Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wörthersee 2015 13-16 maj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie :) wybiera się ktoś na Wörthersee 2015 , impreza odbędzie sie 13-16 maj 2015.

Opublikowano

Od kilku ładnych lat wiele ekip z Polski omija oficjalny termin. Niemcy wprowadzają chaos, zjeżdża się dużo dziwnych aut, policja nie daje żyć. Zamiast odpoczynku jest w dużej mierze katorga. Stąd wiele osób jeździ tydzień-dwa przed. W tym roku będzie podobnie. Wiem od wielu że będą tam w okolicach weekendu majowego

Opublikowano

Możecie coś o tym napisać, gdzie dokładnie, jak,co potrzeba itp ?

Z grubsza wiem co to bo widziałem filmiki na youtube :P

Opublikowano

gdzie dokładnie

Velden, Maria Worth, Reifnitz i wiele innych. Tam nie ma jednego miejsca gdzie to się odbywa :wink: Wszystko się dzieje dookoła jeziora Worthersee w Austrii.

co potrzeba

Trochę EUR w kieszeni i tyle :P Worthersee nie da się sklasyfikować. Nie jest to typowy zlot. To coś na zasadzie pielgrzymki. Nigdzie indziej jedną z głównych atrakcji nie jest tankowanie na stacji :grin: Ale nie byle jakiej stacji tylko na Mischkulnig przez Polaków zwanej Shellem, choć to Agip :grin:

Podstawowe "atrakcje" to właśnie wspomniany Shell, Faakersee, Pyramidenkogel. No i samo Reifnitz, które warto jednak odwiedzić przed oficjalem bo nie ma wtedy takich tłumów. No i można w ogóle wjechać autem :wink: W czasie oficjala teren jest zamykany

Opublikowano

Co znaczy że Niemcy wprowadzją chaos i że zjerzdża się dużo dziwnych aut ? A policja czego się czepia ?

Opublikowano

Niemieccy zlotowicze nie mają głowy do alkoholu i pojawiają się różne "krzywe akcje". Pod pojęciem dziwnych aut klasyfikuję wymysły niemieckiej/francuskiej/belgijskiej szkoły tuningowej. Ulepy, wydumki, dziwne wizje. I ogólnie jest baaaardzo dużo ludzi wtedy i nie można tego nazwać odpoczynkiem.

Policja czepia się wszystkiego :P Szczególnie Polaków sobie upodobali... Koła, airride (zabroniony w Austrii), tablice, wyposażenie auta (w Austrii jest obowiązek posiadania w aucie tyle kamizelek odblaskowych, ilu jest pasażerów) i wiele innych. 2 lata temu ekipa z PL dostała 100 EUR mandatu za filmowanie w jadącym aucie...

Opublikowano

Dobrze wiedzieć co tam sie tak naprawdę dzieje

Opublikowano

co tam sie tak naprawdę dzieje

To zabrzmiało jakby See to było jedno wielkie zło. A tak nie jest :wink: Trzeba tylko uważać na tą nieszczęsną policję i najlepiej pojechać tam wcześniej. Optymalnym terminem jest 2 tygodnie przed oficjalem.

Opublikowano

No ale dzieje sie tam coś dwa tygodnie wcześniej ? Jest co pooglądać i wogule ?

Opublikowano

Tu masz odpowiedź. Film nagrany w ubiegłym roku, równo 2 tygodnie przed oficjalem :wink:

Opublikowano

Na jak widać See w terminie oficjalnego zlotu to zło...

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

A wybiera się ktoś w ogóle na zlot ? Jeśli nie w oficjalnym terminie to może wcześniej , fajnie by było pojechać w grupce , byłoby raźniej , ja mieszkam przy Czeskiej granicy znam tą trasę jak tam dojechać , ale ja zawsze jeżdżę przez Słowację lepsze drogi są .

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej, sporo Polaków jedzie tam w okolicach weekendu majowego. Ja też tam wtedy będę, tylko że łączę to z tournee po Niemczech więc trochę mi się to rozciągnie w czasie

Opublikowano

Potwierdzam. My też jedziemy w czasie weekendu majowego.

Opublikowano

Może spotkać się powiedzmy w Cieszynie i ruszyć "razem" Parę osób wyrusza 1maja.
Co Wy na to?

Opublikowano

Podbije temat, jakieś wskazówki co gdzie warto zwiedzić? Będę 7-9.05. Jaką trasą jedziecie?

Opublikowano

Radeksc, czy my nie jedziemy razem? :D

Opublikowano

jakieś wskazówki co gdzie warto zwiedzić?

Velden i Reifnitz same w sobie. Ale one będą licznie obstawione przez masę aut, więc sam będziesz widział co gdzie się dzieje ;) Stacja "Eni" tudzież Mischkullnig w Velden,

Tu masz stały podgląd na to co się dzieje na stacji

--> http://www.pmischkulnig.com/Mischkulnig/WebCam.html

Pod koniec kwietnia całymi dniami będzie obstawiona przez VAGi :wink:

Faakersee. Obowiązkowo Pyramidenkogel ;) W zależności od pogody warto też się przejechać Alpenstrasse. Ale jak byłem rok temu to przez poziom śniegu była zamknięta.

Opublikowano

Już wiem… Tak. ;D

Opublikowano

Już wiem… Tak. ;D

:hi:

jakieś wskazówki co gdzie warto zwiedzić?

Velden i Reifnitz same w sobie. Ale one będą licznie obstawione przez masę aut, więc sam będziesz widział co gdzie się dzieje ;) Stacja "Eni" tudzież Mischkullnig w Velden,

Tu masz stały podgląd na to co się dzieje na stacji

--> http://www.pmischkulnig.com/Mischkulnig/WebCam.html

Pod koniec kwietnia całymi dniami będzie obstawiona przez VAGi :wink:

Faakersee. Obowiązkowo Pyramidenkogel ;) W zależności od pogody warto też się przejechać Alpenstrasse. Ale jak byłem rok temu to przez poziom śniegu była zamknięta.

O kamerkach wiedziałem, punkcie widokowym również. Czyli ogólnie jeździć w kółko, dzięki :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...