Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak skutecznie unieruchomić auto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanie jak sprawic aby auto nie nadawło się do jazdy :> chodzi mi o kradzież , bede zostawiał auto na pod gołym niebem i chciałbym na noc robić jakiś 'myk' żeby auto nie jechało a z rana 'naprawic' i jechać. Nie chodzi mi o alarmy itp. Taki jakiś sposób na złodzieja. Żadnej wtyczki pod maską nie moge znaleźć po której odłączeniu auto nie odpali :przebiegly: , myślałem o odłączeniu wtyczki od pompy paliwa w bagażniku ale to za duzo roboty na codzień. Pomyślałem o bezpiecznikach , odłączyłem bezpiecznik nr.43 który odpowiada za 'Motorsteuerung' i rozrusznik kręci ale auto nie odpala :D i wszystko gittara bede wyciągał na noc i spokój . Dobry pomysł ?? Tylko że jest jeden haczyk dzwoniłem do znajomego mechanika i mówi że jeżeli ten bezpiecznik odpowiada za sterownik to po dłuższym czasie bez bezpiecznika wykasuje sie pamięć i np. Immobilizer nie rozpozna mojego kluczyka do auta !

Czy tak może sie stać?

Czy ten bezpiecznik moze spowodowac wykasowanie pamieci ? Dobry pomysł?

Jakieś porady?

Prosze o pomoc.

Opublikowano

Poprostu przeciag kabelki od pompy ale nie od wtyczki pompy tylko z wiazki i podląz wylącznik .

Schowaj go w miejscu o którym wiesz tylko Ty.

Opublikowano
  • Autor

możesz trochę bardziej szczegółowo , bo nie rozumiem za bardzo. Gdzie mam te kabelki z wiązki znaleźć ? Skąd ten wyłącznik wziąsc i gdzie podłaczyć? Sorry ale nie kumaty jestem :|

Opublikowano

załóż dobry alrm :naughty:[br]Dopisany: 03 Październik 2008, 19:08_________________________________________________bo jak się nie znasz za bardzo na elektronice to nie tylko złodziej nie pojedzie ale i Ty

Opublikowano
  • Autor

załóż dobry alrm :naughty:[br]Dopisany: 03 Październik 2008, 19:08_________________________________________________bo jak się nie znasz za bardzo na elektronice to nie tylko złodziej nie pojedzie ale i Ty

no to juz jakiś plus :tongue4: auto dalej będzie u mnie ! a nie u rumunów

Opublikowano

zibizab podał jeden z najlepszych dzięki swojej prostocie sposobów, niestety jeżeli złodziej obserwuje auto to po jakimś czasie zauważy, gdzie jest włącznik.

Opublikowano

Skuteczne i zrozumiale .A zlodziej nie szuka przelącznika tylko podpina kompa z programem do wylaczenia immo

Opublikowano

jeszcze jest potrzeba zamontowania przekaźnika bo za jakiś czas wypali styki wyłącznika i po jeździe :thumbdown:

Opublikowano

siema koledzy ja mam ten nr z przełącznikiem od 2 lat i działa bez zarzutu :)

Opublikowano

witam a co z tym bezpiecznikiem nr 43 to wyciąganie go naprawde moze zaszkodzic?

Opublikowano

qrde jak wy tak oficjalnie będziecie podawać te zabezpieczenia to niedługo dokształcicie tak złodziei że nie będą musieli w ogóle się wysilać

przecież takie forum może przeglądać nie jeden złodziej .....

Opublikowano

ale złodziej niema czasu żeby przeszukiwać całe auto za przełącznikiem

Opublikowano

zlodziej bedzie mial tyle sprzetu i po przeczytaniu tego bedzie tak wyszkolony ze w bagazniku odetnie ci twoj przelacznik, przylozy swoj i odpali, poza tym ZLODZIEJ ktory chce ukrasc auto i tak to zrobi i tak

! najlepszym sposobem jest AC :>

Opublikowano

Jaki przekaźnik, o czym wy piszecie?? Jeżeli przez rozłączany przewód płynie nominalnie duży prąd (co nie ma miejsca w przypadku wyłączonego silnika), to zachodzi potrzeba zastosowania warystora (elementu zapobiegającego przepięciom).

Przekaźnik to elektroniczna wersja przełącznika.

Opublikowano

najlepszym sposobem jest odcięcie komunikacji z Vagiem :naughty: tylko wtedy też należy pamiętać o kabelku idącym do radia, z niego też mozna złapać komunikacje z kompem, jak to usuniecie złodziej odpuści, chyba że będziecie mieli jakiegoś wypasionego kozaka... :evil:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo dobrym sposobem jest zrobienie ślepego gniazda OBD. Tzn. to firmowo zainstalowane jest tylko atrapą, a prawdziwe złącze masz przełozone i schowane tylko w sobie znanym miejscu. Wyobrażam sobie stres złodzieja, gdy oczywisty patent całkowicie zawodzi :> Zazwyczaj wtedy odpuszczają, bo mają tylko chwilę aby auto ukraść.

Opublikowano

Sorry, to żaden stres, bo zawsze porozpierdzielają stacyjkę, a stamtąd niedaleko do licznika albo do puszki.

A tam jest linia K i to im wystarczy.

• 2 lata później...