marcin19860430 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam Jestem posiadaczem,nie szczesliwym Audi A4 b5 silnik 1.8 125km o oznaczeniach ADR z instalacja LPG 2 generacji Mój problem polega na tym ze auto nie odpala od strzala po dłuższym postoju ,chodzi o pb. Gdy juz auto odpali nawet na 3sekundy po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu auto odpala odrazu ,najgorszy jest moment po postoju tych 5h i wiecej WYMIENIONE -przeplywomierz -przepustnica -czujnik temperatury -cewka zaplonowa -kable wn na bosha -swiece ngk -sonda lambda -zestaw filtrow Równiez byl zakladany zawór zwrotny przy pompie paliwa Pomy paliwa juz nie wymienialem poniewaz i tak duzo wlozone pieniedzy w te czesci Komputer nie pokazuje bledow na benzynie na gazie pokazuje ale to tylko po przelaczeniu na gaz I juz sam nie wiem czy podpalic to auto czy co z nim zrobic Mchanicy chca naprawiac w nim silnik bo twierdzo ze dziwnie pracuje tylko na tej podstawie Moze ktos mial podobny problem w takim aucie
dam-in Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Kolego próbowałeś zakręcić butlę od LPG i wypalić gaz z przewodów? Może po dłuższym postoju instalacja puszcza gaz i stąd problem ? Spróbuj pojeździć trochę na samej benzynie i zobaczy czy będzie poprawa. Jeżeli tak to trzeba odwiedzić gazownika
marcin19860430 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 Kolego próbowałeś zakręcić butlę od LPG i wypalić gaz z przewodów? Może po dłuższym postoju instalacja puszcza gaz i stąd problem ? Spróbuj pojeździć trochę na samej benzynie i zobaczy czy będzie poprawa. Jeżeli tak to trzeba odwiedzić gazownika Właśnie to zrobilem dzis Teraz ide do pracy po powrocie zobacze jak wyglada rozruch Kolego próbowałeś zakręcić butlę od LPG i wypalić gaz z przewodów? Może po dłuższym postoju instalacja puszcza gaz i stąd problem ? Spróbuj pojeździć trochę na samej benzynie i zobaczy czy będzie poprawa. Jeżeli tak to trzeba odwiedzić gazownika Właśnie to zrobilem dzis Teraz ide do pracy po powrocie zobacze jak wyglada rozruch Wrócilem teraz z pracy Udalem sie do garazu w celu odpalenia auta z zakrecona instalacja lpg i o dziwo odpalil odrazu Co mam zrobic z tym gazem teraz? Nowyparownik kupic?
dam-in Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Kolego próbowałeś zakręcić butlę od LPG i wypalić gaz z przewodów? Może po dłuższym postoju instalacja puszcza gaz i stąd problem ? Spróbuj pojeździć trochę na samej benzynie i zobaczy czy będzie poprawa. Jeżeli tak to trzeba odwiedzić gazownika Właśnie to zrobilem dzis Teraz ide do pracy po powrocie zobacze jak wyglada rozruch Kolego próbowałeś zakręcić butlę od LPG i wypalić gaz z przewodów? Może po dłuższym postoju instalacja puszcza gaz i stąd problem ? Spróbuj pojeździć trochę na samej benzynie i zobaczy czy będzie poprawa. Jeżeli tak to trzeba odwiedzić gazownika Właśnie to zrobilem dzis Teraz ide do pracy po powrocie zobacze jak wyglada rozruch Wrócilem teraz z pracy Udalem sie do garazu w celu odpalenia auta z zakrecona instalacja lpg i o dziwo odpalil odrazu Co mam zrobic z tym gazem teraz? Nowyparownik kupic? Podjedz do gaziarza niech sprawdzi instalke. Ale prawdopodobnie parownik gaz Ci puszcza w dolot.
marcin19860430 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Kolego próbowałeś zakręcić butlę od LPG i wypalić gaz z przewodów? Może po dłuższym postoju instalacja puszcza gaz i stąd problem ? Spróbuj pojeździć trochę na samej benzynie i zobaczy czy będzie poprawa. Jeżeli tak to trzeba odwiedzić gazownika Właśnie to zrobilem dzis Teraz ide do pracy po powrocie zobacze jak wyglada rozruch Kolego próbowałeś zakręcić butlę od LPG i wypalić gaz z przewodów? Może po dłuższym postoju instalacja puszcza gaz i stąd problem ? Spróbuj pojeździć trochę na samej benzynie i zobaczy czy będzie poprawa. Jeżeli tak to trzeba odwiedzić gazownika Właśnie to zrobilem dzis Teraz ide do pracy po powrocie zobacze jak wyglada rozruch Wrócilem teraz z pracy Udalem sie do garazu w celu odpalenia auta z zakrecona instalacja lpg i o dziwo odpalil odrazu Co mam zrobic z tym gazem teraz? Nowyparownik kupic? Podjedz do gaziarza niech sprawdzi instalke. Ale prawdopodobnie parownik gaz Ci puszcza w dolot. Nowy parownik wraz z osprzetem zamowiony po wymianie napisze jak dziala wszystko Po wymianie parownika auto odpala po nocnym postoju Tylko panowie czemu na gazie obroty trzymaja sie 1,5tyś? Gdy odpale silnik to obroty są normalne te 900obrotów jest gdy tylko rusze kawalek juz zostaja 1,5tys i nic nie spada Dodam jeszcze ze strasznie muli gdy wcisne pedał gazu tak do połowy a gdy jest wcisnięty tylko troszeczke idzie jak glupi to samo na benzynie pedal gazu wcisniety okolo 1cm o on jedzie 170km/h po wcisnieciu gazu w podloge nie pojedzie nawet 100km/h dziwne? bledow brak
ja74687 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Źle ustawiona mapa LPG niech gazownik to poprawi bo zapewne w celu wymiany parownika odłączył aku
jacek70 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Puszcza Ci reduktor i po długim postoju jest za bogata mieszanka i zalewa. To samo miałem w adr. Pomogła wymiana reduktora.
Grzes A4 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Może też nastawnik przepustnicy szwankuje. Spróbuj ja ponownie zaadoptowac i gdy ja słychać na zapłonie powinno być klap czyli się nie ustawiła jeśli nie ma tzn ze nie nastawia się tak jak powinna
Rekomendowane odpowiedzi