lukasz92 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witamwidziałem dosc duzo aukcj na allegro z naklejkami na przyciski typu esp,przełączniki szyb itpmiał ktos z tym stycznosc? warto?a moze macie namiary kto sie tym zajmuje? komu wysle i mi to zrobi
nitroo Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Nie warto. Stracisz tylko czas, nerwy i pieniądze. Lepiej wymienić zużyty element. Jeśli jednak się zdecydujesz, to jeden kolega na forum się tym zajmuje, chyba Radek. Poszukaj w warsztacie Edytowane 22 Grudnia 2014 przez nitroo
Bozet Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Tak ja robie renowacje polecam. robilem nie raz i spoko wyglada.
dzg Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Tez średnio polecam, lepiej wymienić na org produkt. Mniej nerwów
jacek70 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Odnośnie rączek drzwi to można zeskrobać gumę bo pod spodem jest czarny plastik który wygląda o wiele lepiej niż matowa pseudo guma.
MiiichalQ Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Odnośnie rączek drzwi to można zeskrobać gumę bo pod spodem jest czarny plastik który wygląda o wiele lepiej niż matowa pseudo guma. i o tego później np. podkład ,papier 800, potem 2000 żeby wszystko elegancko wygładzić i spray do plastików i efekt super u siebie tak zrobiłem i klamki jak nowe i nic nie schodzi pod paznokciem jak by ktoś był zainteresowany to podrzucę foto
olivierofm Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Odnośnie rączek drzwi to można zeskrobać gumę bo pod spodem jest czarny plastik który wygląda o wiele lepiej niż matowa pseudo guma. i o tego później np. podkład ,papier 800, potem 2000 żeby wszystko elegancko wygładzić i spray do plastików i efekt super u siebie tak zrobiłem i klamki jak nowe i nic nie schodzi pod paznokciem jak by ktoś był zainteresowany to podrzucę foto Ja jestem zainteresowany
MiiichalQ Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Odnośnie rączek drzwi to można zeskrobać gumę bo pod spodem jest czarny plastik który wygląda o wiele lepiej niż matowa pseudo guma. i o tego później np. podkład ,papier 800, potem 2000 żeby wszystko elegancko wygładzić i spray do plastików i efekt super u siebie tak zrobiłem i klamki jak nowe i nic nie schodzi pod paznokciem jak by ktoś był zainteresowany to podrzucę foto Ja jestem zainteresowany Zaraz Ci wrzucę foto tylko wrzucę na serwer Przed pomalowaniem i wyczyszczeniem Po zakończeniu i wyschnięciu lakieru I jak się podoba?? Ja wybrałem akurat czarny mat bo mam ciemne boczki
jacek70 Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 U mnie po usunięciu gumowego lakieru ( patyczkiem od lodów, nie wolno metalowymi przedmiotami typu nóż bo rysuje) bez malowania tylko po na błyszczeć i polerce efekt jest taki sam więc jeśli podczas usuwania gumy nie porysujesz to malowanie zbędne.
MiiichalQ Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Właśnie o to chodzi że jeżeli nie porysujesz bo jak już masz porysowane od użytkowania a tak bywa przynajmniej w 70% to nie obejdzie się bez malowania. ale do obu sposobów trzeba mieć precyzję więc każdy modzi jak woli prawda??
jacek70 Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Nie miałem na myśli krytyki Twojej pracy. Wręcz przeciwnie. Chodziło mi o to że gdy usuniemy delikatnie gumę to wystarczy wypolerować. I eta wsjo.
misiek95 Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Właśnie o to chodzi że jeżeli nie porysujesz bo jak już masz porysowane od użytkowania a tak bywa przynajmniej w 70% to nie obejdzie się bez malowania. ale do obu sposobów trzeba mieć precyzję więc każdy modzi jak woli prawda?? podrzucisz mi jakiego szpraja używałes? chce pomalować rączki tylnych boczków tak żeby efekt był maxymalnie zbliżony do orginału (faktura i kolor). Miałem kiedyś taki niemiecki produkt z miejscowej mieszalni i nadał sie idealnie do tego ale wycofali go ze sprzedaży i nie moge go nigdzie namierzyć...
MiiichalQ Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Dokładnie użyłem tego spraya ( http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-ochronne-2/boll-lakier-do-zderzakow-plastikowych-49) plus do tego podkład żeby było super gładkie i papier 600 ,800,2000 bo miałem drobne głębokie rysy bo nożem ktoś chyba porysował i efekt widoczny
misiek95 Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 A jak wypada odcień i faktura względem orginału?
MiiichalQ Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Ja wybrałem czarny bo miałem taki w ori ale odcień jest delikatniej ciemny bo wiadomo nowa farba i odświeżona powłoka. Gładka i nie jest podatna na zarysowanie bo nie jest miękka jak ta gumowa warstwa i jest nie zmywalna ja jestem bardziej zadowolony niż z ori powłoki ale wiadomo to kwestia gustu Nie miałem na myśli krytyki Twojej pracy. Wręcz przeciwnie. Chodziło mi o to że gdy usuniemy delikatnie gumę to wystarczy wypolerować. I eta wsjo. Spoko przecież forum jest po to żeby np. wyrażać swoje zdanie i żeby pomagać innym prawda??
arturek986 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Witam widziałem dosc duzo aukcj na allegro z naklejkami na przyciski typu esp,przełączniki szyb itp miał ktos z tym stycznosc? warto? a moze macie namiary kto sie tym zajmuje? komu wysle i mi to zrobi Poniżej link do gościa który oferuje tego rodzaju usługę: http://allegro.pl/panel-klimatyzacji-klimatronik-a4-b6-regeneracja-i5478657015.html
nitroo Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 To kolega _radek_ z forum. Robi mega profi robotę. Polecam!!
arturek986 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 To kolega _radek_ z forum. Robi mega profi robotę. Polecam!! Nie wiedziałem że kolega jest z forum ale potwierdzam że robi dobrze, regenerował mi klimatronica i włącznik świateł
albert224 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 radio concert też da radę pomalować od nowa?
Rekomendowane odpowiedzi