniać felg i opon zimowych na 17".

Z zawieszenia jestem zadowolony. Jest sztywno. Pewnie to tez zasługa opon Conti sport3 nośność 95XL które mają twarde scianki. Musze jeszcze zmienić tylnego staba.

Na wiosne wleca nowe opony 235/45/17.

ja mam od półtora roku subskrypcje na "stabilizator rs4" stabilizator s4" na allegro i nic nie moge znalesc sensownego, przód kupilem za 80 zł z RSa tyłu nie uświadczysz...

Jest za prawie 400pln komplet na przod i tyl ale przedni jest potrzebny tak jak rybie rower także pozostaje szukac dalej...

Dzisiaj zauwazylem ubytek plynu chłodzącego. Po stronie turbo widze skrzyni biegow czerwonawe slady. Gdzie z tylu cos musi ciec... :/

Ktoś ma jakieś pomysły gdzie dokładnie szukać?

jak masz wywalone kompletne sai to dostep super :) sa tam 3 śrubki ampul, ja wyczyscilem gniazdo dałem równo sylikonu skreciłem i trzyma ponad rok :)

Dzisiaj wymieniłem wspomniany oring.

Mala "gumeczka", której koszt zakupu w normalnym sklepie pewnie wynosi ok 0,80zł ale w ASO to ponad 8zł!!!

Operacja jest bardzo skomplikowana, trzeba zdemontować wiele wężyków podciśnienia a i tak nie jest różowo.

Aby oring nie wypadl przy zakladaniu krućca potraktowałem go silikonem.

Wyciek o ile był to raczej to było delikatne sączenie bo po 3 dniach i przejechaniu 45km wzrokowo nie ubyło nic ze zbiorniczka wyrównawczego. Teraz muszę uzupełnić i poczekać trochę aby upewnić się, że jest OK.

Wyciągniety oring był sprasowany więc może coś było na rzeczy.

Po wymianie wracałem do domu i od razu rzuciło mi się w oczy, a raczej moja dupohamowania wykryła, że auto nie jedzie. VAG nic nie raportował. Poprawiłem 2 opaski od wężyków podciśnienia i wyskoczyłem na drogę. Jedynka spokojnie... dwójka na 2/3 gazu i jest!!! ... Znów urywa łeb ... moc wróciła!!!

Niby powinienem być zadowolony po wymianie ale ciężko mi się pozbierać ponieważ wczoraj miałem włamanie i okradli mi mieszkanie. Niech zdechną na raka jąder z przerzutami!!!

Tak, parter przez okno od strony dużego parkingu, tam gdzie jest tez wejście klatki do klatki schodowej.

Cos mi się nie zgadza teraz z poziomem płynu. Zanim go spuściłem to miałem max. Podczas spuszczania trochę się wylało. Wlałem to samo co spuściłem. i patrze, że jest ponad min, a mam jeszcze 0,5l w butelce do której spuściłem płyn. Ile jest ml pomiędzy min a max? Jak długo układ się odpowietrza?

Tak, parter przez okno od strony dużego parkingu, tam gdzie jest tez wejście klatki do klatki schodowej.

Cos mi się nie zgadza teraz z poziomem płynu. Zanim go spuściłem to miałem max. Podczas spuszczania trochę się wylało. Wlałem to samo co spuściłem. i patrze, że jest ponad min, a mam jeszcze 0,5l w butelce do której spuściłem płyn. Ile jest ml pomiędzy min a max? Jak długo układ się odpowietrza?

Masz gdzies bąbla, dzien lub dwa i bedzie git.

Jest sens ruszać śrubę odpowietrzajaca na rurze przy wtryskach bo ponoć z czasem się rozpada jak się chce ja ruszyć...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...