Sedrak Dan Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 To że eko nie świeci nie znaczy że klima w danym momencie działa, jak zjedziesz z temp włączy się jak na zewnątrz gorąco jak grzejesz to nie działa, tylko teraz zastanawia mnie funkcja odparowania szyb, czy wtedy działa grzanie i chłodzenie jednocześnie żeby osuszyć powietrze? Jak w zimie? Wysłane za pomocą Commodore C64 Jak mam wrażenie, że leci ciepło jak przy normalnym nawiewie, ale puszczone przez kompresor klimatyzacji żeby właśnie powietrze było suche i szybciej odparowało. Zauważyłem, że jak odparują szyby przy użyciu klimy to jak się wyłączy (guzik ECON) od razu są zaparowane z powrotem.
Fido Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 A od kiedy to powietrze przepuszczane jest przez kompresor. Przecież tam jest czynnik chłodzący.
Sedrak Dan Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 A od kiedy to powietrze przepuszczane jest przez kompresor. Przecież tam jest czynnik chłodzący. Powiem tak. Nie znam się na tym Bardziej mi chodziło o sam zamysł działania klimatyzacji.
Butcz Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Panowie mam pytanie, czy można włączyć klimatyzację zimą? Tzn czy komputer na to pozwoli jeżeli otoczenie jest na minusie? Pytam bo dzisiaj zauważyłem, że nie mogę włączyć klimi, a jeszcze tydzień temu używałem do osuszania wnętrza - też było dość zimno na dworze...
Sedrak Dan Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Panowie mam pytanie, czy można włączyć klimatyzację zimą? Tzn czy komputer na to pozwoli jeżeli otoczenie jest na minusie? Pytam bo dzisiaj zauważyłem, że nie mogę włączyć klimi, a jeszcze tydzień temu używałem do osuszania wnętrza - też było dość zimno na dworze... Ja nie mam żadnego problemu. Wyłączam tryb "ECON" i jest gitara.
Jakoob Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Samo wyłączenie "econ" jest fizycznie możliwe przyciskiem ale w ujemnych temperaturach nie włączy sprężarki.
Sedrak Dan Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Samo wyłączenie "econ" jest fizycznie możliwe przyciskiem ale w ujemnych temperaturach nie włączy sprężarki. Ja zimą jeżdżę zawsze na ECON. Ewentualnie jak mam zaparowane szyby (w tym roku może ze dwa razy) i czasem i tak wyłączę ECON by kompresor działał i latem nie było psikusa.
Butcz Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 No dzisiaj pojeździłem trochę autem, w ciągu dnia nie było tak zimno lecz mimo to klima się nie załączyła - szlak ją trafił, oby nie sprężarka.... ;/
sebul Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 A wlasnie jak to jest....bo jak jezdze sam to luzik, ale jak wiecej osob wejdzie to jak jezdze na econ to mam tyle szybki zaparowane....wylaczyc econ w takim razie ?
adadur Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Sebul nigdy nie wylaczaj klimy bo po co? Zimą sama zadba o siebie i niv ci nie bedzie parowac. Jak trzymasz pod chmurka to rano by odmrozic sxybki odpal odszranianie tylko zmniejsz obroty wentylatora.
kinki Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 a po co zmniejszać obroty wentylatora ?
kt65c453 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Ja tak często robie jak wsiadam do zmarznietego auta, taka wichura że zamarza zanim silnik dostanie temp trochę zmniejszam Wysłane za pomocą Commodore C64
szymonen Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Mój problem klimą ,działa w zasadzie ale jest albo zimno albo gorąco, powyżej 18stopni leci powietrze gorące, żeby dało się wytrzymać muszę zmienić na low,jednak po pewnym czasie w aucie jest zimno,pomóżcie jak to rozwiązać Pozdrawiam
kt65c453 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) Nastawy podstawowe, sprawdzić czy nie ma błędów w klimatronic, było opisane szczegółowo na forum Edytowane 8 Listopada 2016 przez kt65c453
matex1777 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Fido bardzo dziękuję za pomoc . Jednak człowiek całe życie sie uczy
harley22 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Panowie czy klima pomaga dogrzewać? Wsiadając np do zimnego auta zauwazyłem ze jak wyłaczę ECON to szybciej leci cieple powietrze za nawiewów.
turzol Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Panowie czy klima pomaga dogrzewać? Wsiadając np do zimnego auta zauwazyłem ze jak wyłaczę ECON to szybciej leci cieple powietrze za nawiewów. Na wyłączonym ECON uaktywnia się elektryczna nagrzewnica wnętrza (tzw. grzałka). Wałkowane wiele razy Edytowane 9 Stycznia 2017 przez turzol
harley22 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dzięki kiedyś o tym słyszałem ale nie wiedzialem ze w B6 tez jest
Sedrak Dan Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ja jeżdżę cały rok na wyłączonym ECON (włączonej klimie ) i jest git. Zero zaparowanych szyb, zawsze miło i przyjemnie A tak przy okazji. Co ile jeździć na wymianę czynnika chłodzącego albo dezynfekcję klimę przy takim użytkowaniu ?
Rekomendowane odpowiedzi