adrian92 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam, pada mi cewka na pierwszym cylindrze, i teraz pytanie czy kupić 1 czy cewki zaleca się wymieniać wszystkie? oraz jakiej firmy polecacie czy lepiej jechać do aso? pozdrawiam
kamil.kania Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 zawsze gdy coś występuje w silniku w większej ilości najlepiej wymienić w pakiecie, ale to zależy tylko i wyłącznie od Twojej kieszeni ja bym zrobił od razu wszystkie, wtedy nie zastanawiałbym się za ile padnie nastepna. pozdro!
Rabbi Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 jedź kolego do ASO bo jest darmowa akcja naprawcza i jak masz ori cewki kwalifikujące się do wymiany to Ci wymienią gratis masz gdzieś nr tej uszkodzonej cewki?
syn_szefa Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Cewki tylko BERU sprawdź na VAG jakie masz błędy jeżeli tylko z jednego cylindra to wymień jeden..... W sumie jedną cewkę dobrą to w bagażniku powinno się wozić jak podlega akcji serwisowej to do ASO
kosmo.a3 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 a jak nie podlega akcji aso i masz jakis zapas $$ to lepiej wrzucić Beru, na początek 1 ale podejrzewam ze w niedługim czasie moze być i kolejna potrzebna
adrian92 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2015 Do aso dzwoniłem i się nie łapie niestety. Błędy są w moim temacie w dziale diagnostyce, przy mocnym butowqniu występuje mi niebzaplon w cylindrze 1, podmienilem cewkę z cylindra drugiego i błąd przeniósł się n a cylinder 2. Chyba zamówię wszystkie 4 dla świętego spokoju.
Rabbi Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 jeśli masz jeszcze fabryczne to możesz kupić komplet BERU i będziesz miał spokój.albo kup 2szt,jedną wepnij w miejsce spalonej a drugą woź ze sobą w razie upalenia kolejnej
syn_szefa Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Do aso dzwoniłem i się nie łapie niestety. Błędy są w moim temacie w dziale diagnostyce, przy mocnym butowqniu występuje mi niebzaplon w cylindrze 1, podmienilem cewkę z cylindra drugiego i błąd przeniósł się n a cylinder 2. Chyba zamówię wszystkie 4 dla świętego spokoju. Ja dokładnie tak zrobiłem i od 10 miesięcy zero problemów.... CEWKI jak pisałem wyżej BERU Edytowane 26 Stycznia 2015 przez syn_szefa
elmo814 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 jak smigasz na benzynie to wymien tyle ile ci padło , przy smiganiu na LPG szybciej padaja i wówczas wymianiac nalezy kompletem beru lub bosch
kosmo.a3 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 beru jeśli dobrze pamietam po jakies 120zl wychodziły po dobrych rababatach
syn_szefa Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 beru jeśli dobrze pamietam po jakies 120zl wychodziły po dobrych rababatach Ja kupowałem w Krakowie po paru dobrych rabatach wyszły mnie 90 zł
adrian92 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2015 Smigam tylko na benzynie, kupiłem 4 beru, mam nadzieję że problem ustąpi
adrian92 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2015 26f po zamówieniu w internecie z 5pro rabatem. Odebrałem w sklepie stacjonarnym żeby było szybcjej. Mam kumpla który tam pracuje ale jest na wakacjach wiec nie było zniżek hehe tak czy siak Dużo drożej niż w pl.
Rabbi Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Nie,no wcale nie tak dużo drożej,w RP wołają w sklepach stacjonarnych 130-140zł w detalu bez rabatu Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Rabbi
BArti_84 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Wymieniłem wlasnie 4 cewki na BERU (115 zl/szt) i 4 świece NGK (Japan). Niestety na LPG zrywa mi dalej przy dodawaniu gazu (ok 2-2,5 tys obr). Może ktoś podpowiedzieć co to moze byc za problem ? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez BArti_84
jacek70 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam. Wymieniłem wlasnie 4 cewki na BERU (115 zl/szt) i 4 świece NGK (Japan). Niestety na LPG zrywa mi dalej przy dodawaniu gazu (ok 2-2,5 tys obr). Może ktoś podpowiedzieć co to moze byc za problem ? Podepnij kompa i sprawdź błędy bo nowe cewki i świece to nie wszystko. 1
BArti_84 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Witam. Wymieniłem wlasnie 4 cewki na BERU (115 zl/szt) i 4 świece NGK (Japan). Niestety na LPG zrywa mi dalej przy dodawaniu gazu (ok 2-2,5 tys obr). Może ktoś podpowiedzieć co to moze byc za problem ? Podepnij kompa i sprawdź błędy bo nowe cewki i świece to nie wszystko. Poczytałem troche po tym forum i pojechałem dzisiaj do gazownika. Własnie wróciłem. Mam instalacje Lovato Smart - ostatnio w Rzeszowie na przegladzie gazu (po 30 tys.) stwierdzili cewki a reszta O.K. Jak pisałem cewki wymieniłem i świece i dalej to samo. Pojechałem do firmy w Przemyślu i tu stwierdzili awarie pierwszego wtryskiwacza gazu - bardzo rzadka. Wymieniony i śmiga super. Niestety nabluzgam tutaj na firme z RZESZOWA EKSA - gdzie chłopaki nie przyłożyli się do sprawy. Natomiast w Przemyślu (jak ktoś chce info na priv) fachowe podejście od samego początku. Żałuje że tutaj nie zakładałem instalacji.
jolley Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 Pytanie do autora tematu. Kupiłeś jedną cewkę czy komplet? Problemy ustały? Co myślicie na temat używanych cewek? Januszowanie czy można próbować?
Emejcz Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 W dniu 18.11.2018 o 20:47, jolley napisał: Pytanie do autora tematu. Kupiłeś jedną cewkę czy komplet? Problemy ustały? Co myślicie na temat używanych cewek? Januszowanie czy można próbować? Możesz próbować, bo są zazwyczaj bardzo tanie. Ja tak robię, ale to loteria, niektóre trafiają się dobre, niektóre śmietnik od razu, a niektóre już po pół roku znowu trzeba wymieniać. Zależy jak komu wygodnie.
Rekomendowane odpowiedzi