kojot49 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam panowieCzy ktoś może mnie pokierować w czym jest problem.Prawe lusterko mam ustawione na obniżenie podczas cofania, wbijam wsteczny i one zamiast mi się obniżać to podnosi się do góry.Próbowałem walki na wszystkie sposoby nie idzie tego przestawić.
sowiq Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 A przy ustawianiu lusterka też jest tak, że zamiast w dół lusterko idzie w górę? Może masz źle założony silniczek? Ew. kabelki odwrotnie podpięte?
andynl Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Może masz źle założony silniczek? Ew. kabelki odwrotnie podpięte? To samo mi przyszło do głowy że może kabelkologia jest zamieniona
kojot49 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2014 Panowie ale nic nie było rozbierane i medzone z tym, było ok a raptem przestało to działać jak należny.Po ustawieniu lusterka dzieje sie to samo wraca do tego co było przed ustawieniem, po wbiciu wstecznego idzie w góre a nie w dół
AudiMichal Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Może masz źle założony silniczek? Ew. kabelki odwrotnie podpięte? To samo mi przyszło do głowy że może kabelkologia jest zamieniona Tam nie da się odwrotnie wtyczki podłączyć - chyba że całkowicie coś było rozbierane. Inna opcja to może coś się pomieszało z ustawieniem kraju - np w UK przy cofaniu (Right hand Side) obniża sie lusterko lewe. MOże masz coś pomieszane z ustawieniami kraju/jezyka i taki jest efekt - czysta spekulacja.
diodamen Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam, nie chce zakładać nowego tematu. Mam audi a4 b8 2009 z MMI high i mam pytanie czy da się ustawić obniżanie lusterek podczas cofania? Jeśli tak to podpowie ktoś jak to zrobić?
sowiq Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 W pierwszym poście masz opis: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/200983-vcds-vag-com-kodowania-a4-b8/
konrad_A4 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 jeśli jest opcja pamięci lustra to może warto spróbować tak: przełącznik lustra ustawiony w pozycje do ustawiania prawego lustra, włączony wsteczny bieg i jak lustro pójdzie do góry (jak opisywano wyżej) to skorygować je "joystickiem" w dół jak być powinno. Po przejechaniu do przodu >~15kmh lustro powinno wrócić w swe domyślne położenie, następnie sprawdzić, czy pamięta ustawienie po włączeniu ponownie wstecznego.
MariuszGDA Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 U mnie czasami nie wraca na tą samą pozycję tylko nieco wyżej. Co może być powodem?
MatteoAlessandro Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Ami to kodowanie w ogóle nie weszło :-( jako jedyne, wszystko inne hula aż miło.
Bodzio_s40 Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) mi też nie zapamietuje kodowania, niby ok ze zapamietalo i lecz po próbie nie działa, a po podlaczeniu vcds'a znow pokazuje wartosci domyslne. (może kabel? ale wartości dla start@stop udaje mi się zmienić) ????? posted from my mobile Edytowane 10 Listopada 2015 przez Bodzio_s40
was002 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) podpowie ktoś jak ta funkcja w ogóle działa (jak jest aktywna i działa)? Próbowałem ustawić prawe lusterko przy wrzuconym wstecznym, nic... wiem, że to działa, bo któregoś dnia bawiąc się manetką pojechało mi samo w dół. Ale chyba coś wyłączyłem... ? Edytowane 26 Lutego 2017 przez was002
Zbig208 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Aby działało musisz mieć pokrętło od lusterek ustawione na prawe lusterko (nie w pozycji np. środkowej). Zakładam że masz to zakodowane.
dembu19 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Dnia 28.06.2015 o 20:37, MariuszGDA napisał: U mnie czasami nie wraca na tą samą pozycję tylko nieco wyżej. Co może być powodem? Pewnie brak foteli z pamięciami.
Vis Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 ja nie mam pamięci (ani nawet elektryki foteli), a lusterko wraca zawsze na poprawną pozycję po obniżeniu
dembu19 Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 56 minut temu, Vis napisał: ja nie mam pamięci (ani nawet elektryki foteli), a lusterko wraca zawsze na poprawną pozycję po obniżeniu A u mnie bez pamięci foteli wraca trochę za wysoko i trzeba przestawiać samemu to chyba kwestia sterownika fotela
Kosmita Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 No to mi od nowości jakoś to w bok idzie zamiast mocno w dół. Idzie ciut w bok i w prawo. Wraca dobrze ale chyba nie tak ma to działać..? U Was idzie tylko w dół? Muszę to chyba zgłosić do serwisu..
dembu19 Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Godzinę temu, Kosmita napisał: No to mi od nowości jakoś to w bok idzie zamiast mocno w dół. Idzie ciut w bok i w prawo. Wraca dobrze ale chyba nie tak ma to działać..? U Was idzie tylko w dół? Muszę to chyba zgłosić do serwisu.. U mnie idzie w dół, ale jak wraca to odrobinę wyżej. Nie zauważyłem żeby szło w bok.
Kosmita Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Może nagram filmik.. u mnie w dol bardzo delikatnie tak ze to nic nie daje.. bez sensu. Jutro jade do serwisu moze uda sie to zrobic od razu..
dembu19 Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 46 minut temu, Kosmita napisał: Może nagram filmik.. u mnie w dol bardzo delikatnie tak ze to nic nie daje.. bez sensu. Jutro jade do serwisu moze uda sie to zrobic od razu.. Auto masz na gwarancji, to powinni naprawić
Rekomendowane odpowiedzi