Bombel757 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Termistor NTC 10kOhm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombel757 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ja mam inny problem. Nie mogę wydłubać pinów od termistora z zielonej wtyczki fotela. Wysunąłem tą różową część wtyczki i nie mogę wysunąć pinów. U mnie termistor pokazuje ok. 90 stopni C natomiast sprawny w fotelu pasażera pokazuje 6.5 stopnia C. Chciałem we wtyczkę wpiąć kupiony termistor i sprawdzić co się będzie działo. Robił już ktoś taki eksperyment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_edition Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jeżeli podłączysz drugi termistor to będzie mial watość zastępczą z równolełego połączenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagi2012 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 to i ja pochwale się problemem, fotele z a6 c6 , przeprasza działa ok. Niestety kierowcy zimny Vag pokazuje na kanela 20: 1- 100% (sterownie kilmatronika działa- ok) 2- 17,6 (odczytuje realną temperaturę- ok) 3- 67 (zmienia sie zależnie od nastawień mocy - jest ok) 4-off !!! cały czas, nie włącza Vag nie wskazuje błędów. Grzanie po zamianie foteli L<=>R działa Czy przewiana mata może powodować nie włączanie się funkcji grzania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombel757 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Instrukcja rozbiórki fotela SPORT w a4 b7 prosto z ELSY Edytowane 10 Grudnia 2017 przez Bombel757 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombel757 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 U mnie po temacie. Okazuje się że termistorek miał gdzieś zwarcie. po wydłubaniu go i zaklejeniu parcianą izolacją fotel grzeje aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_edition Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 3 godziny temu, Bombel757 napisał: U mnie po temacie. Okazuje się że termistorek miał gdzieś zwarcie. po wydłubaniu go i zaklejeniu parcianą izolacją fotel grzeje aż miło. A Masz może w elsie jak tapicerke zdjac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom71 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Panowie macie kogoś kto naprawia maty do a4 b7 na terenie Wrocłwia lub okolic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_edition Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ja naprawiam ale Wawa. Chyba ze wyslesz poczta. Wykonuje tez nowe p&p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom71 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Panowie macie kogoś kto naprawia maty do a4 b7 na terenie Wrocłwia lub okolic? Kurde zależy mi na czasie. dlatego szukam u siebie lu w okolicy:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombel757 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 W dniu 10.12.2017 o 22:04, black_edition napisał: A Masz może w elsie jak tapicerke zdjac ? Tapicerka jest na zaczepach. Podważasz płaskim wkrętaczkim i schodzi. Przeszycia też są na zaczepach które podważasz. Podpowiem Ci dla ułatwienia że z poddupka łatwiej zdjąć tapicerkę przy opuszczonym oparciu na płasko. Podporę podudzia odpinasz ze stelarza na zatrzaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_edition Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 A oparcie jak ? Musze plastik na tyle co jest zdjac? Nie wiem jak go zdjac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombel757 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Oparcia nie rozbierałem a else już usunąłem bo zajmuje dużo miejsca. W sobotę jak znajdę czas to zainstaluję i wrzucę Ci instrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromchit Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 W dniu 13 grudnia 2017 o 11:11, black_edition napisał: A oparcie jak ? Musze plastik na tyle co jest zdjac? Nie wiem jak go zdjac Plastik trzeba zdjąć. U góry trzyma się na trzech blaszanych spinkach (takich samych na jakich trzymają się inne plastki wnętrza). Trzeba to wyszarpać spinki dosyć mocno trzymają. Nie wiem tylko czy w B7 jest tak samo, bo tam osłona jest większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czito Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Panowie dzięki za temat, bo kilka rzeczy się bezwzględnie przydało. Po roku w końcu udało się otworzyć jeden fotel i zobaczyć co w trawie piszczy. A tam dokładnie tak jak @KBM pisał. Przewód w prawym boczku(fotel pasażera) od wsiadania się zdegradował i ujarał. Wrzucam fotkę, niewiele zabrakło żeby z daleka było widać w czym problem.. Kabelki polutowane dziś podłączę najpierw VAG-a i sprawdzę czy rośnie temp. zanim komus podgrzeję zadek zbyt mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.szo Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam. Panowie czy ten błąd dotyczy opisywanej przez was pastylki w siedzisku? Dodam, że nie grzeją oba fotele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Teoretycznie tak, ale podaj kod błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos726 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ja mam taki problem ze nie dziala grzanie d*py od kierowcy. I bledu nie ma zadnego w klimatroniku ale pokazuje mi caly czas w bloku 20 off nie wazne w jakiej pozycji jest pokretlo, zas procent przekręcania pokrętła się zmienia. No i temperatura jest ponad 60 stopni odziwo. Czy cos z pokrętłem nie tak bedzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kdawid Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 2 godziny temu, dawidos726 napisał: Ja mam taki problem ze nie dziala grzanie d*py od kierowcy. I bledu nie ma zadnego w klimatroniku ale pokazuje mi caly czas w bloku 20 off nie wazne w jakiej pozycji jest pokretlo, zas procent przekręcania pokrętła się zmienia. No i temperatura jest ponad 60 stopni odziwo. Czy cos z pokrętłem nie tak bedzie? Jak pokazuje nieprawidłową temperaturę to termistor do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robero321 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 12 godzin temu, dawidos726 napisał: Czy cos z pokrętłem nie tak bedzie? Przy problemie z grzaniem masz najczęściej problem z termistorem lub z pęknięta grzałką co widać po wypaleniach jak zdejmiesz tapicerkę z fotela który ni egrzeje to widać dokładnie miejsce przepalenia grzałki najczęściej .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi